Makuuhuoneen muutos: Uusi sängynpääty sormipaneelista (DIY)

Kuulun siihen joukkoon, joka rakastaa puisia yksityiskohtia sisustuksessa. Sormipaneelista tehty sängynpääty on ollut haaveenani jo pitkään, ja viimein sain myös toteuttavan osapuolen eli mieheni innostumaan asiasta! Luin kyllä kaikenlaisia DIY-juttuja, mutta olisin kyllä ollut aika lailla sormi suussa jos olisi pitänyt yrittää tehdä itse… :D

Onni on myös supertaitava appiukko, joka eläkeläisenä kaipasi tekemistä ja toteutti sängynpäädyn Matin piirustusten pohjalta :)

sängynpääty sormipaneeli

Kulutin jonkun aikaa koluten Pinterestiä ja Instagramia ennen kuin lopullinen suunnitelma oli valmis. Halusin päädystä sen verran paksun, että sen päällä olisi helppo säilyttää esimerkiksi puhelinta (minun puolella sänkyä ei tällä hetkellä ole yöpöytää, koska sänky on seinässä kiinni Eelin takia). Yöpöydän valaisimet möin pois viime syksynä enkä ole vieläkään löytänyt sopivia uusia, joten led-lista sängynpäädyssä toimii siihen asti myös tarvittavana yövalona.

Tarvikkeet ja kustannukset

Tarvikkeet sängynpäätyyn ostettiin K-Raudasta ja Prismasta. Hinnat ovat K-Raudan verkkokaupasta.

Sormipaneelia meni noin puolet tuosta toisesta paketista, oikein nuukailemalla (jättämällä tarkasti paneloimatta piiloon jäävät osat) olisi riittänyt yksikin paketti. Sen saatavuus täällä Joensuun alueella oli yllättävän huono: K-Rauta oli ainoa rautakauppa, jossa sitä oli hyllyssä. Sängynpäädyn leveys on 2,1 metriä ja korkeus 1,3 metriä.

Arvokkain yksittäinen hankinta oli tietenkin itse sormipaneeli. Led-nauhojen hintahaitari oli aika laaja, päädyimme keskihintaiseen Egloon lopulta sillä perusteella, että se oli ainoa, jota ei tarvinnut erikseen tilata.

Viimeistely

Ennen sängynpäädyn valmistumista katselin paljon inspiskuvia ja mietin, että käsiteltäisiinkö se sävytetyllä (valkoisella) vai kirkkaalla puunsuoja-aineella. Ajattelin lähinnä puun sävyä ja sen sointumista makuuhuoneen muihin puunvärisiin elementteihin.

Onneksi valitsemamme sormipaneeli oli todella kauniin sävyistä (sehän oli autoon nostaessa nipussa, joten tässä kohtaa ostin sian säkissä), ja sängynpääty näyttää todella hyvältä ilman käsittelyäkin. Näin ollen sängynpääty käsitellään kirkkaalla Osmo Color-puunsuoja-aineella.

Mitäs tykkäät? Itse olen aivan rakastunut tuohon! Se tuoksuukin hyvältä :D

Ihanaa keväistä viikonloppua kaikille <3

Elina

14 Comments

 1. Tessa
  11 marraskuun, 2021 / 5:16 pm

  Kuinka leveä valmis sängypäätysi on? :)

  • Elina
   Kirjoittaja
   16 marraskuun, 2021 / 2:06 pm

   Moi! Just silloin kun tarviis niin en löydä mittaa! Sanoisin, että se on kaksi metriä, korjaan sen vielä tähän jos arvioni heittää :)

  • Simo
   30 elokuun, 2022 / 2:04 pm

   Hei,

   Voisitko kertoa tarkemmin mitä Osmo colorin puunsuoja-ainetta käytitte?
   Minun on tarkoitus myös saada kirkas lopputulos aikaan.

   • Elina
    Kirjoittaja
    11 tammikuun, 2023 / 12:59 pm

    Hitsi, en muista sen tarkkaa nimeä! Mutta se oli pieni purkki ja sellaista ärsyttävää luirua käsitellä.

 2. Anu Määttä
  8 tammikuun, 2022 / 2:08 pm

  Upea sängynpääty! Olisiko tähän mahdollista saada myös ohje vaikka sähköpostilla?

  • Elina
   Kirjoittaja
   19 tammikuun, 2022 / 9:39 am

   Hei Anu! Pahoittelen hidasta vastausta! Jos jokin jäi mietityttämään niin laita vain sähköpostia 😊

   elina.hyttinen@kerroksia.fi

 3. Katja Burakoff
  3 maaliskuun, 2022 / 6:28 am

  Hei! Ihana idea – mietin vastaavan toteuttamista vierashuoneeseen 120 cm sängyn päädyksi. Voin laittaa sähköpostiakin, mutta muutama juttu jäin kiinnostamaan. Miten pääty on kiinnitetty seinään entä miten led-nauha on asennettu? Valoa ei näy kuvassa niin en aivan hahmota.

  • Elina
   Kirjoittaja
   11 tammikuun, 2023 / 12:53 pm

   Moi! Päätyä ei ole kiinnitetty seinään, se on niin painava, että pysyy hyvin paikoillaan ilmankin. Led-nauha on pienessä kolossa listan takana alaspäin suunnattuna.

 4. Vera
  21 huhtikuun, 2023 / 4:27 pm

  Moi! Kauan sängynpäädyn rakentamiseen meni? Haluaisin toteuttaa idean, mutta olisi kiva kuulla arvio projektin kestosta.

  • Elina
   Kirjoittaja
   23 tammikuun, 2024 / 2:20 pm

   Moi! Sängynpäädyn rakentamiseen taisi mennä 1-2 päivää, en muista tarkkaan ja pitää ottaa huomioon, että tekijällä on vuosikymmenien kokemus puurakentamisesta :D

 5. 19 lokakuun, 2023 / 10:36 am

  Voi miten upean sängynpäädyn appiukkosi valmisti teille, mielestäni tuo väri sopii erinomaisesti makuuhuoneeseenne. Erikoispaneelit ovat kyllä todella käteviä sisustuselementtejä moneen tarkoitukseen. Tuollaisen sormipaneelista tehdyn sängynpäädyn voisin kyllä ottaa myös itselleni.

  • Elina
   Kirjoittaja
   19 marraskuun, 2023 / 2:55 pm

   Kiitos! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *