Huhtikuun suosikkituotteet

Kevät on tullut tänne Itä-Suomeen tuskallisen hitaasti. Lumi alkoi sulaa kunnolla vasta pari viikkoa sitten, ja vieläkin sitä on jäljellä, vaikka nyt näyttäisi lämpötilojen puolesta siltä, että kevät jäi kokonaan välistä ja siirryttiinkin suoraan kesään :D

Pakkaskauden loppuminen vähentää haasteita kasvojen ihon hoidossa, mutta pitkä pimeä aika ja auringon puute alkaa ikävästi näkyä vartalolla, ja vartalovoiteiden kulutus kasvaa hurjasti ennen kuin pitkistä hihoista ja lahkeista pääsee taas eroon (kuinka odotankaan sitä…!). Huhtikuun suosikkituotteiksi nousivatkin kuivan ihon pelastajat <3

Vartalovoide

Olen itseasiassa tähän asti pärjännyt yllättävän kevyillä vartalovoiteilla, ja viime aikojen suosikkini on ollut viime syksyn Lavera-uutuus Basis Sensitiv sarjaan: Firming Body Lotion Q10*. Vaikka sen koostumus on juoksevuus-täyteläisyys-akselilla korkeintaan keskitasoa, ovat sen kosteutustehot erinomaiset. Koostumuksesta löytyy useita kasviöljyjä, mukaan lukien jojobaa, joka on monipuolisuutensa vuoksi yksi suosikkiöljyistäni. Vaikka alkoholi löytyy incistä heti toisena, ei sitä huomaa käytössä ollenkaan (en voi sietää alkoholinkäryä ihonhoidossa). Lisäksi ainesosista löytyy rauhoittava aloe vera ja jo voiteen nimestäkin pääteltävä ubikinoni. Voide tuoksuu samalle kuin muutkin Basis Sensitiv-sarjan tuotteet. Niiden tuoksuhan on siitä erikoinen, että ainakaan minä en osaa suoraan nimetä sitä. Aavistuksen hedelmäinen, muttei kuitenkaan mikään arkinen banaani. Tuoksu ei kuulu omiin suosikkeihini Laveran tuotteissa, mutten sitä kartakaan, sillä se ei pysy iholla kauaa.

Ripsiväri

Taitaa olla ensimmäinen kerta blogin historiassa, kun tuote-esittelyihin pääsee mukaan ei-luonnonkosmetiikan (apua, millä nimellä näitä pitäisi oikeasti kutsua?) edustaja. Sateinen kevät on lisännyt huomattavasti vedenkestävän ripsivärin tarvetta, ja Lumenen True Mysticin vedenkestävä versio on ollut pelastava tekijä. Toki se on erittäin hyvä ripsivärikin, en ole sitä mitenkään irvistellen joutunut käyttämään (olen itseasiassa tämän kanssa saanut muistutuksen siitä, kuinka napakasti taivutukset pysyvät tällaisten kanssa ryhdissään).

Suuren harjan kanssa tulee lähes takuuvarmasti suttua.

Ainoana miinuksena on toki poistettavuuden kannalta käytännöllinen huono öljynsieto: rasvoittuvat luomet saavat sen helposti suttaantumaan.

Seerumi

100% Puren C-vitamiiniseerumi* on merkin muiden tuotteiden tapaan sisällöltään täyttä timanttia <3 Kevyt ja supernopeasti imeytyvä koostumus jättää ihon kosteutetuksi. Seerumin pitäisi myös kiinteyttää ihoa ja kirkastaa sen sävyä. Tällaiset ominaisuudet ovat usein paljaalla silmällä tarkasteltuna vähän hankalia arvioida, enkä ainakaan omalla kohdallani huomannut kumpaakaan vaikutusta. Ainesosalista (aloegeeliin on pumpattu C-vitamiinin lisäksi muun muassa hedelmäuutteita, B5-vitamiinia, vahvoja antioksidantteja superoksididismutaasia ja alfalipoiinihappoa, parsakaalinsiemenöljyä… Huh!) on kuitenkin niin vakuuttavan oloinen, että pakkohan sen on jotain tehdä :D

Misellivesi

Estelle & Thildin putsarivalikoima täydentyi vähän aikaa sitten misellivedellä, ja ostin tämän kokeiluun suurin odotuksin. Tuoksuton puhdistusvesi on ollut suurimmaksi osaksi käytössä aamuisin. Meikinpoistoon en ole sitä yksinään testannut, koska siinä tuhlaa mielestäni sekä ainetta että pumpulia… Laiskan kaksoispuhdistuksen kakkosvaiheeseen tämä sen sijaan sopii hyvin. E&T:n misellivesi osoittautui sellaiseksi keskikastin vedeksi, joka saa kaikilta osa-alueilta hyviä arvosanoja, muttei oikein yllä siihen erinomaiseen. Ehkä suurimpana puutteena pidän sen jättämää ihofiilistä, johon kaipaisin enemmän pehmeyttä ja kosteutuksen tuntua. Tiedän, että moni taas inhoaa sitä, joten tässä kohtaa ei voi kaikkia miellyttää ;)

Kasvovesi

Centifolian Moisturising toner– kasvoveden bongasin Tuubitoleranssin viime vuoden parhaiden tuotteiden listauksesta. Olin kyllä huomannut merkin saapumisen Suomeen viime vuonna, mutten ollut vielä päässyt tekemään lähempää tuttavuutta sen kanssa. Kasvovesi sai siis kunnian olla sen kuuluisan ensivaikutelman luoja. Joik-ihastukseni jälkeen kaipasin jotain superkosteuttavaa, jota voisi myös kerrostaa. Ja tätä todellakin voi :) Vesipohjaan (hintaahan tällä on vain noin 14 euroa/ 200 ml) on tiputeltu aloeta, taikapähkinää, glyseriiniä, neidonhiuspuun uutetta ja manteliöljyn johdannaista. Alkoholia tässä ei ole ollenkaan. Kasvovesi vaahtoaa pienesti iholle pyöriteltäessä, muttei jätä ollenkaan nahkeaa tunnetta imeytyessään. Tästä tulee mieleeni suosikki vuodelta 2016: YA Naturaen ihana mustaherukkakasvovesi. Centifolian kasvovesi ei tuoksu juuri millekään, joten se soveltuu myös hajusteherkille.

* Tuote saatu

Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *