Terveiset sademetsästä: Testissä hiustuotesarja Rahua

Rahua (sanotaan muuten ra-wa) kuuluu luonnonkosmetiikan hiustuotteiden selektiiviseen päähän, mikä näkyy niin raaka-aineissa kuin hinnoittelussakin. Ostin ”peruslinjan” shampoon ja hoitoaineen keväisellä viinanhakureissulla päiväristeilyllä Tallinnaan, kun ne sattuivat olemaan hyllyssä puoleen hintaan. Molemmista pulloista on nyt kulunut noin puolet, joten on aika antaa tuomio ;)

Rahuan tuotteiden ydin on öljy, joka on puristettu Amazonin sademetsissä kasvavista Ungurahua-pähkinöistä. Pienen molekyylikokonsa vuoksi öljy tunkeutuu syvälle hiuskuituun korjaten ja vahvistaen sitä. Lisää rakennepaikkausta tuotteisiin saadaan quinoasta, joka myös vahvistaa hiuksia ja lisää niiden joustavuutta. Tuotteet ovat 100% luonnollisia ja vegaanisia.

Pakkaukset ovat, kuten pitääkin, tätä päivää eivätkä ne häviä millään lailla synteettisten siskojensa rinnalla.

Rahua shampoo

Rahuan shampoo on yhdistelmä tehokkaita yrttiuutteita ja kosteuttavia ainesosia. Lisäksi siitä löytyy merisuolaa ja quinoaa. Shampoossa on vain yksi mieto tensidi, mikä tekee siitä erittäin hellävaraisen myös kuiville hiuksille ja päänahalle. Tuotetta suositellaankin kaikille hiustyypeille, erityisesti värjätyille hiuksille.

Shampoo on väriltään kuin viskiä (ja pullokin muistuttaa vähän taskumattia :D), mutta onneksi tuoksu on raikkaampi. Omaleimainen tuoksu tulee Palo Santo-nimisestä eteerisestä öljystä. Tuoksu on minun nenääni enemmän salmiakkinen tai anismainen. Tällä tuoksulla pitäisi olla aromaterapeuttisia vaikutuksia, mutta ikävä kyllä olen valitettavan huono huomaamaan niitä.

Koostumus on sopivan jämäkkää, eli shampoo ei valu märkien sormien välistä viemäriin. Tämä ongelma tosin taitaa olla luonnonkosmetiikan shampoissa muutenkin jo historiaa. Tai sitten minulla on käynyt vain hyvä tuuri. Toisaalta: tämän shampoon kompastuskivi tulee vastaan sitten seuraavassa vaiheessa. Hellävaraisuus eli mieto tensidi kostautuu ainetta levittäessä. Se vaahtoaa todella vähän, ja siten levittyy aika kehnosti. Ominaisuus tietenkin korostuu minun paksussa tukassani, mutta tämän hintaluokan tuotteelta odotan enemmän. Heikko levittyvyys tarkoittaa kovaa menekkiä, ja olikin hauska huomata muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen, että shampoo oli kulunut tuplavauhtia hoitoaineeseen verrattuna.

Shampoo jättää hiukset todella miellyttävän tuntuisiksi, eli itse pesutuloksessa ei ole moitittavaa. Kuitenkin korkea hinta (34 euroa) yhdistettynä yllä mainittuun ongelmaan saa minut jättämään tuotteen jatkossa hyllyyn.

Rahua hoitoaine

Myös Rahuan hoitoaine on yhdistelmä yrttiuutteita (aloe, rosmariini ja vadelma) ja hoitavia öljyjä sekä rakennepaikkaavaa ja kosteuttavaa quinoaa. Kuulostaa harvinaisen yksinkertaiselta, ja parhaat jutut usein ovatkin juuri sitä. Siitä huolimatta täysin luonnollisen hoitoaineen valmistus on ollut useille luonnonkosmetiikan valmistajille liian hankala haaste, ja mutkia on oiottu tekemällä tuotteista lähes luonnollisia, kuten vaikkapa Santen loistava hoitoaine. Rahuan hoitoaineen kohdalla rimaa on kuitenkin pidetty korkealla, ja tuloksena on mitäpä muutakaan kuin napakymppi.

Hoitoaineen koostumus on lähes täydellinen: Täyteläisen voidemainen, levittyy hyvin ja saa hiukset tuntumaan sileiltä jo niitä huuhdellessa. Kuivattelun jälkeen hiukset tuntuvat silkkisiltä ja liukkailta. Tuoksu on miedompi kuin tuossa shampoossa, ja incilistaa lukemalla selviää, että myös sen lähteenä on Palo Santo-öljy. Hoitoaineessa ei ole samanlaista riittoisuusongelmaa kuten shampoossa, joten vaikka hinta (37 euroa) vähän suolainen onkin, niin ostaisin tätä ehdottomasti uudelleenkin.

Rahuaa saa täältä Joensuusta Unik-kampaamosta ja verkkokaupoista sitä myy ainakin Biodelly ja Greenlips.

Onko Rahua jo tuttu sinulle? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *