Joik yllätti!

Ensikohtaamiseni virolaisen kosmetiikkamerkki Joikin kanssa oli kaksi vuotta sitten Tallinnassa syynätessäni paikallisten tuotteiden valikoimaa Kaubamajassa. En ollut tutustunut tarjontaan etukäteen, ja Joikin kannalta epäreilusti nappasin ensimmäisenä käteeni tuotteen, jossa oli kyseenalaisia ainesosia (huomioiden, että Joikin ständi oli luonnonkosmetiikkaosastolla). Vilkaisu päättyi tuhahdukseen ja silmien pyöräytykseen, ja jatkoin matkaani.

Seuraavan kerran törmäsin sarjaan, kun se tuli myyntiin Biodellyyn. Oliko se tämän vuoden alussa vai viime vuonna..? Koska Biodelly ei myy mitä tahansa vihreää luonnonkosmetiikkana, ajattelin, että ehkä olin sittenkin arvioinut Joikin väärin ja siihen kannattaisi sittenkin tutustua lähemmin.

Joik on saanut alkunsa vuonna 2005 kynttilöiden valmistuksesta (ja taustalta löytyy jo hieman kliseinen ”en löytänyt kaupasta hyvää, teenkin sitä itse” -tarina) ja laajentunut sitten kosmetiikkatuotteisiin. Brändin filosofia on, että tuotteen tulee olla niin tehokas, rehellinen ja luonnollinen kuin mahdollista, ja tarjota miellyttäviä tuntemuksia. Ilmeisesti näihin miellyttäviin tuntemuksiin liittyy synteettisten hajusteiden käyttö joissain tuotteissa, minkä vuoksi ne eivät tiukimmalle luonnonkosmetiikkafanaatikolle sovellu. Osa tuotteista kuitenkin täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit, joten koko sarjaa ei kannata hylätä.

Ostin elokuisella Viron matkallani muutaman Joikin tuotteen testattavaksi: kaksi seerumia ja yhden siisteimmistä kasvovesistä ikinä!

Rejuvenating Beauty Elixir

Ensivilkaisu pakkaukseen, ja ostopäätös oli (lähes) tehty. Tietysti katsoin myös inciä ;) Seerumi, joka sisältää B3- ja C-vitamiinia, hyaluronihappoa ja hedelmäuutteita… Sen on pakko olla hyvä! Seerumin luvataan tasoittavan sekä valaisevan ihoa, ja tuovan sille nuorekasta hohdetta. Lisäksi sen pitäisi häivyttää maksaläiskiä ja korjata auringon aiheuttamia vaurioita.

Etenkin tuon B3-vitamiinin eli niasiinin käyttö herätti mielenkiintoni, koska en ollut aiemmin törmännyt siihen kosmetiikassa. Sattumalta Tuubitoleranssi-blogissa oltiin viime kuussa saman teeman kimpussa, joten en joutunut aloittamaan tiedonhakua aivan tyhjästä :D Niasiini onkin yllättäen varsinainen ihmeaine, josta löytyy lyhyt tiivistelmä jopa PubMedista. Tulehdusta lievittävänä, pigmenttiläiskiä vaalentavana ja ikääntymisen merkkien ilmaantumista ehkäisevänä aineena se tuntuisi sopivan hyvinkin monenlaisiin tuotteisiin ^_^

Koostumukseltaan seerumi on ohutta, väriltään vähän kellertävän maitomaista. Se imeytyy nopeasti, ja tuntuu ohuesta koostumuksestaan huolimatta yllättävän kosteuttavalta. Tykkään todella paljon! Kokeilujakson aikana en ehtinut huomata erikoisempia niasiinin vaikutuksia – toki kunto ei huonontunutkaan, vaikka edellisessä postauksessa hehkuttamani Naturativin seerumin käyttö loppui.

Seerumin tuoksu on kevyesti appelsiinimainen sellaisella hyvin aikuismaisella vivahteella. Selitys tälle vivahteelle löytyykin ainesosaluettelon loppupäästä –> synteettinen hajuste! Eli Rejuvenating Beauty Elixir ei sovellu sellaisia tiukasti välttelevälle.

Silky Facial Serum*

Tämä seerumi on hieman harhaanjohtavasti nimetty, sillä silkkisen seerumin sijaan kyse on rehellisestä kasvoöljystä (en btw ollenkaan ymmärrä, miksi kasvoöljyjä nimitetään nykyisin niin hanakasti seerumeiksi, kyseessähän on kaksi aivan eri asiaa..!) ja vieläpä varsin täyteläisestä sellaisesta. Ostin öljyn kivan näppituntuman ja sen sisältämän karpalonsiemenöljyn vuoksi. Sen erityisominaisuuksiin kuuluvat suuri antioksidatti- ja rasvahappopitoisuus, sekä ”antimikrobisuus”, joka mainitaan ainakin Ecopharman Karpalonsiemenöljyn myyntiteksteissä.

Silky Facial Serumin pohjaöljynä on saffloriöljy, jonka vaikutuksista en kovin syvällistä tietoa saanut googletettua. Kyseessä on myös väriohdakkeena tunnetusta kukasta puristettu öljy, jonka tehtävä on ilmeisesti toimia stabiilina pohjana öljyseokselle. Tai ainakaan sitä ei erikseen mainita tuotteen aktiivisten ainesosien listauksissa.

Karpalonsiemenöljyn lisäksi Silky Facial Serum sisältää oliivi-, passionhedelmä-, vehnänalkio-, sekä jojobansiemenöljyä. Ja myönnetään, on seassa myös kasviuutteita vahvistamassa seerumistatusta ;)

Kuten jo vihjasin, on Joikin öljyseerumi varsin täyteläistä, ja sopii siten erinomaisesti etenkin kuivalle ja kypsemmälle iholle (oma, pintakuiva sekaihoni ei ole kuitenkaan suuttunut tästä). Minun ihollani imeytyminen kestää aika pitkään, joten olen käyttänyt öljyä vain iltaisin. Kasviuutteista huolimatta öljy tuoksuu vain ”öljylle”.

Refreshing facial toner*

Joikin hyllystä löytyi yllättäen kasvovesi, jollaiseen en ollut koskaan aiemmin törmännyt! Ulkonäön perusteella luulin aluksi tuotetta silmämeikinputsariksi, mutta onneksi vilkaisin tarkemmin :) Kyseessä on nimittäin bifaasinen öljy-vesiseos, jossa siis öljy kelluu vesipatjan päällä ja tuotetta täytyy ravistaa ennen käyttöä.

Kasvoveden tärkeimmät ainesosat ovat vesi, tyrniöljy, aloemehu sekä piparminttu-, greipinsiemen- ja katajanmarjaöljy ja se sopii kaikille ihotyypeille.

Voi että miten tykkään tästä! Öljystä huolimatta kasvovesi imeytyy hyvin, ja iho jää ihanan kosteutetun tuntuiseksi ennen kuin ensimmäistäkään seerumipulloa on avattu :) Tuoksu on jotain tyrnin ja greipin välimaastoa, ja tiukasti nuuhkaisemalla aistii myös piparmintun, mutta minun nenääni se ei puske liian hallitsevasti.

Joik on oikein kiva (ja laaja!) sarja, jonka soisi näkyvän myös kivijalkamyymälöissä. Kuluttajan kannalta tosin toivoisi, että pakkauksiin tulisi selkeät merkinnät tuotteista, jotka ovat ”puhdasta” luonnonkosmetiikkaa.

Oletko sinä kokeillut Joikin tuotteita?

*mainoslinkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *