Kesän aikana tyhjentyneet miselli- ja kasvovedet

Purkkien tyhjäksi saaminen on hankalaa kahdesta syystä: jos tuote on sellainen semikiva, sitä tulee käytettyä vähemmän, ja lopulta se on pakko käyttää pois puoliväkisin (tai laittaa vaivihkaa puolison purkkien joukkoon). Toinen syy on, että tuote on niin ihana, ettei sitä raaski käyttää. Oikeasti, minulle kävi ensimmäisen Alorée Life Resource-naamioni kanssa niin, että se ehti pilaantua ennen loppumistaan :D

Kasvo-ja misellivesien käyttö on tietenkin huomattavasti tiheämpää kuin naamioiden, joten niiden kanssa on harvemmin ainakaan jälkimmäistä ongelmaa.

Otin kesällä tehtäväkseni karsia massiivisiin lukemiin kasvanutta purnukkamäärää, ja sain kuin sainkin muutaman putelin tyhjäksi :)

Misellivedet

Cimen misellivesi on hämmentävästi pakattu pumppupulloon. Ei kai kukaan käytä misellivettä suihkimalla sitä suoraan kasvoille..? No, onnistui se suihkuttelu pumpuliinkin. Itse aine on koostettu ruusuveden ympärille. Hirveästi en tätä pysty kyllä hehkuttamaan, sillä ihofiilis tämän jälkeen oli makuuni vähän turhan nahkea. Karseinta oli kuitenkin totaalisen jokapaikkaantunkeva ruusuntuoksu (josta normaalisti pidän!), joka suihkuttelun ansiosta levisi ilmaan ja tuntui menevän keuhkojen pohjaan saakka. Ratkaisin ongelman pidättelemällä hengitystä… Myös tuotteen hinta (31,90/150 ml) on laatuun nähden kallis. Halvemmalla saa parempiakin, joten Cimen miselliveden kanssa emme tapaa enää.

Mádaran misellivesi on käsimatkatavarasääntöjen mukaisesti pakattu 100 ml:n pulloon ja sillä on hintaa 17,70 euroa. Koostumus on yhdistelmä aloemehua, ruusuvettä ja taikapähkinävettä yhdistettynä glyseriinin, kasviuutteiden ja mietojen tensidien kanssa. Löytyypä listalta vielä hyaluronihappokin :) Ihotuntu ei aivan sieltä pehmeimmästä päästä (vertaan kaikkia ikisuosikki Helixiumiin), mikä ei yllätä, koska glyseriini on listalla vasta neljäntenä. Tämänkin huomaa ainoastaan aamuisin kuivalle iholle käytettynä, meikinpuhdistuksen viimeistelyssä käytettynä ongelmaa ei ole. Tuoksu on mieto, ”madaramainen”. Tykkäsin!

Kasvovedet

Nimimonsteri L’atelier des Délicesin kirkastava kasvovesi (24,10 euroa/200 ml) ehti majailla kaapissani niin kauan, että pakkauskin on näköjään ehtinyt uudistua :D Kivan kuuloisesta incistä (hedelmähappoja!) huolimatta en jotenkin tykästynyt tähän. Tuoksu oli minun nenääni jotenkin tunkkainen, appelsiiniuutteesta huolimatta.

NYR:n Palmarosa kasvovesi (24 euroa/200 ml) oli oikein kelpo tuote. Merkin tuotteille tyypillisesti pullo on täytetty topakoilla kasviuutteilla ja eteerisillä öljyillä, joten tuoksu on sen mukainen. Ystäväni kommentti oli ”haisee ihan hyttysmyrkylle!” :D Omaan nenääni taas tuoksu oli… tehokas? Ainoa negatiivinen asia on itse pullo. Siinä on aivan järjettömän iso aukko, josta on mahdotonta kaataa vettä kädelle sopivaa annosta. Laitoin siis kasvoveden toiseen, pumpulla varustettuun pulloon… Toivottavasti ongelma huomataan myös valmistajan päässä, koska tuollainen purkista toiseen läträäminen on paitsi raivostuttavaa myös potentiaalisesti epähygieenistä.

Tuoksumaailmaltaan kolmikon erikoisin oli kuitenkin Patykan Witch Hazel (29,95/150 ml). Piparminttu- ja taikapähkinäuutetta sisältävä kasvovesi on todellakin tuoksultaan like nothing before (pullo oli tullut ystävälleni Jolie boksin mukana ja jäänyt käyttämättä tuoksun vuoksi). Itsekin irvistelin pari kertaa käytön aikana, mutta lopulta nenä tottui ja käytöstä tuli miellyttävämpää. Kasvovesi tuntui kasvoilla hyvältä, liukkaalta. Piparminttu-uutteen huomasi kevyestä viilennyksestä. Ehkä tässä olisi hyvä after-shave miehille ennen kosteusvoiteen levitystä?

Kirkastavien vesien lisäksi kulutin loppuun myös ihanan YA Naturaen kasvoveden, josta olen kirjoittanut jo pari kertaa aiemminkin. Lyhyesti: hintaansa nähden todella laadukas tuote, pintakuivan ihon pelastus <3 Pitääkin käydä ostamassa lisää ;)

Löytyikö joukosta sinun suosikkejasi?

*sisältää mainoslinkkejä*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *