Mitä jäi käteen, Luonnonkaunis 2019?

Luonnonkaunis-messut kuuluvat jo kevään vakiotapahtumiin. Messut ajoittuvat aina mukavasti maaliskuun loppuun, jolloin ajatukset ovat lisääntyneen valoisuuden vuoksi jo oikeasti keväässä. Lisäksi maaliskuun loppuun ajoittuva Helsinki-visiitti on vähän kuin aikamatka tulevaisuuteen: jos lumi on alkanut sulaa sielläkin niin kai se joskus täältäkin häviää… :D

Tänä vuonna messut tarjosivat kivan kattauksen etenkin kotimaista luonnonkosmetiikkaa.

Pääsin viimein käsiksi Murumurun tuotteisiin :) Etenkin jo jonkinlaista lippulaivastatusta kantava C-vitamiiniseerumi vaikutti erittäin lupaavalta.

Liettualainen suunhoitotuotebrändi Ecodenta on mielestäni tähän asti ollut yksi parhaista ekohammastahnojen tekijöistä, loistavana esimerkkinä vaikkapa merkin valkaiseva hammastahna. Kevään uutuussuuvedet eivät kuitenkaan harmillisesti asetu aivan samalle viivalle. Suuveden käyttöhän nähdään yleisesti varsin tarpeettomana toimenpiteenä, joten olisin odottanut tuotteilta selkeämpää suunhoidollista funktiota. Onneksi kuvassa olevasta suuvedestä löytyy edes xylitolia, toisin kuin valkaisevasta suuvedestä, jossa se on korvattu sorbitolilla.

Ecopharman lastentuotteet olivat näkyvästi esillä. Meillä ei ole näistä kokemusta, mutta ainakin pakkaukset ovat söpöt :)

Unna Nordic

Kotimainen uutuusbrändi Unna Nordic taisi viedä huomioni pisimmäksi aikaa. Tuotteiden raaka-aineissa näkyy vahvasti suomalainen luonto: purnukoiden kätköistä löytyy muunmuassa mäntyä, mustakuusta sekä katajaa.

Prebioottinen Havu-hoitovesi on mielenkiintoinen: käyttöohjeessa pyydetään ravistamaan pulloa ennen annostelua, jotta eteeriset öljyt sekoittuvat kunnolla vesimäisiin raaka-aineisiin. Muistuttaa hieman vanhasta Joik-suosikista <3

Jos pitäisi valita vain yksi, haluaisin kokeilla tätä Viola Pha-kuorintageeliä (ja Unna Nordicin etusivulta löytyvää top 3 -listausta katsoessa voi todeta, etten ole ainoa). Violassa on yleisimmin tunnettua PHA-happoa, glukonolaktonia, heti toisena ainesosana veden jälkeen, joten incin perusteella tältä voisi odottaa kohtuullisia tehojakin.

Dr. Hauschka

Dr. Hauschkalta oli tullut uusi silmämeikinputsari, joka noudattelee koostumuksen suhteen samoja askelmerkkejä kuin moni muukin – ja miksi yrittää keksiä pyörää uudelleen? Bifaasinen, ravistettava koostumus on henkilökohtainen suosikkini kyseisessä kategoriassa, koska näin saadaan hyödynnettyä öljyn meikkiä irrottavat ominaisuudet ilman megarasvaista lopputulosta. Tykkään.

Allaolevan kuvan hohdepuuteri on tämän kesän must have-matkatuote. Puuteri on mukana siveltimessä itsessään, joten matkalaukkuun jää taas vähän enemmän tilaa.

Mitä sanoinkaan juuri bifaasisista meikinpuhdistusaineista? :D Myös Cattierilta oli tullut vastaavankaltainen tuote markkinoille, ja ilokseni pääsin testaamaan sitä heti messujen jälkeen. Postailen tuotteesta lisää myöhemmin, mutta voin jo paljastaa: tykkään tästä kovasti <3

Pakkausuudistukset

Lavera oli uudistanut hammastahnojen pakkaukset. En ole vielä ehtinyt vertailemaan koostumuksia, liekö myös niihin tehty muutoksia? Joka tapauksessa uudet pakkaukset näyttävät raikkailta :)

Myös Aloréen pakkauksen olivat uudistuneet. Tässä ei nyt olla kyllä menty oikeaan suuntaan. Uudet pakkaukset näyttävät vähän tunkkaisilta :/.

Hetkinen Cosmetics

Hetkinen antoi kaupanpäällisiksi vuoden ikäisen männyntaimen :)

Unna Nordic ei ole ainoa brändi, joka luottaa tuotteissaan männyn voimaan. Toki Hetkinen Cosmetics kytkeytyy juuri mäntyyn vielä tiukemmin, koska kyseistä raaka-ainetta on niin pakkauksissa kuin pakkausten sisälläkin.

Pakkaukset ovat kyllä kauniita, mutta tuotteet on hinnoiteltu peruskuluttajan ulottumattomiin. Tai ainakaan itse en maksaisi käsivoiteesta yli kolmeakymppiä.

Flow Cosmetics oli pukenut sheatuotteensa mustaan.

Kävitkö sinä messuilla? Tänä vuonna oli paljon luentoja ja paneelikeskusteluja, jotka ehkä veivät huomion pois itse messuosastoista? Toisaalta oheisohjelma sitouttaa ihmiset viihtymään messuilla pitempään (kaikki eivät jaksa ihastella purkkeja yhtä kauan kuin minä).

Miten sinä kehittäisit messuja tulevaisuudessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *