Kodinkonesuossa: kuivauskaapin valinta

Toivepostaus! Kuivauskaapin valinta kiinnosti kovasti Instagramin puolella, ja lupasin kirjoittaa aiheesta lisää kunhan lopullinen valinta on tehty.

Muut raksapostaukset löytyvät täältä!

Kuivauskaapin hankinta nousi esille hyvin nopeasti alkaessamme suunnitella uutta taloa. Etenkin talvella märkien pipojen, hanskojen ja kenkien kuivattelu tarkoittaa nykyisellään siellä täällä lojuvia parinsa kadottaneita hanskoja ja tuulikaappia jatkuvassa kaaostilassa. Tottakai uunin päällä kaikki kuivuu nopeasti, mutta näky on kaikkea muuta kuin esteettinen enkä halunnut siirtää sitä enää seuraavaan kotiin.

Gigantin valikoimassa on kolmen eri valmistajan kuivauskaappeja. Malleista edullisin on Electroluxin ja sitä katsoin alunperin pelkän hintansa vuoksi. Nähtyäni sen luonnossa en enää harkinnut sitä. Jäljelle jäi kaksi merkkiä: Asko ja LG.

Kuvat valmistajien sivuilta.

Minne se kosteus menee?

Kuivauskaapin tärkein tehtävä on kuivattaa eli poistaa kosteutta. Kosteus ei maagisesti katoa jonnekin, vaan sille täytyy olla oma poistoreittinsä.

Tässä tulee meidän valintamme kannalta olennaisin ero Askon ja LG:n välillä: Askon (Gigantin valikoimassa oleva) kuivauskaappi vaatii kosteuden poistoon hormiliitännän, ja LG:n laite kondesoi veden omaan säiliöönsä. Esittelin nämä vaihtoehdot Matille ja vastaus tuli hyvin nopeasti: ei varmasti tule mitään hormiliitäntää. Selvä.

Kuva: LG

LG Essence Styler (S3WF)

Tässähän kävi ikään kuin vahingossa niin, että hankimme vähän monipuolisemman laitteen kuin pelkkä kuivauskaappi! Kuivaamisen lisäksi tämä LG kun osaa myös höyryttää ja raikastaa vaatteet! Odotan mielenkiinnolla näiden toimintojen testailua. Minulla on kaapissa yksi silkkipaita, jonka käyttöä olen vältellyt, koska se täytyisi viedä pestäväksi pesulaan. Pian voin sanoa hyvästit tällekin ongelmalle 😄

Lisäksi kaapissa on toiminto, jota en olisi osannut ajatella, mutta sitä tulee varmasti käytettyä: Jokainen koiranomistaja (etenkin pitkäkarvaisen rodun) tietää miltä huone tuoksuu ja tuntuu, kun siellä on kuivatellut kaksi koiraa. Huoneilma on kuin märkä villasukka. LG:n kuivauskaapin oven voi avata, jolloin se kuivattaa ja raikastaa koko huoneen..! Tässä mennään jo sillä rajoilla, että onko-tämä-liian-hyvää-ollakseen-totta, mutta onneksi tälläkin tuotteella on tyytyväisyystakuu 😁

Palaan aiheeseen sitten ensi vuonna käyttökokemuksien merkeissä! 😊

Elina

2 Comments

 1. 26 huhtikuun, 2022 / 11:59 am

  Onko kaappi vihdoin paikallaan ja koko perhe tyytyväisiä valintaan? Päädyitte siihen LG:hen, oletan? Tuli mieleen, että oliko tarpeen uusi sähköasennus, eli tarvitseeko kuivaaja 400V-liitännän vai riittääkö tavallinen 220V? Toivottavasti en nolannut itseäni kysymyksellä ja meni numerot oikein.

  • Elina
   Kirjoittaja
   11 tammikuun, 2023 / 12:56 pm

   Moi! Kaappi on paikoillaan ja se on tosi hyvä! Se on kytkettynä ihan tavalliseen pistorasiaan, en tiedä liitäntöjen suuruuksia :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *