Raskausviikko 35 – loppusuora häämöttää

Tammikuu on yhtäkkiä ehtinyt puoliväliin, ja tuntuu aika hurjalta ajatella, että kuukauden päästä meidän vauva voi olla jo syntynyt..! Raskausviikko numero 35 lähti käyntiin maanantaina ja sain lopulta tilattua vauvalle sängyn. Minun piti tehdä tilaus joulukuussa, mutta sängyt ehtivät BF-tarjousten myötä loppua Jollyroomista. Ehdin jo miettiä, että nukutanko vauvaa vaunukopassa sisälläkin :D

Vauvalle tulee siis JLY:n Bedside Crib, jonka saa kätevästi oman sänkymme viereen ”sivuvaunuksi”. Tavalliset pinnasängyt koin valtavan suuriksi samalla tavalla käytettynä, joten sellaisen vuoro on sitten myöhemmin :)

Raskausviikko 35

Fyysisesti

Kävin tänä aamuna vaa’alla, ja sain taas syyn taputtaa itseäni lohduttavasti selkään. Painoa on tullut lisää melkein 20 kiloa. Voi taivas..! Ei ihme, että jalat ovat väsyneet.

Jalkojen turvotus on ollut viime aikoina kaikista silmiinpistävin ongelma (muihin on jo niin tottunut). Googlettelin jo lymfaterapeuttejakin, mutta päätin vielä yrittää pärjätä kompressiosukkien kanssa. Jos turvotus yhtään pahenee, niin sitten on pakko testata jotain muuta. Hyvää lymfaterapeuttia Joensuun alueelta saa suositella!

Vatsa on kasvanut aika kiitettäviin mittoihin. Mittailin viikonloppuna pohkeideni ympäryksiä kompressiosukkia varten, ja mittasin samalla vatsankin ympäryksen. Melkein metri! Toistaiseksi (peukalot pystyyn ja muut sormet ristiin) vatsan iho on kestänyt rasituksen hyvin, vaikken olekaan aivan jokaisena päivänä muistanut sitä hoitaa. Raskausajan ihonhoidosta teen myöhemmin oman postauksensa, ettei tässä nyt aivan ajauduttaisi sivuraiteille ;)

Henkisesti

Nämä viimeiset raskausviikot ovat varmasti syynä siihen, miksi koko tätä aikaa kutsutaan raskaudeksi. Koska raskasta tämä on (paitsi niillä parilla edelleen juoksu- ja hiihtotreenejä tekevällä tyypillä, joita kohtaan tunnen välillä syvää kateutta…). Vaikka ulkoilu tekeekin hyvää, tuottaa se myös harmia muistuttaessaan fyysisen toimintakyvyn rajallisuudesta. Tällä hetkellä on sellainen olo, etten juokse enää koskaan.

Kävin viime viikolla neuvolassa sekä synnytysvalmennuksessa. Neuvolakäynti oli imetysteemaisena pitkästä aikaa hyödyllinen. Resursseja on kuristettu neuvolatoiminnastakin niin tiukaksi, että suurin osa käynneistä on ollut pelkkiä hemoglobiini-verenpaine-virtsanäyte-akselilla pyöriviä, mikä on todella harmillista. Minun opiskeluaikoinani käyntejä oli enemmän, ja asiakkaalle aivan eri tavalla aikaa.

Synnytysvalmennuksen koin, vaikka ”alalla” olenkin, hyödylliseksi. Oli hyvä päästä näkemään toimintaympäristöjä etukäteen, niin on edes jonkinlainen ajatus siitä, minne on menossa ja minne pitää ilmoittautua. Synnytys on muutenkin ollut mielessä viime aikoina yhä useammin, ja valmennuksen myötä heräsi jälleen lisää ajatuksia. Mitään valmista synnytyssuunnitelmaa en ole missään vaiheessa tehnyt, mutta ainakin sellaisen mikrossa lämmitettävän kauratyynyn ajattelin hankkia.

Unenlaatu on selkeästi huonontunut viimeisen viikon aikana. Heräilen asennonvaihtoihin herkemmin, ja muutama vessareissukin on pitänyt kesken unien tehdä… Voi olla, että tulevina viikkoina täytyy ottaa päiväunet avuksi.

Seuraavassa postauksessa palataankin taas kosmetiikan pariin, kun vuorossa on viime vuoden parhaiden kosmetiikkatuotteiden julkaisu <3

Ihanaa viikkoa sinulle!

2 Comments

 1. 20 tammikuun, 2020 / 10:41 am

  Hei, olen satunnaisesti katsahtanut blogiisi mutta nyt rv 35 herätti huomioni kunnolla. Sitä mitä suuremmat edellä, sitä pienemmät perässä. Itselläni siis rv28 meneillään. Oma kaksoissiskokin samoilla viikoilla kuin sinä. Tunnistan tuon tunteen, ettei ihan vielä haluaisi kohdata synnytystä. Saisipa kunnon valmennuksen! Jaksamisia täältä Turun suunnalta!

  • Elina
   Kirjoittaja
   20 tammikuun, 2020 / 3:35 pm

   Kiitos rohkaisevista sanoista! <3 Tuo synnytysvalmennus oli minusta ihan hyvin toteutettu täällä, mutta mikään ei poista sitä "hyppy tuntemattomaan"-fiilistä, joka tällä hetkellä on lähes jatkuvasti läsnä. Lisäksi jatkuvasti huonontuva fyysinen kunto huolestuttaa -juuri nyt, kun keholta vaaditaan kaikista eniten.

   Onnellista odotusta sinulle ja siskollesi <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *