Kylpyhuoneen ja saunan pintamateriaalit

Kun aloin miettiä kylpyhuoneen ja saunan pintoja, mielessäni oli hämyinen spa-tunnelma ja aikaa kestävät pintamateriaalit. Ensimmäinen (ja helpoin) valinta oli saunan puumateriaali: lämpökäsitelty eli thermohaapa paitsi näyttää todella hyvältä, se myös tuoksuu ihanalta!

Kuvat valmistajien sivuilta.

kylpyhuoneen pintamateriaalit
Kylpyhuoneen pintamateriaalit
Laatta: Pro Matrix Antracite

Laatoitus vie yleissävyn tummaksi. Vaihtelu virkistää, ja vaikka tumma pinta tuokin haasteensa kalkkikertymien kanssa niin valkoisessa näkyy sitten kaikki muu. Ja eihän se kalkki kerry jos siivoaa tarpeeksi usein 😅 Lisäksi tuo Pro Matrixin laatta, jos se nyt päätyy meille, on epätasaisessa värityksessään aika armollinen.

Seinille ja lattiaan tulee sama laatta mutta eri kokoisena; seinille 60 x 60 ja lattiaan 10 x 10. Tämä koskee myös meidän toista, makuuhuoneen yhteydessä olevaa kylpyhuonetta.

Pronssia ja kuparia

Thermohaapa ja tumma laattapinta saavat seuraa pronssin ja kuparin sävystä: sitä on tulossa niin lasipintoihin kuin suihkuihinkin. Saunan ja kylpyhuoneeseen välinen seinä tulee kokonaan lasista, jolloin saunan ikkunasta pääsee luonnonvaloa kylpyhuoneeseen ja lisäksi saunasta on suoran näköyhteyden myötä helpompi vahtia lasten kylpyleikkejä. Vähän jännittää, kuinka hankala sitä seinää on pitää puhtaana. Ainakin sen kuivaaminen täytyy ottaa rutiiniksi.

Suihkujen osalta pyörittelin vaihtoehtoina Tapwellia ja Damixaa. Molemmat ovat todella kauniita, joten lopullinen valinta tehtiin hinta edellä. Näin ollen meille tulee Damixan Silhouetit kuparinvärisinä. Tuota kuparia ihastelin jo todella kauan sitten, mutta uskalsin puntaroida sitä tosissani vasta sitten kun kuulin, että ”patinoituminen” ei tarkoita vihreitä suihkuja muutaman vuoden päästä. Kupari sopii todella kauniisti tumman laatan kanssa, joten odotan innolla tämän(kin) näkemistä livenä!

Kiuas on vieläkin pieni kysymysmerkki. Puukiukaissa ei hirveästi ole esteettistä silmää miellyttäviä vaihtoehtoja, etenkin kun Tulikiven Utua ei enää valmisteta. Tuo Harvian Legend GreenFlame on yksi ehdokas, mutta sen suhteen mieli taitaa muuttua joka kerta kun selataan kiukaita läpi. On kyllä todella sääli, ettei puukiukaiden designiin panosteta samalla tavalla kuin sähkökiukaiden. Jos kiuasvalintoja tehtäisiin pelkin ulkonäköperustein, veisivät sähkökiukaat voiton helposti. Esimerkiksi Tulikiven mallistosta löytyy useita kauniita vaihtoehtoja. Tässä kohtaa kuitenkin löylyt (ja ahkerina käyttäjinä myös sähkönkulutus) ratkaisevat, joten puukiukaalla mennään!

Jouluun on muuten enää kuusi päivää! Joko siellä on lahjat ostettuna ja tortut paistettuna?

Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *