Mossa Vitamin Cocktail kasvoöljy

Kuten jo edellisessä Mossaan liittyvässä pintaraapaisupostauksessani uumoilin, on uutuussarja Mossa ja etenkin sen Vitamin Cocktail -ihoöljy yksi kevään hittituotteista (tyhjiä hyllyjä bongattu). Olen käyttänyt sitä nyt pian kaksi kuukautta, eli testiöitä on kertynyt niin kuivemman kuin rasvaisemmankin ihon jaksoilta.

Mossa Vitamin Cocktail

Ensivaikutelma ja ihofiilis

Öljy on kauniin väristä, hieman oranssia jopa, ja tuoksuu todella hyvälle. Haistan siinä sekä tyrniä että appelsiinia. Tyrniuute onkin incilistalla aika korkealla, ja sitruksen tuoksu tulee eteerisistä öljyistä. Pakkauskoko on riittoisa 30 ml:n pullo, ja mikä silmiinpistävintä, on hinta todella edullinen. Litrahinta on vain 550 euroa (Hyvinvoinnin tavaratalo). Tiedän, että tuokin summa kuulostaa aika vitsikkäältä, mutta jos vertaa esimerkiksi edellämainittuun Sukiin, on hintaero moninkertainen Sukin öljyn litrahinnan huidellessa reilusti yli kahdessa tuhannessa eurossa.

Mossan öljy on tarkoitettu kaikille ihotyypeille, mutta jojobaöljypohjaisena se on kuitenkin sopivin normaalista sekaihon suuntaan. Aiemmin käyttämääni Sukiin verrattuna Mossa on todella ”kuivaa” ja imeytyy ihoon nopeasti. Aluksi olin tästä innoissani, mutta kääntöpuolena on selvä häviö ravitsevuudessa. Tämän alle tarvitsee tehokkaan seerumin, jos ihossa on vähääkään pintakuivuuden piirteitä (ja varsinkin, jos pesurutiineihin kuuluu vaahtoava putsari). Öljyä annostellaan pipetillä.

Pohdinta

On tottakai hölmöä verrata selektiivistä hintatasoa olevaa tuotetta ”markettihintaiseen”, jos vertailee pelkästään hintoja; Sukin öljyhän on erinomaista ja edelleen suosikkini. Tekee kuitenkin välillä hyvää katsoa muutakin kuin pelkkää yksikköhintaa, koska pakkauskoot vaihtelevat niin paljon.

Vitamin cocktailille löytyy varmasti ostajia ihan jo sen vuoksi, että se on ensimmäinen edullisempi ihoöljy(sekoitus). Muut edullisemmat merkit, kuten Lavera tai Sante, luottavat kosteusvoiteisiin eivätkä ainakaan toistaiseksi ole vastanneet kysyntään ihoöljymarkkinoilla.

Oletko muuten menossa huomenna alkaville Luonnonkaunis-messuille? Itse pyörin siellä ainakin lauantaina, katsotaan kestävätkö jalat (ja lompakko) enää toista päivää :D Aurinkoista viikonloppua!

6 Comments

 1. 8 huhtikuun, 2016 / 3:21 pm

  Laverallakin on kasvoöljy: http://lavera.fi/product/lavera-regenerating-facial-oil-kasvooljy. Se onkin uutuus.

  Ja olen menossa messuille, odotan kovasti sinne pääsyä. :) Molemmille päiville olisi tarkoitus mennä, mutta itsekin pohdin lompakkoni kestoa. Tänään pitäisi laatia jonkin sortin budjetti, jotta jäisi rahaa esim. vuokraan. O:) Ehkä törmäämme siellä!

 2. 9 huhtikuun, 2016 / 7:57 am

  Olen himoinnut tuota Mossan Vitamin coctailia jo pidempään. Aiemmin kotiutin lakka kasvoveden (tykkään!) ja Stockmannin hulluilta päiviltä miselliveden (tykkään!) ja mustikka päivävoiteen (vielä en ole avannut, vanhat ensin loppuun).

  Osaatko muuten sanoa, onko yö- ja päivävoiteella oikeasti konkreettisia eroja. Onko yövoiteen hankkiminen oikeasti tärkeää, vai pärjäisikö sitä yhdellä voiteella. Joissakin merkeissä yövoiteet ovat rasvaisempia, mistä en jotenkin pidä. Tällä hetkellä iltaisin käytän manteli-, hamppu- ja avokadoöljyjä vuoron perään mikä on sen hetkinen tarve :)

 3. 9 huhtikuun, 2016 / 9:35 am

  Mossa on mahtava lisäys Suomen markkinoille. Edullista luonnonkosmetiikkaa ei ole koskaan liikaa, ja tuotteet vaikuttavat toimivilta :)

 4. 11 huhtikuun, 2016 / 8:39 am

  Minulta on mennyt kokonaan ohi tuo Laveran öljy! :D Saa nähdä milloin se saapuu tänne itään saakka kauppoihin :)

 5. 11 huhtikuun, 2016 / 8:44 am

  Se misellivesi on kyllä kiva :) Ei mitenkään tykki meikinpoistossa, mutta aamuputsailuissa toimii. Yleensähän olennaisin ero yö- ja päivävoiteissa on juuri tuo ravitsevuus sekä päivävoiteiden suojausominaisuudet (aurinkosuoja!) ja parempi sopivuus meikin alle. Öljy yöksi on hyvä valinta, kunhan huolehtii myös "vesikosteuden" tarjonnasta, eli alle hyvä kasvovesi ja mielellään myös seerumi. Mielestäni hyvä mittari on peilistä kurkkaava aamunaama :D Jos se näyttää hyvältä, eikä ihoa kiristele aamulla niin homma toimii.

 6. 11 huhtikuun, 2016 / 9:08 am

  Niin on! :) On teini-ikäisilläkin vaihtoehtoja kun aloittavat ihonhoidon maailmaan tutustumisen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *