Ihmeellinen Neem-hiusvesi

Pari viikkoa sitten Teittisen Eevi kertoi blogissaan siirtävänsä hiusensa pesuväliä Weledan hiusveden avulla. En ollut aiemmin tullut koskaan ajatelleeksi, että sitä voisi käyttää niinkin. Hiuspuuterin kyllä ymmärrän, mutta olin kai kuvitellut että hiusvettä suihkuteltaisiin ennemmin hiuksiin kuin päänahkaan. Otin kuitenkin heti vinkistä kopin ja suunnistin keskustan Sokoksen Weleda-hyllyä kohti vain todetakseni. että juuri se tuote puuttui hiustuotteiden valikoimasta. Pieni kiukkuhan siinä tuli, koska silloin kun kosmetiikkavimma iskee, tuote pitää saada heti kokeiluun. Silmäilin ympärilleni ja hoksasin samassa, että Hauschkallahan on myös hiusvesi! Neem-hiusvesi. Muistin joskus lukeneeni, että sitä suositeltiin kaikenlaisiin hiuspohjan ongelmiin rutosta roikkuvaan päänahkaan, joten sehän pääsi ehdottomasti kokeiluun :)

Hauschkan sivuilla kerrotaan, että Neem-uutteen lisäksi hiusvesi sisältää nokkos-, koivunkuori- ja takiaisuutteita. Tuotteen sanotaan soveltuvan erityisesti rasvoittuvasta ja hilseilevästä päänahasta sekä elottomista hiuksista kärsiville henkilöille. Sen luvataan tekevän seuraavia asioita:

  • Elvyttää hiuspohjan verenkiertoa
  • Tasapainottaa ihoa
  • Vahvistaa hiuspohjaa ja hiuksia
  • Tekee ohuista hiuksista tuuheammat ja täyteläisemmät
Dr. Hauschka Neem hiusvesi

Ajattelin, että muutamassa viikossa saattaisin nähdä jotain tuloksia. Mutta kun olin kerran, siis kerran laittanut tätä päänahan kuiville alueille, huomasin ihmetteleväni kadonnutta punoitusta, eikä sitä hilsettäkään enää näkynyt. En nyt ala ottamaan kuvia päänahastani, mutta se näyttää normaalilta. Eikä sitä enää kutita. Voiko se olla noin helppoa? Ja miksi en ole kokeillut tätä tuotetta aiemmin?!

Dr. Hauschka Neem hiusvesi

Parin viikon läträämisen jälkeen olen edelleen tyytyväinen. Käytän hiusvettä yleensä heti hiustenpesun jälkeen, ja sitten välipäivinä jos muistan. Se tuntuu laittaessa hetken viilentävältä (alkoholi), eikä lähmää tukkaa millään lailla. Ainoa miinuspiste tulee annostelumekanismista. Hiusvettä yksinkertaisesti kaadetaan suoraan pullon suusta, joka toki pyrkii annostelemaan vähän kerrallaan, mutta arvostaisin silti vaikka pipettiä tai sitten älykkäämpää reikää pullon suulla. Nyt tuntuu, että joko pullosta ei tule mitään tai sitten tulee liikaa.
Tuoksu on tietenkin aina mielipiteitä jakava tekijä. Hauschkan hiusvesi tuoksuu melko yrttiselle, eli sille mitä se on. Joissain muissa olosuhteissa olisin saattanut nyrpistää tälle nenääni, mutta silloin kun jokin ongelma ratkeaa, tuntuvat hajut kovin vähäpätöisiltä.

Tuote toimii myös pientä rasvaisuutta poistavasti, vähän niinkuin se Weledan hiusvesi, jota olin alun perin etsimässä (täytyy sekin joskus kokeilla). Sitä voi siis käyttää myös hiustenpesun siirtoon, mutta tietenkään vaikutus ei ole yhtä radikaali kuin vaikkapa hiuspuuteria käyttäessä. Toisaalta, toisin kuin hiuspuuteri, hiusvesi ei millään lailla rankaise hiuksia pestessä (hiuspuuteria käyttävät tietävät mitä tarkoitan).

Iso peukku Hauschkalle tästä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *