Kohti unelmia: tästä alkaa meidän raksamatka!

Olen haaveillut, jos nyt en vielä lapsena, niin ainakin siitä asti kun olen asunut omillani, talon rakentamisesta. Jokaista pienempää tai suurempaa remonttia tehdessä mielessä on pyörinyt ajatus ”sitten kun saan alusta asti suunnitella itse…”. Ja nyt, kaikkien vuosien jälkeen tuo unelma on käymässä toteen..!

Tontin arviointia reisiä myöten lumessa.

Sekä Insta että blogi hyppäävät mukaan vähän jälkikäteen, joten kerron lyhyesti kuinka ollaan päästy tähän pisteeseen: Aloimme suunnitella talomme pohjaa talvella ajatuksena tämän kevään tonttihaku. Tiesimme tonttihaun olevan varsin myöhään keväällä, joten halusimme suunnitelmien olevan hyvällä mallilla siinä tapauksessa, että tontti sattuisi jäämään meille. Näin pääsisimme rakentamaan vielä tämän vuoden aikana.

Tien valmistuminen oli juhlava hetki! Sen jälkeen on tullut lenkkeiltyä tuota kautta lähes joka päivä :D

Tontit jaetaan täällä Liperissä suljetuin tarjouksin, eli pitää tarjota jotain ja toivoa sen olevan sekä eniten että mahdollisimman lähellä seuraavaksi tarjonnutta, jottei menetä yöuniaan :D Olin niin onnellinen kun kuulin tontin jääneen meille, aivan lottovoittajafiilis! Kaupat tontista tehtiin kesäkuun alussa ja samalla laitettiin rakennuslupa vetämään. Se saatiinkin sopivasti juhannukseksi, joten aattona oli monta syytä kilistellä kuohuvaa :)

Tontin raivaus sattui sopivasti viikon ainoalle pilviselle päivälle. Muistelen tätä edelleen kiitollisuudella.

Tämän hetken tilanne: tontti on raivattu, ja kaivinkone pääsi aloittamaan työnsä tällä viikolla. Sen jälkeen alkaa perustusten teko. Huh! Mieletöntä nähdä suunnitelmien muuttuvan todeksi!

Fyysisen työn lisäksi taustalla on tietenkin valtava määrä suunnittelutyötä, joka ei todellakaan päättynyt siihen, että saatiin pohjakuva valmiiksi. Tällä hetkellä käynnissä on kiintokalusteiden kilpailutus, joka on kyllä melkoinen savotta… Lisäksi olen luonnostellut sähkösuunnitelmaa. Pistokkeiden, valokatkaisimien ja valaisimien paikat on mietittävä todella tarkkaan, ettei tarvitse heti olla jatkojohtoja etsimässä :D

Hei jos tulee mieleen jotain postaustoiveita aiheeseen liittyen niin saa laittaa viestiä kommentteihin, sähköpostiin tai vaikka Instagramin kautta. Instaan postaan varmasti rakennusjuttuja vähän lyhyemmällä viiveellä, mutta isommat kokonaisuudet päivittyvät myös tänne blogin puolelle.

Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *