Hurmaava Symi

Kävimme keskiviikkona risteilemässä Symin saarella. Lomaa suunnitellessani harkitsin viikkojen jakamista kahdelle eri saarelle, ja Symi olisi ollut niistä toinen. Tuo suunnitelma tyssäsi kuitenkin käytännön hankaluuksiin, ja päädyimme viettämään koko loman täällä Rodoksella. Oli kuitenkin hienoa päästä näkemään pieni pintaraapaisu saaresta, josko sinne päätyisi joskus kokonaiseksi viikoksi ;)

Symin on Rodoksesta reilun neljänkymmenen kilometrin päässä sijaitseva saari, jonka väkiluku on (Wikipedian mukaan) pikkuruiset 2690. Saaren historia on hyvin monivaiheinen, sillä se on ollut asutettuna jo esihistoriallisella ajalla. Turistille saari tarjoaa upeita maisemia ja tuhansia portaita, jos vaikka helteessä tekee mieli koetella jalkojen maitohaponsietokykyä :D Symin kaupunki on kuin muumilaakso kohtaisi Toscanan auringon alla- elokuvan. Sykähdyttävän kaunis ja jotenkin samalla kamalan herttainen.

Risteilyn ensimmäinen etappi oli Panormitis saaren etelärannikolla. Kylän turistihoukuttimena toimii vanha luostari, jota oli aikaa ihmetellä tunnin verran. Olisimme mielummin viettäneet tämänkin ajan Symin kylässä, mutta Panormitis taisi olla jokaisen matkanjärjestäjän reitillä. Onneksi kylästä löytyi kuitenkin ajanvietettä kun törmäsimme näihin ihaniin vuohiin :D
Onkohan tuo kyltti tarkoitettu turisteille vai paikallisille?
Nämä kissat <3 Tämä parkkeerasi meidän ja naapuripöydän väliin odottelemaan tippuvia tähteitä.
Eihän tällaisia portaita voinut vastustaa laivassa istuskelun jälkeen ;)
Kyllä tuonne voisi mennä uudestaankin, vai mitä? ;)

2 Comments

  1. 9 syyskuun, 2016 / 8:01 pm

    Symi näyttää kyllä äärettömän kauniilta! <3

  2. 22 syyskuun, 2016 / 2:31 am

    Eikö! Tuolla kyllä sielu lepää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *