Meille tulee vauva: viimeinen kolmannes häämöttää!

Niin, kuten otsikkokin kertoo: olen raskaana ja meille tulee vauva ensi vuoden helmikuussa. Raskaus on tosiaan edennyt jo 23. viikolle ja uskalsin vihdoin kirjoittaa siitä tänne blogiinkin. Tietysti mitä tahansa voi mennä pieleen missä kohtaa tahansa, mutta kuitenkin ne jännittävimmät viikot on nyt ohitettu.

Koska kyseessä on ensimmäinen raskauteni, voin verrata sen kulkua ainoastaan ystävieni ja muiden vertaisryhmien kokemuksiin. Ja sen perusteella uskallan pian huokaista, että tämä on ollut varsin helppo raskaus.

Ensimmäinen kolmannes

Mikään salaisuushan tämä ei ole ollut edes silloin alkuvaiheessa. Jouduin kertomaan raskaudesta töissä vain muutama päivä positiivisen raskaustestin jälkeen, kun jouduin kieltäytymään hoitamasta sytostaatteja vastikään saanutta potilasta. Tuollainen potilas sattuu omalle kohdalle ehkä kerran vuodessa, ja tietenkin sen piti olla juuri tuolloin :D

Onneksi vältyin alkuraskauden pahoinvoinnilta, ja ainoita raskauden oireita olivat (karmea) aerobisen suorituskyvyn lasku, väsymys ja rintojen kipeytyminen. Tuota viimeisintä en muistele lämmöllä, onneksi kipu helpotti viikkojen kuluessa.

Toinen kolmannes

Raskauden toinen kolmannes alkaa olla lopuillaan, tarkalleen sitä on jäljellä reilut kolme viikkoa – mikä tuntuu kyllä aivan todella hurjalta. Mihin tämä aika menee? Vieläkään en ole suuremmin raskaudesta kärsinyt, mitä nyt pienistä liitoskivuista välillä. Mutta en kyllä kaikesta huonovointisuuden puutteesta huolimatta löydä tästä tilasta mitään sen erityisempää hehkumistakaan :D

”Ota kuva ylhäältäpäin” Eipäs olekaan enää niin helppoa :D

Töissä olen joutunut keventämään fyysistä kuormitusta luopumalla satakiloisten potilaiden työntelystä pitkin käytäviä. Onneksi ainakin tähän asti tuollaiset tilanteet on saatu järjestymään oikein hienosti. Teen vieläkin kaikkia kolmea vuoroa, mutta yövuorojen suhteen olen herkällä korvalla – en tietenkään halua riskeerata vauvan tai omaakaan hyvinvointiani.

Ihan hirveästi en ole vielä valmisteluja vauvaa varten tehnyt. Olen ostanut pari vaatepakettia, ja vaunut kävimme koeajamassa sekä yllättäen valitsemassakin jo kesällä.

Mitään äitiysblogia tästä ei ole tulossa, mutta jatkossa raskaus tulee varmasti näkymään ainakin sivujuonteena. Ainakin raskausajan lisäravinteista ajattelin kirjoittaa, olisin itseasiassa halunnut tehdä sen jo aikaa sitten, mutta halusin pantata tätä vielä vähän pitemmälle ;)

Nyt minua tietenkin kiinnostaa, mitä ajatuksia tämä herättää sinussa? <3

Haluatko kuulla lisää raskaus/äitiysjuttuja vai toivotko niiden jäävän mahdollisimman pieneen osaan?

4 Comments

 1. 24 lokakuun, 2019 / 5:17 am

  Onnea kovasti teille <3 kyllä mä luen mielelläni kaikkea täältä että kirjoittele vaan mistä tykkäät :)

  • Elina
   Kirjoittaja
   24 lokakuun, 2019 / 8:06 am

   Kiitos <3 Ja kiva kuulla! <3

 2. 24 lokakuun, 2019 / 10:01 am

  Olen lukenut blogiasi, Eevan kautta tullut tutuksi, ja olisi hienoa jos eteesi tulisi vinkkejä ja niistä kirjoittaisit, liittyen kuivaan ihoon ja hiusten lähtöön raskaudesta ja etenkin imetyksestä johtuen.. Tämä vain ehdotuksena ??
  Meillä tyttö nyt 6,5kk ja mutsin tukasta ei kohta mitään jäljellä ?

  • Elina
   Kirjoittaja
   24 lokakuun, 2019 / 7:25 pm

   Kiva kun olet löytänyt tänne :) No voihan..! Oliko ihosi kuiva jo ennen raskautta vai alkoivatko ongelmat vasta sen myötä? Hormonaaliselle hiustenlähdölle en osaa suoralta kädeltä sanoa mitään vippaskonsteja, mutta voin perehtyä asiaan! :) Itse en ole toistaiseksi huomannut sen suhteen muutoksia kumpaankaan suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *