Helmikuu, kuiva iho ja kolme pelastajaa

Helmikuu on ihana. Hämmästelin eilen, että vielä hieman ennen viittä ei ollut aivan pilkkopimeää…! Muutenkin valon määrä tuntuu yhtäkkiä vähintään tuplaantuneen. Kevät on siis tulossa kovaa vauhtia. Kuitenkin jostain syystä ainakin minun kohdallani nämä viimeiset viikot, ennen kuin se kevät oikeasti on täällä, ovat ihonhoidon kannalta haasteellisimmat. Kuiva iho on ongelma etenkin vartalolla, kasvoilla se taas näkyy hilseilyn sijaan herkempänä tukkeutumisena (pintakuivuuden ihanuudet).

Valitsin tähän postaukseen kolme loistavaa tuotetta, jotka ovat parhaimmillaan juuri nyt, kun sisäilman kosteusmittari näyttää lowta (vaikkei ole edes niitä kovia pakkasia).

Tähdellä merkityt tuotteet saatu.

Kuiva iho: Atopik Sensitive Kasvovesi

Atopik Sensitive Kasvovesi*

Lupaus: Kosteuttaa ihoa, tasapainottaa ihon pH-arvon (kasvoveden pH 4-5 valmistajan ilmoituksen mukaan), viimeistelee puhdistuksen.

Tärkeimmät ainesosat: ruusuvesi, glyseriini, kaurauute, natrium-pca, hyaluronihappo, c-vitamiini (askorbiinihappo), sekä kolmen eri xylitolin yhdiste.

Atopik Sensitive Kasvovesi (17,50/200 ml) on niitä ensimmäisiä Atopik-tuotteita, joita ihastelin tutustuessani valikoimaan. Painoin nestettä pumppupullosta kämmenselälle, ja se pysyi siinä, kunnes levitin sen toisella kädellä. Rakkautta ensisilmäyksellä <3

Kasvovesi kuuluu ehkä koostumuksensa vuoksi ennemmin hoitovesi-kategoriaan, mutta ero noiden kahden tuoteryhmän välillä on aika häilyvä. Joka tapauksessa kyseessä on loistotuote, joka todellakin pumppaa ihoon kosteutta sitovia ainesosia.

Ainoa kritiikki kohdistuu kasvoveden ainesosien alkupäähän: heti toisena veden jälkeen on ruusuvesi, joka kyllä sisältää pieniä määriä antioksidanttisia ja antimikrobisia yhdisteitä, mutta on silti myös laimennettu versio ruusun eteerisestä öljystä. Toisin sanoen ruusuntuoksu tulee läpi aika voimakkaana ja jakanee mielipiteitä, kuten huomattiin myös Okabo-postaukseni kohdalla.

Kun kyseessä on Sensitive- linjan, eli oletettavasti herkän ihon tuote, tuntuu näin voimakkaasti tuoksuvan ainesosan käyttäminen ylipäätään hieman yllättävältä. Itse pidän ruusuntuoksusta, varsinkin tällaisena raikkaana (joissakin tuotteissa ruusuntuoksu on sellainen tunkkainen ja henkeäsalpaava), mutta jos olet herkkä tuoksuille, kannattaa ainakin suosia kivijalkamyymälöitä, jotta pääset ensin haistelemaan ja testaamaan kasvovettä ennen ostopäätöstä.

Kuiva iho: Centifolía SOS Body Balm

Centifolía SOS Body Balm*

Lupaus: Pehmentää, kosteuttaa, suojaa ja ravitsee ihoa. Imeytyy nopeasti eikä jätä rasvaista tunnetta iholle. Kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Myös yli 3-vuotiaille lapsille.

Tärkeimmät ainesosat: Aloemehu, auringonkukkaöljy, sheavoi, kaakaovoi, neidonhiuspuu-uute, natrium-pca.

Centifolia SOS Body Balm (19,90/200 ml) on uusin tulokas Centifolian koko perheen sarjaan. Miedosti hajustettu (tuoksu on jotain sitruksen ja kukkaisen välimaastoa, saan tästä kiinni jopa vähän niveamaista, kun oikein tarkkaan haistelen) vartalovoi on tosiaan koostumukseltaan jäykkää vartalovoidetta, ei vedetöntä balsamia, kuten tuotteen nimen perusteella voisi luulla.

Ensimmäinen havainto vartalovoita levittäessä on todellakin sen nopea imeytyvyys suhteessa koostumukseen. Voide tuntuu paksulta kädessä, mutta katoaa todella nopeasti ihoon ja jättää sen sileäksi, ei kiiltelevän rasvaiseksi. Lisäksi se levittyy hyvin, joten yllättävän pieni määrä tuotetta riittää isommallekin ihoalueelle. Iho tuntuu pehmeältä vielä seuraavanakin päivänä.

Tuoksuasiasta on pakko mainita myös SOS Balmin kohdalla. En käyttäisi sitä aivan pienellä lapsella ainakaan aivan päästä varpaisiin, koska vaikka tuoksu onkin kohtalaisen mieto, erottuu se selvästi iholta vielä tunnin kuluttua levittämisestä.

Kuiva iho: ACO Caring Shower Oil

ACO Caring Shower Oil

Lupaus: Puhdistaa ja kosteuttaa ihoa palauttaen sen rasvatasapainon. pH 4.

Tärkeimmät ainesosat: soija- ja auringonkukkaljy, propyleeniglykoli, pantenoli, E-vitamiini, miedot pinta-aktiiviset aineet laureth-4 ja MIPA Laureth Sulfate.

ACO:n suihkuöljy (11,25 euroa/400 ml) on yksi kuluvan talven parhaista kosmetiikkaostoksista. On aika hassua, kuinka tarkka sitä onkaan kasvojen pesuun käytettävien tuotteiden kanssa, mutta vartalon iho, ainakin jos markettien tuotevalikoiman perusteella asiaa arvioi, pestään edelleen suihkugeelillä. Suihkugeelissähän ei välttämättä ole mitään vikaa, sellainen löytyy myös meidän kylpyhuoneesta tälläkin hetkellä. Mutta jos vartalon iho on jo valmiiksi kuivan tuntuinen, kannattaa myös pesu toteuttaa mahdollisimman hellävaraisesti.

En muista, olenko ennen ACO:n suihkuöljyn testaamista koskaan aiemmin kokeillut vastaavaa tuotetta: vartalolle tarkoitettua öljyä, joka emulgoituu veden kanssa ja on siten helppo huuhtoa pois. Tämä tekee juuri näin, ja mikä parasta: iho jää oikeasti puhtaan – muttei narskuvan kuivan- tuntuiseksi.

Olisin kuvitellut tätä talvea ihon kannalta helpommaksi, koska mitään rehellistä talvisäätä ei ole näillä korkeuksilla nähty pieniä välähdyksiä enempää. Kuitenkin näemmä sisäilman kosteudella on suurempi rooli kuin olin ajatellut – vai mitä mieltä sinä olet? Ja sitten minua kiinnostaa: vaihteletko käyttämääsi vartalonpesuainetta vuodenaikojen/ihon voinnin mukaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *