Uutta Atopikilta: ihoa tasapainottava Balance-linja

Vuoden ensimmäinen viikko on pian takana, ja ainakin täällä idässä ollaan saatu nauttia talvesta parhaimmillaan :) Toivottavasti pakkaset jatkuvat, niin lumikuorrutus pysyy puissa eikä tipu pois. Teitkö sinä uudenvuoden lupauksia? Minä en, mutta herkkulakon aloitin, kuten moni muukin ainakin Facebookin perusteella :D Jo riittää vatsan turvotus…

Vuoden ensimmäisessä postauksessa perehdytään kotimaiseen ”apteekkiluonnonkosmetiikkaan”.

Ensikosketukseni Naviterin valmistamaan Atopikiin oli viime syksynä, kun tuotteet ilmestyivät aika lailla puskista lähiapteekkiini, ja ihmettelin, että mistähän nyt mahtaa olla kyse. Suomalainen luonnonkosmetiikan apteekkisarja, jonka tuotteet pursuilivat kaikkea ihanaa kauransiemenöljystä mustikkauutteeseen.  Eivätkä ne haisseet pahalle..! Viime vuonna lanseerattujen herkän ihon Sensitive-linjan ja aikuisen ihon Anti age-linjan lisäksi tänä syksynä sarjaa tuli täydentämään myös epäpuhtaalle iholle suunniteltu, ihoa tasapainottava tuotelinja.

Tuotteet on saatu testiin blogin kautta.

Balance-hoitolinjan ydinajatus on tasapainottaa ihon toimintaa probioottien avulla. Kuulostaako tutulta? Essehän tämän aloitti vuosia sitten, ja nyt on hienoa nähdä ajatuksen leviävän myös kotimaiseen kosmetiikkaan. Sain testattavakseni puhdistusvaahdon, kosteusvoiteen, probioottinaamion sekä epäpuhtauksille täsmäiskuja tarjoavan paikallishoidon. Lisäksi Balance-linjaan kuuluu ruusufinnin hoitoon tarkoitettu voide.

Puhdistusvaahto

Olen viime aikoina mieltynyt käyttämään mietoja puhdistusvaahtoja aamupuhdistuksessa miselliveden sijasta. Atopikin puhdistusvaahdon pH:ksi on ilmoitettu 5, ja käytetyt tensidit ovat mietoja. Kasviuutteiden ja glyseriinin lisäksi vaahdosta löytyy hyvien bakteerien ruokaa eli prebiootteja.

Pakkaukset noudattavat Naviterin hillittyä tyyliä, vaaleanvihreä sävy toimii tässä ikään kuin punoituksen vastakohtana.

Puhdistusvaahto asettuu kermaisuusasteikossa keskikastiin, eli ei ole tässä kohtaa aivan täyden kympin tuote. Vaahto kuitenkin liukuu iholla oikein miellyttävän tuntuisesti, ja huuhtelun jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja vastaanottavaiselta muutamalle kasvovesikerrokselle ;)

Meikin poistoon en Atopikin puhdistusvaahtoa käyttäisi yksinään, mutta osana kaksoispuhdistusta se toimii mainiosti.

Akne paikallishoito

Paikallishoidon kuvataan olevan hoitogeeli, jota voi käyttää kahdesti päivässä epäpuhtauksista kärsiville ihoalueille. Ennen sisällön tarkempaa analyysia on pakko huomauttaa, että tuotteen nimestä huolimatta kyseessä on ennemminkin hoitoneste kuin -geeli. Tarkan annostelun kannalta tuotteen koostumus on harmi, ainakin jos tarkoitus on käyttää sitä hyvinkin pienelle ihoalueelle. Turhauduin aika nopeasti moiseen näpertelyyn ja laajensin testialuetta vähän suuremmaksi :D

Hoitogeelin teho perustuu salisyylihappoon, jonka lisäksi joukkoon on sekoitettu jälleen prebiootteja sekä kaurauutetta ja teepuuöljyä, jonka tuoksua en kyllä aisti tuotteesta ollenkaan. Tämä voi tosin johtua denaturoidusta alkoholista, joka löytyy incistä heti toisena. Piparminttuöljyäkin löytyy ainesosien loppupäästä, mutta pitoisuus lienee aika pieni, koska en ole havainnut minkäänlaista ihoa viilentävää vaikutusta.

Akne paikallishoito on ollut parhaimmillaan tyhjentyneiden näppylöiden desinfioinnissa, muihin finnien elämänvaiheisiin en ole huomannut sillä olevan vaikutusta.

Tasapainottava kasvovoide

Tasapainottava kasvovoide on suosikkini nelikosta. Ihana tuote <3 Voide tuntuu todella kosteuttavalta ja silti kevyeltä. Heti veden jälkeen ihon kosteustasapainosta huolehtii skvalaani, josta löysin mielenkiintoisen (englanninkielisen) postauksen täältä. Skvalaanin lisäksi voiteesta löytyy poimulehtiuutetta, joka tuntuisi pikaisella googlettelulla olleen aiemmin suosittu ainesosa erilaisissa yrttiuutekoituksissa. Sen potentiaali ihonhoidossa ja etenkin haavojen parantumisessa on kuitenkin tunnustettu, joten osana kasvovoiteen ainesosia se on erittäin mielenkiintoinen.

Kasviuutteiden lisäksi mukaan on laitettu linjalle tunnusomaiset prebiootit. Testasin voidetta sekä aamu-, että yökäytössä ja se soveltui molempiin erinomaisesti; toki hoitotuotteet voiteen alla vaihtelivat. Meikkivoiteen alla voide käyttäytyi nätisti.

Koostumuksesta selvästi erottaa Naviterin tehtaan ”kädenjäljen”, mutta jos verrataan vaikka hieman yli vuosi sitten testaamaani  Ecopharman Vadelma-linjan kosteusvoiteeseen, on Atopikin voide huomattavasti kevyemmän tuntuinen olematta kuitenkaan yhtään vähemmän kosteuttava.

Probioottinaamio

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä koko joukon mielenkiintoisin tuote: jauhemainen, nesteeseen sekoitettava naamio, joka sisältää eläviä probiootteja! Probiootit aktivoituvat veteen sekoitettaessa. Naamio sisältää savea, jonka ihoa kuivattavaa vaikutusta voi ehkäistä levittämällä iholle öljyä ennen naamiota.

Veteen sekoitettuna naamio kuivui aikamoiseksi korpuksi, jota oli melko työlästä pestä pois kasvoilta. Kasvot tuntuivat kyllä hyvältä naamion jälkeen, mutta vaativat luonnollisesti savikäsittelyn jälkeen reipasta kosteutusta.

Probioottinaamio sisältää saven lisäksi mustikkamehua, joka värjää naamion söpösti vaaleanpunaiseksi, sekä probiootteja (kuten nimikin kertoo), maltodekstriiniä ja aloeuutetta. Simppeliä, tykkään :)

Atopikin jälleenmyyjät löydät täältä ja verkkokaupoista sitä myy ainakin Apteekkishop.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *