Kolme erilaista BB-voidetta

BB-voiteet (lyhenne tulee sanoista beauty balm tai blemish balm) rynnistivät kosmetiikkamarkkinoille muutama vuosi sitten ensin synteettisen kosmetiikan puolelle, ja pian sen jälkeen myös luonnonkosmetiikan versioita alkoi putkahdella esiin. BB-voide asettuu peittävydeltään tyypillisesti sävyttävän päivävoiteen ja meikkivoiteen välimaastoon. Suojaamisen (aurinko) ja pienten virheiden peittämisen lisäksi se myös hoitaa ihoa. Riippuu sitten ihotyypistä, tuleeko tuotetta käytettyä sellaisenaan vaiko esimerkiksi mineraalimeikkipuuterin kanssa.

Olen testannut kolmea eri BB-voidetta sekä yksinään että mineraalimeikkipuuterin (Lily Lolo) kanssa. Esittelyyn pääsevät siis Iroisien, Melvitan sekä Terre d’Ocin tuotteet.

Vasemmalta oikealle: Iroisie, Melvita (joka ei oikeasti ole niin tumma miltä tässä näyttää) ja Terre d’Oc

Iroisien BB-voide on saanut hehkutusta niin lehtien kuin blogienkin keskuudessa, ja siihen latasin todella kovia odotuksia, kun se aikoinaan Jolien paketissa saapui.

Nolostihan kävi tietenkin aluksi, kun en ymmärtänyt, ettei luonnonkosmetiikan BB-voiteiden alla saa käyttää päivävoidetta. Kiroilin melkein ääneen Iroisien voiteen rullautuessa poskiani pitkin ja mietin, kuinka kukaan ikinä on voinut pitää tätä tuotetta hyvänä? Onneksi tällaisen pienen käyttöön liittyvän faktan opittuani annoin voiteelle uuden mahdollisuuden. Hups. Ero oli kuin yöllä ja päivällä. Peittävyys on hyvä, ja jälki on todella kaunista. Iroisien BB-voide jättää ihon pinnan hieman hohtavaksi. Ominaisuus on tällä hetkellä trendikäs, mutta kaikki eivät tästä ehkä sen vuoksi pidä, ja kovin rasvoittuvalla iholla se näyttänee nopeasti vain kiiltävältä.

Aivan täydellinen se ei kuitenkaan ole. Ensinnäkin, tajusin vasta tuubia pidellessäni kuinka pieni se on. Ja voide ei todellakaan ole erityisen riittoisaa, ainakaan jos sitä levittää käsin. Koostumus on aika täyteläinen. Siveltimen kanssa olen onnistunut tekemään kevyen pohjan käyttämällä voidetta minimaalisen vähän (onnistuin tällä keinolla saamaan sen päivävoiteen päälle rullaamatta), mutta silloin ei voida puhua enää aurinkosuojasta. Lisäksi Iroisien BB-voide on sen verran kallis, että uskon sen jo hinnankin vuoksi jäävän kertaostokseksi.

Melvitan BB-voiteeseen törmasin ensimmäistä kertaa Lindan Juille’s blogissa. Melvitahan kuuluu niihin vanhan polven luonnonkosmetiikkabrändeihin, joita käytin silloin joskus kun vasta tutustuin luonnonkosmetiikan maailmaan. En siis ollut pitkään aikaan katsastanut, mitä uutuuksia sarjalta oli tullut myyntiin.

Tilasin voiteen Naturellementin verkkokaupasta, jossa kaikki Melvitan tuotteet ovat myynnissä puoleen hintaan marraskuun loppuun saakka.

Ensimmäisellä testikerralla ajattelin, että voi ei, pieleen meni taas. Ensinnäkin, voide näyttää tuubista pursotettaessa harmahtavalta. Kasvoille levitettäessä harmaus kuitenkin kaikkoaa, ja väri näyttää oikein hyvältä. Ohut voide levittyy helposti, ja sitä pystyy myös kerrostamaan. Kuitenkin jos ihossa on paljon peitettävää kannattaa päälle laittaa peitevoidetta ja puuteria tai mineraalimeikkipuuteria. Voide tuoksuu hyvin miedosti ruusuiselle, sillä se sisältää sekä ruusuvettä, että ruusunsiemenöljyä.

Melvitan BB-voide tosiaan ylitti odotukseni. Se on ollut vakiokäytössä viimeiset neljä viikkoa, joista viimeisen viikon se on riittänyt yksinään, koska ihoni on hetkellisesti heiluttanut valkoista lippua. Ohut kerros irto- tai mineraalipuuteria kuitenkin kannattaa laittaa, jos iho alkaa herkästi kiiltämään tai kaipaat viimeistellympää jälkeä.

Terren BB-voide kuuluu Iroisien tavoin kulttituotteiden joukkoon. Uskoisin sen olevan Terren yksittäisistä tuotteista kaikkein tunnetuin.

Testikappale! :D

Koostumus on hieman paksumpi ja siten myös hoitavampi kuin Melvitalla, mutta ei se ei kuitenkaan heikennä levittyvyyttä. Myös peittävyyttä on asteen verran enemmän. Sanoisin, että Terren BB-voide on hoitava, kevyt meikkivoide, joka on statuksensa ansainnut. Se on todella hyvä. Pitkäaikaisesta käytöstä en voi kokemustani kertoa, koska minulla on testikappaleena vain muutama vääränvärinen testipussukka, jotka nappasin mukaani Naturellementin osastolta I Love Me -messuilta. Pari päivää (tai yötä) voin testimielessä liikkua naama punaisena, mutta en nyt viikkokaupalla kuitenkaan :D

Älkää antako punaisuuden häiritä :)

En laita voiteita paremmuusjärjestykseen, koska ne kaikki ovat omalla tavallaan oikein hyviä. Riippuu ihotyypistä ja peittävyysvaatimuksista sekä budjetista mikä tuote kannattaa valita. Talvea ajatellen Terre d’Oc tai Iroisie voisivat olla parempia täyteläisemmän koostumuksensa vuoksi. Tähän aikaan vuodesta kaikissa riitti kosteustehot koko kaksitoistatuntisen työyön ajaksi, myös mineraalipuuterin kanssa.

Onko sinulla kokemusta tai suosikkia luonnonkosmetiikan BB-voiteista?

4 Comments

 1. 20 marraskuun, 2015 / 12:38 am

  Ihan ensimmäisenä mua kiinnostaa tietää, onko Melvitan BB miten paljon tummempi verrattuna Iroisieen? Mulle Iroisie on talveksi just hyvä, mutta tilasin juuri yllämainitusta alennuksesta Melvitan testiin ja mietin, pitäisikö sen käyttö jättää suosiolla keväämmälle/kesämmälle, jos se on tummempi tapaus.

  Meidän blogiin kirjoitinkin siitä, miten kätevä Iroisien BB on aknen peittoon yhdessä Laveran meikkipuuterin kanssa. Rasvoittuvalle iholle yksistään se ei ole parhaimpiaan juuri tuon hohteen takia, mutta veikkaan, että talvella se voi olla mukavan kosteuttava -allehan ei välttämättä tarvitse laittaa päivävoidetta.

  Mulle Iroisien BB on luksustuote, jota laitetaan kasvoille silloin tällöin juuri sen suolaisen hinnan takia. :D Mutta olen vähän eri mieltä kanssasi, minusta tuote on riittoisaa. Siitä huolimatta 15 millin tuubi on tosi pieni. Jos sitä käyttää harvakseltaan, sitä kyllä riittää joksikin aikaa. Mun oma on nyt tovin vedellyt viimeisiään, mutta ei se vieläkään vaan tahdo loppua! Joka kerta yllätyn positiivisesti, kun sitä riittääkin vielä meikkiin. ^^^

  Mullakin on ollut Terre d'Ocin BB -testereitä ja minusta se ei peittänyt riittävästi. Tiedän, ettei se ole (monen) BB:n tarkoituskaan, mutta itse taas koin sen vähän ohuena ja melko läpikuultavana voiteena. Sellainen meiningillä "ihan kiva", mutta ei minun iholleni ihanteellisin. Ehkä jos ihoni olisi hyvässä kunnossa, tykästyisin todella siihen.

  Samoin on tullut testattua Laverankin, mutta siitä en juuri välittänyt, muistaakseni peittokyky oli melko ohut ja se rullaantui helposti iholle. Ainakin Laveran CC -voide rullasi. Absolutionin meikkivoiteesta/BB-voiteesta olen käyttänyt monta testeriä ja se vaikuttaa melko hyvältä. Ehkä aavistuksen liian tumma talvikäyttöön (mun kaula on niin vaalea), mutta tuoksusta ja koostumuksesta tykkäsin, vaikka sitä ei voi pitkään työstääkään. Onhan näitä joitakin kokeiltu, mutta vielä tekisi mieli kokeilla muitakin. ;)

 2. 20 marraskuun, 2015 / 12:55 am

  Käytä vain Melvitaa talvella, minun pitää lisätä tuohon tekstiin huomio tuosta sävystä, se ei oikeasti ole niin tumma kuin miltä se näyttää tuossa ensimmäisessä kuvassa muiden vieressä. Kuten kuvasta näkyy, minunkin ihoni on aika vaalea, mistään rusketuksista ei ole enää tietoakaan :D Ja Melvitan sävy toimii, käytän sitä niin kauan kun se kosteustehojensa puolesta riittää. Jos ei tule kova pakkastalvi niin pärjään sillä kevääseen. Pitää varmaan tilata vielä toinen tuubi…

  Tuosta riittoisuudesta: koska totesin, etten voi laittaa BB:n alle päivävoidetta (koskee noita kaikkia, jokainen rullasi voiteen päällä), joutuu sitä sitten annostelemaan vähän anteliaammin, ettei kasvoja ala kiristää (varsinkin jos päälle pyörittelee vielä puuteria). Ostaisin Iroisieta varmasti lisää, jos tuubi olisi tuplasti isompi. Nykyinen on riittänyt minulla pitkälle yli vuoden (!) koska en raaski käyttää sitä :D

  Tuon Terren peittävyyttä minun on vähän huono kommentoida, koska en hirveästi kerrostanut sitä kasvoille (tuo sävy näytti tarpeeksi kamalalle ohuenakin kerroksena). Se kuitenkin tuntuu käteen enemmän meikkivoidemaisemmalta kuin nuo muut, voisiko sanoa silikonisemmalta? Pitää huomenna taas sivellä sitä käteen ja kokeilla :D

  Minullakin on ollut Absolutionin testeri, mutta jokin siinä tökkäsi… Olisiko siinäkin sävy ollut väärä, niin käytin sitä sitten vain kerran.

 3. 28 marraskuun, 2015 / 2:27 pm

  No tuon perusteella uskallan sitten varmaan korkata Melvitan käyttöön. :) Tosiaan, jos iho on kuiva, niin silloinhan tuota Iroisien BB:tä joutuu tietty käyttämään enemmän. Jos ajattelis niin päin, että oma kasvovoide olisi 15 millinen, niin olisihan se aika säälittävää. Pysyykö Iroisie sinulla ilman puuterointia, jolloin iho ei ehkä kuivuisi niin paljon? Ja onko voide rullannut heti alusta asti? Mietin vain, että käyttöaikahan tuossa on vain puoli vuotta, että yli vuoden vanha tuote voisi ruveta aika helposti rullaamaan. :D (No, vois se rullata muutenkin, aika yksillöllistä.)

 4. 30 marraskuun, 2015 / 11:04 am

  Säälittävä kuvaa hyvin tuota viittätoista milliä :D Pysyvyyttä en moiti, mutta koska sen jättämä pinta on jo valmiiksi niin hohtava, laitan päälle ohuelti puuteria ettei hohto muutu kiiltelyksi päivän mittaan :) Ja sehän tosiaan rullasi heti silloin alkuun, nyt tuota ongelmaa ei enää ole kun (harvoina ja valittuina päivinä) laitan sitä suoraan kasvoveden jälkeen. Enkä muuten ole huomannut siinä mitään laatuongelmaa, vaikka avaamisesta on, tuota, pian kaksi vuotta :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *