Kuukauden suosikit: Joulukuu

Loppuvuoden myötä on taas tullut aika (ainakin täällä Pohjois-Karjalassa, Lapissa lienee ollut ajankohtaista jo pari kuukautta sitten) säätää ihonhoitorutiinit vastaamaan pakkasen puolelle painuvan ulkolämpotilan ja yhä kuivemmaksi käyvän sisäilman vaatimuksia.

Kasvojenhoidossa olen toki jo pitkään keskittynyt ehkäisemään ihon kuivumista panostamalla tehokkaaseen kosteutukseen (tulehduksen hillintää unohtamatta), mutta etenkin voiteiden kohdalla on kesä- ja talvituotteissa merkittävä ero. Viime talven tähtituote oli Mádaran SOS Hydra Recharge Cream, nähtäväksi jää löytyykö sille korvaajaa vai marssinko kiltisti hakemaan uuden.

Aivan noihin kaikista täyteläisimpiin voiteisiin ei ole vielä tarvinnut tarttua, ehkä viimeiset viikot ovat olleet sellaista välivaihetta, johon seuraavat tuotteet ovat istuneet mainiosti <3

Ecopharma Vadelma Moisturize hoitoseerumi*

Ecopharma on suomalaisen Naviter-yrityksen valmistama luonnonkosmetiikkamerkki, jota löytyy ainoastaan hoitolamyynnistä (ja parista  verkkokaupasta). Pintakuivalle iholle suunnitellun Vadelma-sarjan lisäksi valikoimasta löytyy omat tuotelinjat niin rasvaiselle (Karpalo), herkälle (Mustaherukka) kuin ikääntyvällekin iholle (Tyrni).

Vadelma-sarjan seerumi on koostumukseltaan geelimäinen, muttei kuitenkaan aivan sieltä ohuimmasta päästä. Koostumus on vedetön: ainesosista ensimmäisenä on vadelmanlehti- ja toisena kurkku-uute. Näiden lisäksi kosteutta ihoon vievät betaiini, glyseriini ja hyaluronihappo sekä soijasta lähtöisin olevat peptidit. Seerumissa on myös inuliinia ja alfa-glukaaniolikosakkaridia prebiootteina, joten ihon ihon hyvisbakteeritkaan eivät jää nälkäisiksi. Hoitavaksi öljyksi on valittu manteliöljy. Tuoksu on erittäin mieto (Ecopharman tuotteista ei löydy eteerisiä öljyjä)

Tykkäsin kovasti tästä seerumista. Käytin sitä muutaman kerran jo kesällä, mutta koska halusin kokeilla sitä yhdessä saman linjan voiteen kanssa, jätin sen odottamaan viileämpiä säitä. Seerumi imeytyy nopeasti, eikä jätä ihoa kiristävän tuntuiseksi (kuten esimerkiksi Mia Höydön Lumous minun kohdallani).

Vadelmaseerumissa on myös erinomainen hinta-laatu-suhde –> yleensä tämänkaltaisesta sisällöstä joutuu maksamaan vähintään pari kymppiä enemmän.

Ecoharma Vadelma Moisturize kasvovoide 24 h*

Vadelma-sarjan kosteusvoide on sen verran tuhtia, että minun ihollani se on selkeästi talvituote. Kuivemmalla (eikä niin herkästi tukkeutuvalla) iholla se toiminee myös kesällä.

Voiteen täyteläiselle koostumukselle löytyy selitys heti inci-listan alusta: veden ja vadelmauutteen perässä on rasva-alkoholia, manteliöljyä, sheavoita ja vasta näiden jälkeen emulgaattoreita, kasviuutteita ja hyaluronihappoa. Kuulostaa korppuihon unelmavoiteelta!

Voide ei ole minun ihollani mikään maailman nopein imeytymään, mikä ei tosin yllättänyt yhtään. Imeytymisen jälkeen se tuntuu hetken aikaa hassun ”kiristävältä”, ja tunne menee ohi kun ihoa liikuttelee hieman vaikka ilmehtimällä peilikuvalleen… :D Tämä ”iholle kuivahtaminen” ei ole kosteusvoiteiden kohdalla suosikkiominaisuuteni, joten se laskee hieman tämän pisteitä. Muuten kyseessä on kuitenkin oikein kelpo kosteusvoide!

Naturativ Rauhoittava kasvovesi*

Naturativilla on vain yksi kasvovesi, joka sopiikin sitten kaikille ihotyypeille. Vesipohjaan on sekoitettu aika perinteisesti ruusu-, rosmariini- ja laventelivettä; tosin ne eivät ole klassikoita turhaan. Jokaisella on arvokkaita ominaisuuksia ihonhoidon kannalta. Ruusu- ja laventelivesi rauhoittavat ja kosteuttavat ja rosmariinivesi edellämainittujen lisäksi antiseptisena ehkäisee tulehdusta. Kasvoveden tuoksumaailmassa minun nenässäni tuntuu eniten laventeli rosmariinitwistillä – ruusu jää vähän taka-alalle. Erikoisempana ainesosana on merisauniouute, jonka tehtäviin kuuluu niinikään punoituksen vähentäminen ja ihon rauhoittaminen.

Naturativin kasvovesi ei ole yksinään mikään superkosteuttava, koska siitä puuttuu kosteutta lukitsevat ainesosat (kuten kasviöljyt ja glyseriini). Se sopii kuitenkin erinomaisesti käytettäväksi kerrostaen, eli muodikkaaseen ”7-skin-methodiin”, jolloin iho saa moninkertaisen annoksen vesikosteutta ennen muita hoitotuotteita.

Mossa Intense Nutrition vartalovoide*

Mossan uutuusvartalovoide yllätti positiivisesti! En ole hutiostos-BB-voiteen jälkeen oikein innostunut merkin voiteista, mutta otin tämän testiin kuitenkin avoimin mielin. Vartalon ihoa kosteuttamaan on valittu muun muassa auringonkukkaöljyä, tyrniuutetta ja sheavoita. Alkoholi löytyy incistä aika korkealta, minkä perusteella olisin veikannut voiteen koostumusta sellaiseksi valuvaksi luiruksi, mitä esimerkiksi Weledan vartalovoiteet olivat vielä kymmenisen vuotta sitten… Nyt ei sellaista ongelmaa kuitenkaan ole :)

Intense Nutrition voiteen nimenä luo mielikuvan täyteläisestä ja jopa hieman hitaasti imeytyvästä voiteesta. Mossan voide, vaikka ennakko-odotusten mukaisesti varsin paksua onkin, imeytyy yllättävän nopeasti. Toisin sanoen tätä voi käyttää muulloinkin kuin nukkumaan käydessä :D Tuoksussa erottuu selkeästi tyrni, sekä myös incin loppupäässä oleva vaniljauute hienona vivahteena.

Patyka Energising Eye Gel*

Mitä silmänympärysvoiteisiin tulee, niin olen yleensä aika huono arvioimaan niiden tehoja. Toki huomaan, jos voide ei ole tarpeeksi kosteuttava, tai jos siinä on jotain muuta ”vikaa”, mutta en ole koskaan saanut sy-voiteista sen erikoisempia tehoja irti. Tämän vuoksi aika usein iltaisin skippaan koko tuotteen ja levittelen koko kasvoille tarkoitetut myös silmänympärysiholle. Aamut ovat sitten eri asia, koska meikkiä ei voi laittaa ihan megarasvaiselle iholle.

Ensimmäistä kertaa Patykan geeliä kokeillessani minulta pääsi spontaani uuh..! Ja sehän tietää aina hyvää :D Geeleissä on usein ongelmana sellainen ärsyttävä nahkeuden tunne, mutta tämän kanssa sitä ei tarvitse murehtia. Koostumus on todella onnistunut. Incistä löytyy muunmuassa ruiskaunokki- ja karpalovettä, hyaluronihappoa, kofeiinia, kauran polysakkarideja ja tyrniuutetta. Mica eli kiille on incin keskivaiheilla, eli geeli heijastelee kevyesti valoa ja näin virkistää katsetta. Geeli levitetään tuubin päässä olevan metallikuulan avulla, mikä on kyllä ideana kiva, ja viileä metalli tuntuu aamuisin iholla hyvältä… Mutta toki asteen verran epähygieenisempäähän tuotteen käyttö näin on :/

Geelin turvotusta vähentävää vaikutusta en ole päässyt todistamaan (pitäisi varmaan vetää jonkinlaiset suolaöverit…), mutta minun on vähän vaikea uskoa, että se siihen mitenkään kovin radikaalisti vaikuttaisi. Tämä on tietenkin pelkkää spekulointia, mutta yleensä tuotteet, jotka supistavat tai turvottavat ihoa (vaikkapa turvottavat huulikiillot) myös tuntuvat ”joltakin”. Eikä Patykan geelistä jää mitään jälkituntemuksia.

Oliko tuttuja tuotteita? :)

*tuote saatu

postaus sisältää mainoslinkkejä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *