Parhaat soodattomat deodorantit

Schmidt’sin rymisteltyä markkinoille toissa keväänä tuntui hetken siltä, että nyt on keksitty luonnonkosmetiikan deodoranttien graalin malja, ja se semi-pakollinen Rexona sai vihdoin jäädä ”harvoin tarvittujen” kastiin.

Kuitenkin aika nopeasti kävi ilmi, että sooda on herkkäihoisille aika kenkku raaka-aine. Pitkään käytettynä se on aiheuttanut kutinaa ja jopa ihottumaa (tämä siis pelkkää kuulopuhetta, ei tule linkkiä PubMediin). Moni joutuikin palaamaan harmistuneena synteettisten deodoranttien pariin.

Minulla ei tuota soodalle herkistymisen ongelmaa ole, mutta levottomana sieluna kaipaan deodorantin annostelutapoihin ja koostumukseen vaihtelua :D Soodadödöt kun ovat aina enemmän tai vähemmän rasvaista töhnää, jota joko levitellään sormilla tai suoraan puikosta. Kaipaan roll-oneja.

Esittelen seuraavaksi yhden roll-onin, jota olen käyttänyt alkukesästä saakka, sekä pari vähän nopeammin testattua suihkutettavaa deodoranttia.

Mádara Soothing Deodorant 14,90 euroa/50 ml

En olisi ikinä uskonut, että voisin tykätä Mádaran deodorantista näin kovasti <3 Vaikka merkillä on paljon loistavia kasvonhoitotuotteita, niin aiemmat deodorantit (joissa on vihreät tekstit kyljissä) ovat saaneet kainaloni haisemaan lähinnä kissaeläimen eritteelle. Tämä vaaleanpunainen sen sijaan on tuoksultaan erittäin miedosti kukkainen, ja koostumus on sellainen pehmeän hoitava. Olen laittanut tätä jopa suoraan epiloinnin jälkeen kärsimättä kirvelystä!

Deodorantin pohjana on aloemehu, ja se on tarkoitettu herkälle ja kuivalle iholle. Kokonaisen incin löydät yllä olevasta linkistä.

Weleda Salvia Deodorantti 20,95 euroa/ 100 ml

Ostin Weledan Salviadödön, kun luin jostain, että Emma Watsonkin käyttää sitä :D Ja lisäksi se oli alennuksessa… En odottanut tältä paljoakaan, koska aiemmat kokemukseni näistä suihkutettavista ovat olleet lievästi sanottuna huonoja. Ja kas kummaa! Ei ollenkaan hassumpi. Salvian tuoksu vaatii aluksi vähän totuttelua, ja jakaa varmasti mielipiteitä. Minusta se on sellainen yrttisen raikas, ja sopii niin miehille kuin naisillekin.

Koostumukseltaan Salviadeodorantti on alkoholia, vettä ja eteerisiä öljyjä, joten karvanpoistopäivänä sitä ei kannata laittaa.

Signe Seebid Ruusu deodorantti 15 euroa/50 ml

Sain Ruusudeodorantin testattavaksi messuilta, eli olen ehtinyt käyttää sitä vasta pari kertaa. Deodorantin testaaminen on kuitenkin sillä lailla yksinkertaista, että se joko toimii tai ei.  Signe Seebidin deodorantti piti hajut poissa, kainalot eivät päivän päätyttyä tuoksuneet oikein millekään. Ainetta suihkiessa tuoksuu miedosti ruusuiselle, mutta iholla sitä ei aisti juuri ollenkaan.

Ruududeodorantti sisältää veden ja geraniumin eteerisen öljyn lisäksi mineraalikristallia (löytyy incistä nimellä kalialuna), joka ”muodostaa antibakteerisen ympäristön, supistaa ihohuokosia ja antaa ihon hengittää luonnollisesti”. Ihohuokosten supistamisesta en osaa sanoa mitään, harvalla ne kai kainaloissa kovin suuria ovat. Mutta hajuttomuus tarkoittaa, ettei bakteereillä ole kummoisia kemuja, joten siltä osin lupaus pitänee paikkansa.

Mitä deodoranttia sinä käytät arkisin? Oletko rakastunut soodapohjaisiin vai joudutko turvautumaan antiperspirantteihin? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *