Ennakkoluuloja kumoamassa: Nurmen palasaippuat

Mainitsin joskus julkisesti, että palasaippuat ovat minulle kammotus. Olen aina kokenut ne liian pesevinä, enkä pidä siitä narskuvasta tunteesta, jonka ne jättävät iholle. Nordic Health Systemsilla tartuttiin tähän ja minut haastettiin kokeilemaan yrityksen maahantuoman luonnonkosmetiikkasarjan Nurmen palasaippuaa. Tartuin siihen mielenkiinnolla, koska aiemmat (muinaiset) kokemukseni palasaippuoista ja niiden iholle jättämästä ällöttävästä nahkeudesta olivat vuodelta, jota en enää kyennyt muistamaan :D Ehkä olin vältellyt niitä turhaan?

Sain testattavakseni kaksi palasaippuaa, joista toinen herätti minussa ihastusta jo ennen kuin olin päässyt pesulle asti. Saippua on piilotettu huovutetun lampaanvillan sisään..! Se toimii siten myös kevyenä kuorintana. Pakkauksessa ohjeistetaan myös jättämään saippuaa ympäroivä villa uusiokäyttöön saippuan kuluttua pois. Sitä voi käyttää vaikka kasvojen puhdistuksessa.

Toinen saippuoista (Porkkana-vitamiinisaippua) on perinteisemmän näköinen, eikä aluksi herättänyt mitään erikoisempia intohimoja. Urtekramin nestemäisen saippuan loputtua vessasta päätin, että nyt on aika tarttua sitä kuuluisaa härkää sarvista. Ostin jopa telineen sille kun hoksasin, että touhu on hieman epäsiistiä ilman sellaista :D Villaan kääritty saippuahan ei moista tarvitse, se pärjää mainioisti muiden tuotteiden kanssa kylpyhuoneen vaunussa.

Porkkana-vitamiinisaippuan ainesosat ovat kieltämättä miellyttävää luettavaa. Öljyä toisensa perään. Tuotetta mainostetaan niin hellävaraiseksi, että sitä voisi käyttää myös kasvojen pesuun. Tämän jätin tällä kertaa testaamatta, oikeastaan siksi että muistin sen vasta kun sitä oli jo tovi käytetty käsien pesuun. En suosittele käyttämään samaa palasaippua sekä käsille, että kasvoille.

Molemmat saippuat ovat oliiviöljypohjaisia (incit löydät linkkien takaa), ja koostumuksen täyteläisyys todellakin riittää kumoamaan perinteisen saippuamaisen kuivattavuuden. Jouduin siis muuttamaan mielipidettäni :D Iho kyllä märkänä tuntuu hieman narskuvalta, mutta tunne häviää heti sen kuivuttua.
Huopasaippua on käytössä juuri niin suloinen kuin sen voisi olettaakin olevan. Iho jää miellyttävän pehmeäksi, eikä tähän aikaan vuodesta tarvitse sen päälle muuta kosteutusta.  Ainoa miinus tämän kohdalla on, että se kuluu hämmentävän nopeasti. Porkkanasaippuakin on osoittautunut kelpo kaveriksi. Kädet tuntuvat pesun jälkeen samalta kuin kevyen kosteusvoiteen jälkeen. Ainoastaan käyttötapa on mielestäni wc-tiloihin huonosti soveltuva (kaikki kun eivät ajattele millä kädellä sitä saippuaa ottavat). Voi kun saisi yhtä kosteuttavan nestesaippuan!

Kumpikaan saippuoista ei ole voimakastuoksuinen. Porkkanasaippuassa on mieto sitruksinen ja ”yrttinen” tuoksu, jotka tulevat siinä olevista salvia- ja appelsiininkuoriöljystä. Huopasaippuaa käyttäessä ei aisti eteeristen öljyjen tuoksua, koska siinä ei ole sellaisia. On vähän kamalaa sanoa näin tylsästi, mutta minun nenääni se tuoksuu ihan vain saippualle :D Joten jos tuoksu kuuluu osaksi suihkutteluasi, kannattaa kokeilla jotain toista vaihtoehtoa.

Joensuulaisille on tässä kohtaa hyvä uutinen: Lifen muututtua ECOteekiksi sen valikoima laajentui reippaasti kosmetiikan osalta, ja nyt myös Nurmen tuotteet löytyvät kaupan hyllyltä! Sinne oli tullut myös muita herkullisia uutuuksia, mutta niihin palaan toisella kertaa ;)

Käytätkö sinä palasaippuoita, vai oletko vannoutunut nestesaippuoiden käyttäjä?

7 Comments

 1. 20 heinäkuun, 2016 / 9:48 am

  Mun miehellä on atooppinen iho ja pesee palasaippuoilla ihon, ei suihkugeeleillä. Ihan siitä syystä että palasaippuoissa on niin paljon luonnonöljyjä, etteivät ne kuivat. Suihkugeeleistä iho alkaa heti kiristelemään.

 2. 20 heinäkuun, 2016 / 12:14 pm

  Mä olen vasta nyt alkanut kokeilla palasaippuaa käsien pesuun. Koin palasaippuan jotenkin hankalaksi ja epähygieeniseksi. Mutta kun asuu kahden hengen taloudessa, musta tuntuu, että ei se nyt todellisuudessa niin kamala bakteeripesäke olla. Tai ainakin toivon. :D Vieraita meillä kuitenkin käy ani harvoin. Vartalolle palasaippuaa en ole vielä kokeillut ja iholle tuskin suostun ennakkoluuloinen kun olen.

 3. 21 heinäkuun, 2016 / 1:11 pm

  Varmasti on kuivaihoiselle parempi vaihtoehto :)

 4. 21 heinäkuun, 2016 / 1:14 pm

  Mitä saippuaa testaat? :)

 5. 22 heinäkuun, 2016 / 5:19 am

  Mulla on nyt Flown sitruunapalasaippua. :)

 6. 22 heinäkuun, 2016 / 9:34 am

  Meillä on oliivipalasaippua käsienpesua varten ja se on ihan huippu! Muutamaa kasvojenpesu palasaippuaa olen kokeillut, mutta ne pesevät turhankin paljon. :/

 7. 29 heinäkuun, 2016 / 8:19 am

  Joo tätä minäkin epäilen ja olen siksi hyvin skeptinen niiden käytöstä kasvoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *