Lapsi- ja koiraperheen imurivalinta, osa 1: Dyson V11 vs Miele Triflex HX1

Imuri on meidän perheessä yhtä arkinen työväline kuin hammasharjakin: sitä saatetaan käyttää päivän aikana jopa kolme kertaa. Varsinkin kulunut kesä on ollut yhtä imurointijuhlaa molempien koirien pudottaessa kilpaa karvojaan. Merkki- ja mallipohdinnat tulivat ajankohtaiseksi Electroluxin varsi-imurin hajottua (ja varsin nopeasti kirjoitin Googleen hakusanat Dyson V11 vs Miele Triflex HX1). Tähän asti se oli ollut osa robotti-imurin kanssa muodostettua, hieman ontuvaa toimintaparia. Perinteinen imurikin meiltä löytyy, mutta se jäi kaapin perälle jo aiemmin, koska sen käyttäminen oli heikentyneen imutehon vuoksi todellista ajanhukkaa.

Viimeisten vuosien aikana varsi-imurit ovat muuttuneet supertehokkaiksi ja ottaneet roolin kodin ”pääimureina”. Myös niiden hinnat ovat pompanneet uusiin korkeuksiin. En olisi viisi vuotta sitten uskonut, että voisin edes harkita laittavani lähemmäs tuhat euroa imuriin. Vuonna 2013 ostaessani tuon kaappiin hylätyn Boschin maksoin siitä 300 euroa ja pidin sitä jo panostamisena.

Kuvat: Dyson ja Miele

Dyson vs Miele

Dyson on merkki, jota liputtavat kaikki. Se toi vuosia sitten markkinoille ensimmäisen V-alkuisen monsterivarsi-imurin ja on sen jälkeen ollut segmentin suvereeni hallitsija. Meni yllättävän pitkään, aina viime vuoteen asti, ennen kuin kukaan imurivalmistaja uskalsi lähteä haastamaan sitä. Urakkaan lähti kodinkonebrändeistä ehkä se luotetuin kautta linjan: Miele.

Kävin pitkän pohdinnan ja pari kiivasta keskustelua mieheni kanssa näiden kahden merkin välillä. Minulla on ollut pieni ongelma Dysonin kanssa – olen joskus sellaisen omistanut ja vannonut, etten enää ikinä hankkisi uutta. Tosin kyse oli perinteisestä imurista ja syitä oli kaksi: valtava, korvia repivä ja verenpainetta nostattava melu ja naurettavan lyhyt johto. Luonnollisesti varsi-imurin kanssa tuo jälkimmäinen ei olisi ongelma, mutta melu oli huomioitu myös kaikissa Dyson vs Miele vertailuissa, ja totesin sen myös itse kokeillessani laitteita paikallisessa Gigantissa.

Robotti-imuri on erinomainen apuri arjessa, muttei yksin riitä kodin ainoaksi imuriksi.

Dysonin V11 hehkutetaan kaikkialla, joten tunsin itseni todelliseksi vastarannan kiiskeksi löytäessäni siitä niin paljon kritisoitavaa. Melun lisäksi minua häiritsi se, että käynnistyspainiketta täytyi puristaa koko ajan -oikeasti, kenen mielestä tämä on ollut hyvä idea? Toki kahvaa täytyi puristaa muutenkin, sillä pölypussin ja moottorin sijainti heti kahvan alapuolella tekee imurista myös varsin raskaan käsitellä.

Tämän pitkän pohjustuksen lopputulemana totean sen, minkä ehkä jo arvaatkin: valinta kohdistui Mieleen ja meille kotiutui Triflex HX1 Pro. Kuinka se sopeutui meille – se selviää seuraavassa postauksessa!

Elina

2 Comments

 1. 4 elokuun, 2021 / 7:38 am

  Mielenkiintoinen postaus! Meillä on 2 sisäkoiraa ja sisäkissa. Voit arvata sen karvan määrän :( mulla on perinteinen Electrolux imuri johon juuri tilasin yleissuulakkeen koska meni hermo sen lattiaa jyystävään omaan suulakkeeseen. Perinteisessä imurissa vaan menee hermot siihen kun se kolistaa joka ovenkulmaan ja vetää johtoa koko ajan sisään. Huoh. Ja joka päivähän se on imuroitava…imuroinnista on tullut vähän pakkopullaa. Sitten on tuollainen vanhemman malliinen varsi-imuri mutta se on vaan pikku siivoiluun koska ei ime tai rikkoontuu luultavasti kissanhiekasta/kivistä ja sen suulake menee heti tukkoon koirankarvoista.

  Olenkin miettinyt tuollaista kalliimpaa uutta varsi-imuria. Dysonia ei ikinä, ei vaikka maksettaisiin. Dysonilta olen käyttänyt niitä ensimmäisiä pussittomia imureita ja voi luoja sitä melua ja mikä tankkeri se oli kiskoa perässä. Ja tuo kommenttisi että nappia täytyy painaa koko ajan ja että se raskas käsitellä, sitä mun käsi ei kyllä kestä. Minä vaan epäilen noita varsi-imureita että pärjääkö ne tosissaan jokapäiväisessä käytössä raskaamman lian, hiekan, karvan imuroinnissa. Ja taipuuko se sängyn ja sohvan alle, tai pieniin nurkkiin? Seuraavaa postausta odotellessa ;)

  • Elina
   Kirjoittaja
   12 elokuun, 2021 / 2:31 pm

   Voin todellakin arvata, miulla on ollut myös kissa enkä käsitä miten niin pienestä eläimestä voi lähteä niin paljon karvaa! Imuritilanteesi kuulostaa tosi tyypilliseltä, sellaista täydellistä laiteyhdistelmää ei ole helppo löytää. Varsinkin halpojen (suhteessa niin kalliimpiin) varsi-imurien ongelma on huonot akut, tai sitten miulle on vain sattunut useampi maanantaikappale :D Ja tuo suulakkeen tukkeutuminen on myös aika tyypillinen tilanne. Tosin siitä ei voi syyttää meillä vain koiria, miun hiukset tukkii sellaisen vielä tehokkaammin kun ne on niin pitkät.

   Seuraava postaus aiheesta on tulossa pian! Toivottavasti se helpottaa päätöksentekoa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *