N.A.E.: Luonnonkosmetiikkaa Italiasta

Kaupallinen yhteistyö: N.A.E. Naturale Antica Erboristeria

N.A.E. on italialainen kasvilääkintään perustuva, kotimaassaan jo vuosikymmeniä markkinoilla ollut luonnonkosmetiikkabrändi. Tuotteet ammentavat raaka-aineensa Italian upeasta luonnosta. Perinteiden mukaan luonnolliset raaka-aineet yhdistellään taidokkaasti tehokkaisiin aktiiviaineisiin, ja saadaan aikaiseksi laadukkaita ja luotettavia tuotteita erilaisiin tarpeisiin.

N.A.E. ilmestyi ainakin omalta osaltani vähän huomaamatta päivittäistavarakauppojen hyllyille, joten olin iloinen päästessäni tutustumaan merkin tuotteisiin. N.A.E:lla on tuotteita niin vartalolle kuin hiuksillekin. Hintatasoltaan tuotteet asettuvat hyvin maltilliselle tasolle: kaikki tuotteet maksavat alle viisitoista euroa, suurin osa alle kympin.

Kaikki merkin tuotteet ovat vegaanisia ja Cosmos Organic-sertifioituja sekä vähintään 97-prosenttisesti luonnollista alkuperää.

N.A.E.

Ilokseni N.A.E.:lta löytyy myös hajusteeton Delicatezza-vartalonhoitolinja, joten tuotteita löytyy niin hajusteallergikoille kuin esimerkiksi vauvojensa herkkää hajuaistia ajatteleville äideille ;)

Delicatezza-linjan tuotteet on nimetty soothing-etuliitteellä, eli ne on suunniteltu rauhoittamaan herkkää ja reaktiivista ihoa.

N.A.E. suihkugeeli

Rauhoittava Suihkugeeli

Lupaus: Puhdistaa ihon hellävaraisesti, rauhoittaa ihoa.

Tärkeimmät ainesosat: Hellävaraiset tensidit, glyseriini, appelsiininkukkavesi, aloeuute.

Suihkugeelit harvoin tarjoavat mitään maailmaa mullistavia elämyksiä, ja silloinkin elämykset liittyvät usein tuoksumaailmaan. Hajusteettoman Delicatezza-linjan suihkugeelin kanssa hajuaisti saa levätä, ja kokemus on pelkästään sensorinen. Tuubiin pakattu suihkugeeli on koostumukseltaan kohtalaisen juoksevaa, joten annostelun kanssa saa olla tarkkana. Se vaahtoutuu hyvin, ja vaahdon koostumus onkin koko suihkugeelin juju: en muista milloin olisin viimeksi kokenut vartalotuotteen, ja nimenomaan geelimäisen sellaisen, olevan yhtä hienostunut! Suihkugeelistä muodostuva vaahto liukuu iholla todella vaivattomasti, ja pesun jälkeen iho tuntuu pehmeältä. Tämä oli yksi suosikeistani :)

N.A.E. käsisaippua

Rauhoittava Käsisaippua

Lupaus: Puhidistaa hellävaraisesti, jättää kädet raikkaiksi ja pehmeiksi.

Tärkeimmät ainesosat: Hellävaraiset tensidit, glyseriini,

Käsisaippuassa on myös tavoiteltu liukasta tunnetta iholla, vaikka muuten onkin suihkugeelin kanssa aivan erilainen tuote ainesosiltaan (käsisaipppua on selvästi pesevämpi). Mietin käsiä pestessäni, että mitä tämä saippua muistuttaa, ja sitten keksin sen: aivan kuin palasaippuaa, mutta ilman sitä ärsyttävää jälkinahkeutta! Toisin sanoen myös käsisaippua lunastaa lupauksensa erinomaisesti.

N.A.E. deodorantti

Rauhoittava Deodorantti

Lupaus: Rauhoittaa ihoa, ei jätä jälkiä, imeytyy nopeasti.

Tärkeimmät ainesosat: glyseriini, sinkkisitraatti, polyglyseroli-3-kaprylaatti, aloeuute, appelsiininkukkavesi

Tuote sisältää runsaasti ihoa hoitavia ainesosia, ja voisi sopia hyvin vaikkapa esiteinin ensimmäiseksi deodorantiksi.

Minulla ei ollut tämän suhteen hirveästi odotuksia. En ole pitkään aikaan käyttänyt pelkkää deodoranttia, koska ne ovat tuntuneet niin tehottomilta. Hämmästys olikin sitten sitäkin suurempi, kun hienhaju pysyi poissa myös kainalokarvojen ollessa yli sänkivaiheen. Kuitenkin oli myös päiviä, jolloin deodorantin teho jäi heikommaksi. Tuolloinkaan kainaloiden tuoksu ei ollut mikään tyrmäävä, vaan sen aistimiseksi piti laittaa nenä kiinni ihoon. Kyseessä on siis oikein kelvollinen tuoteryhmänsä edustaja :)

Rauhoittava Käsivoide

Lupaus: Hemmottelee, kosteuttaa ja rauhoittaa hellävaraisesti.

Tärkeimmät ainesosat: aloeuute, glyseriini, sheavoi, appelsiininkukkavesi

Käsivoiteen koostumus on ohuehko, ja se sopii hyvin vaikka työpöydälle (tai miksei vaikka sievästi käsisaippuan viereen), koska se imeytyy erittäin nopeasti. Yökäyttöön käteni kaipaavat täyteläisempää voidetta.

N.A.E. vartalovoide

Rauhoittava Vartalovoide

Lupaus: Hellii, kosteuttaa ja rauhoittaa herkkää ihoa

Tärkeimmät ainesosat: aloemehu, kapryylitriglyseridi, glyseriini, sheavoi, appelsiininkukkauute

Vartalovoide kilpailee suosikkituotteen paikasta suihkugeelin kanssa :) Koostumus on yllättävän kevyt (jotenkin miellän purkkiin pakatut voiteet keskimäärin paksummiksi) ja nopeasti imeytyvä. Talvikuivalle iholleni voide on liian kevyt, mutta kesäkäyttöön tämä soveltuu täydellisesti.

Kaikissa tuotteissa on sellainen hajuttoman tuotteen tuoksu, jollaista en ole koskaan aiemmin luonnonkosmetiikan tuotteissa havainnut – jopa apteekkimainen, raikkaasti tuoksuton.

Onko sinulla kokemusta N.A.E.:n tuotteista? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *