Centifolia – terveisiä Ranskasta

Centifolia on ranskalainen ihonhoitosarja, jonka juuret juontavat pitkälle yli kolmenkymmenen vuoden päähän, tarkemmin vuoteen 1983. Tuotteiden suunnittelua inspiroi rakkaus kasveihin ja tieto niiden sisältämien tehoaineiden potentiaalista ihonhoidossa. Nykypäivänä Centifolialla on kattava valikoima tuotteita eri iho- ja hiustyypeille unohtamatta omaa tuotelinjaa myös miehille ja pienille lapsille. Kaikissa tuotteissa on Ecocert- ja Cosmebio-sertifikaatit.

Centifolia Sublime Youth

Sain valita testattavakseni minua kiinnostavia tuotteita, ja tottakai halusin tutustua ikääntymisen merkkejä vastaan iskevään Sublime Youth-sarjaan. Sublime Youth-sarjan kantava raaka-aine on taatelinsiemenuute, jonka kerrotaan edistävän kollageenin muodostusta iholla ja toimivan antioksidanttina. En ollut aiemmin kuullut kyseisestä raaka-aineesta, joten Nörtti-Elina heräsi selvittämään asiaa: ja tosiaan, jopa PubMedista löytyi tiivistelmä vuonna 2002 tehdystä tutkimuksesta.

Centifolia Sublime Youth
Kauniista pakkauksista tulee lisäpisteitä <3

Perehtyessäni inceihin tarkemmin huomasin myös toisen mielenkiintoisen raaka-aineen, jota ei hirveästi tuoda esille ainakaan tuotteiden mainosteksteissä: kaikissa Sublime Youth-tuotteissa näyttäisi olevan tietynlaista, juuri kyseiseen tuotteeseen sopivaa leväuutetta. Tämä on minusta erityisen huomionarvoista ja saa minut nostamaan hattua tuotekehitykselle, koska nyt on oikeasti nähty vaivaa ja mietitty, mikä levä suojaa UV-säteilyltä ja mikä voi estää ihon hyperpigmentaatiota. Todella hienoa!

Silmänympärysvoidetta lukuunottamatta tuotteissa on mieto tuoksu, josta en oikein pääse perille. Ehkä se on taas perinteinen, ”raaka-aineiden tuoksu”?

Sain kokeiltavakseni sarjan päivä- ja yövoiteen sekä seerumin, silmänympärysvoiteen olin ostanut testiin jo aiemmin.

Centifolia Sublime Youth Päivävoide

Sublime Youth Päivävoide

Lupaus: silottaa ihoa, madaltaa juonteita sekä ehkäisee ikääntymisen merkkejä

Tärkeimmät ainesosat: Taatelinsiemenuute, baobab-, aprikoosin- sekä vadelmansiemenöljy, sheavoi, leväuute (Phormidium Persicinum). Kokonainen inci löytyy täältä.

Hieman yllättäen päivävoide (34,90 euroa/50 ml) onkin tässä sarjassa yövoidetta paksumpaa! Ei mitään tönkköä sentään, mutta ero yövoiteeseen on selvä ja todennäköisesti incistä löytyvän sheavoin ansiota. Minun ihollani voide toimii hyvin, vaikka paksuhkon koostumuksensa vuoksi sitä olisi ollut ihanteellisempaa kokeilla talviaikana, kun ihoni kaipaa voiteelta enemmän kosteutta lukitsevia ominaisuuksia.

Centifolia Sublime Youth Yövoide

Sublime Youth Yövoide

Lupaus: silottaa ihoa, madaltaa juonteita, kohottaa kasvonpiirteitä sekä ehkäisee ikääntymisen merkkejä

Tärkeimmät ainesosat: Taatelin-ja pellavansiemenuute, baobab- ja aprikoosinsiemenöljy, leväuute (Undaria Pinnatifida). Kokonainen inci.

Yövoiteeseen (34,90 euroa/50 ml) sitten ihastuin todella! Aivan ihana voide <3 Iltaisin hoidan ihoani usein vähän pitemmän kaavan mukaan, joten yövoiteen ei välttämättä tarvitsekaan olla semmoinen perinteinen, paksuhko hautomo. Ohuen koostumuksensa ansiosta yövoide on myös erittäin riittoisaa, tämä tulee varmasti riittämään testatuista tuotteista pisimpään.

Centifolia Sublime Youth Silmänympärysvoide

Sublime Youth Silmänympärysvoide

Lupaus: silottaa, vaalentaa, laskee turvotusta sekä häivyttää väsymyksen merkkejä

Tärkeimmät ainesosat: taatelinsiemenuute, baobab- ja tattariöljy, sekä leväuute (chlorella). Kokonainen inci.

Sarjan silmänympärysvoide (31,90 euroa/15 ml) taitaa olla nelikosta se tuote, jota kohtaan minulla oli suurimmat ennakko-odotukset. Olin nimittäin kuullut sitä kehuttavan hyvin vuolaasti ja innostuin sitten hankkimaan sen itsekin. Erityisesti voidetta on kehuttu sen ihoa napakoittavan ominaisuuden vuoksi.

Minun silmänympärysihollani on juonteita, mutta sellaista ”napakoitettavaa” kohtaa siitä ei (vielä) löydy, joten en siltä osin pysty kommentoimaan voiteen toimivuutta. Oikeastaan, kuten lähes joka kerta, voin vain todeta, että tämä silmänympärysvoide tuntuu iholla erittäin miellyttävältä ja kosteuttavalta. Juonteiden syvyyteen en havainnut sillä olevan vaikutusta.

Tässä kohtaa on myös pakko mainita, että Centifolian pumppupullot toimivat todella hyvin. Silmänympärysvoidetta pystyy oikeasti ottamaan sen verran kuin tarvitsee, eikä ”vähän poskillekin”…

Centifolia Sublime Youth Serum Intensive

Sublime Youth Seerumi

Lupaus: tekee ihosta jäntevämmän, sileämmän ja heleämmän värisen

Tärkeimmät ainesosat: taatelinsiemen-, vadelman-, omenan- ja persikanlehtiuutteet (hedelmähapot!), baobab-, aprikoosinsiemen ja buritiöljy sekä leväuute (chlorella). Kokonainen inci.

Vaikka linjan yövoide herätti minussa ihastuksen huokauksia, niin tämän nelikon kärkisijan vie silti seerumi (36,90 euroa/30 ml), joka jätti loputtuaan minut hetkeksi aivan kriisin partaalle :D Aivan todella hieno tuote, jota ostaisin heti lisää, jos testijonossa ei olisi ruuhkaa.

Seerumi on koostumukseltaan maitomainen, ja liukuu kevyesti iholla. Hedelmähappopitoisuutta ei ole ilmoitettu prosentteina (tämä on oikeastaan ainoa rakentava palaute koko tuotteesta), mutta näppituntuman perusteella se ei ole aivan mitätön. Seerumi teki välillä AHA-tuotteille tyypillisen, nopeasti ohimenevän lämmön tunteen iholle. Itse pidän tuosta tunteesta, silloin tulee sellainen olo, että ihossa tapahtuu jotain :D

Minun piti oikein miettiä, milloin olen edellisen kerran testannut luonnonkosmetiikan AHA-seerumia, ja olihan siitä muuten vierähtänyt jo hyvä tovi! Onneksi kehitys on mennyt oikeaan suuntaan :)

Tuotteiden hintataso on aika lailla turvallista keskitasoa, eli ei edullisimmasta päästä mutta ei lähellekään luksustuotteiden hiuksianostattavia hintoja. Centifoliaa myydään Sokoksilla ja Emotioneissa sekä Stockmannin luonnonkosmetiikkaosastolla.

Onko Centifolia sinulle ennalta tuttu sarja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *