Tallinna, pitkästä aikaa!

Teemme tänä vuonna kaveriporukan kesken perinteisen pikkujouluristeilyn sijaan jalkautumisen eteläisen naapurimaamme rantaan. Edellisestä Tallinnanreissustani on aikaa ainakin kymmenen vuotta ellei enemmänkin, tai olen kyllä käynyt risteilyllä mutten ole koskaan kyennyt maihin asti :’D.

Kuva täältä

Nyt olisi kuitenkin tarkoitus ottaa vahinko takaisin ja viettää Tallinnassa koko viikonloppu, laivalla ollaan vain pakollisten lauttamatkojen verran.

Hotelliksi valikoitui L’Ermitage, joka vaikutti tarpeeksi siistiltä torakkakammoiselle (ja suostui majoittamaan 12 hengen rauhallisen ryhmämme…). Tallinnassa hotellien hintataso on mukavan edullinen Suomeen verrattuna – täällähän halpoja ovat vain asuntolainat ja puhelinliittymät. L’Ermitagessa yksi kahden hengen superior-huone maksaa yöltä 85 euroa, eli ei paha ottaen huomioon, että hotelli näyttää ainakin etukäteen tarkasteltuna tähtensä ansainneelta.

Hotellin edusta. Kuva: L’Ermitage.

Näyttää aika kivalta, vai mitä? :) Kuva: L’Ermitage

Olen pikkuhiljaa alkanut katsastella potentiaalisia ravintoloita, ja ongelmana ei tietenkään ole vaihtoehtojen puute. Ainakin toisena iltana on tarkoitus mennä syömään isolla porukalla, joten mitenkään erityisen romanttista ja intiimiä paikkaa en hae. Ruuan täytyy tietenkin olla erinomaista, enkä katsoisi hyvää viinilistaakaan pahalla. Ainakin Rataskaevu16 ja Vegan Restoran V tai Noa Restoran vaikuttaisivat käymisen arvoisilta paikoilta :)

Noa. Kuva täältä.

Toinen ennakkosuunnittelua vaativa asia on mikäs muukaan kuin ostokset :D Ajattelin aloittaa jouluostosten teon Tallinnasta, ja aikaa shoppailulle on käytännössä vain lauantaina, joten jonkinlainen hahmotelma on pakko tehdä. Tiedän kyllä ainakin kaksi ostoskeskusta, joissa haluaisin käydä -Solaris ja Kaubamaja – mutta en yhtään hahmota missä ne siellä ovat tai kuinka kaukana ne ovat toisistaan tai hotellistamme. Hidasta elämää-sivustolta löytyi hyvä listaus ostopaikoista luonnonkosmetiikasta ja muusta ekoilusta kiinnostuneille. Myös Pretty Sweet-blogin Mirssiina on tehnyt postauksen Tallinnan kosmetiikkatarjonnasta.

Otan siis mielelläni vinkkejä vastaan tottuneemmilta Tallinnanmatkaajilta :) Tärpit voit jakaa tuonne kommenttikenttään!

5 Comments

 1. 20 marraskuun, 2015 / 8:38 pm

  Pitää ottaa vinkki talteen tuosta hotellista, kerro sitten oliko sen arvoinen! Itse vietin viime keväänä muutaman yön viiden tähden hotellissa Hotel Baronsissa, joka oli aivan ihana :)

  Alan seuraamaan innolla blogiasi! :)

 2. 20 marraskuun, 2015 / 9:14 pm

  Kiitos, mukava kuulla :) Teen ainakin yhden postauksen tuosta reissusta, riippuen vähän siitä minkä verran tulee napsittua kuvia. Hotellista kirjoitan varmasti ;)

 3. 20 marraskuun, 2015 / 9:14 pm

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 4. 21 marraskuun, 2015 / 1:24 am

  Oon yöpynyt kerran tuossa hotellissa. Ei ole mitään pahaa sanottavaa, huoneemme oli kiva ja persoonallinen. Sijainti tosin on vanhan kaupungin toisella laidalla satamasta päin katsottuna, joten jonkun verran joutuu kävelemään.

  Kaubamaja löytyy Viru-keskuksesta ja Solaris on Google mapsin mukaan 500m päässä Viru-keskuksesta. Kaubamajan luonnonkosmetiikkatarjonta on kyllä vertaansa vailla :)
  Kokemusta ei ole muista ostoskeskuksista, mutta Rocca al Mareen haluaisin itsekin joskus, pääsee kuulemma helposti bussilla.

  Karkkipäivän Sanni on tehnyt postauksen Rataskaevu16- ravintolasta. Itsekin tästä innostuneena ruokailin siellä viime kesänä. Suosittelen. Mutta kannattaa varata pöytä etukäteen, on aika pieni paikka.

  Hauskaa reissua! T:Kateellinen :)

 5. 22 marraskuun, 2015 / 2:10 pm

  Voi kiitos :) Ja kyllä, Kaubamaja houkuttelee juurikin noilla kosmetiikkahyllyillään :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *