Pintamateriaalien valinta: kuinka vihreästä kodinhoitohuoneesta tuli ongelma

En varmasti ole ainoa, jonka haaveena on ollut suunnitella koti alusta asti itse ja siihen liittyy olennaisesti pintamateriaalien valinta. Itse koen aika suurta painetta tehdä aikaa kestäviä valintoja, koska tiedän että lähivuosina on turha ehdottaa miehelleni mitään remontteja eikä se nyt muutenkaan olisi järkevää (eikä ekologista).

Rakentaminen oli vasta alkanut kun ihastuin keittiösuunnittelijan ehdotukseen käyttää kodinhoitohuoneessa vihreää ja messinkiä. Vihreän rooli olisi hallitseva kaapeissa ja messinki tulisi vetimiin ja hanan väriksi.

Tunteeni tuota vihreää (ja messinkiä) kohtaan on ollut niin voimakas, että se on pysynyt tiukasti kaikissa suunnitteluversioissa sieltä saakka. Miksi se sitten on ongelma?Ensinnäkin, väri itsessään on aina riski. Tiedostan, että alkuhuuman jälkeen tuleva itsemoukarointi on ankaraa. Toiseksi tuo messinki muodostaa myös kaikessa ihanuudessaan hankalan tilanteen: hanojen valinnassa meinaa tulla värisuora. Ja se taas on juurikin se, mitä ylipäätään sisustusvalinnoissa pelkään. Kun kaikkea kaunista on niin paljon, päädyn valitsemaan vähän kaikkia ja lopputulos on kuin eri ihmisten ompelema tilkkutäkki.

Hankala messinki

Vaikken ole vielä yhtään hanaa tai suihkua ostanut, on kodinhoitohuoneeseen verrattuna muissa tiloissa paljon selkeämpi tilanne valintojen suhteen. Keittiöön tulee musta hana (ja allas), vessoihin tulee kromia tai mustaa ja kylpyhuoneeseen tulee pronssia. Ongelmaahan ei olisi, jos messinkiä löytyisi myös tuolta kylpyhuoneesta, mutta tässä kohtaa puhuu raha: en pidä Damixan messinginsävystä, se on makuuni liian keltainen. Tapwellin messinki on upea, mutta niin on sen hintakin.

Damixan ja Tapwellin messingit. Kuvat Damixa ja Tapwell.

Sen sijaan Damixan pronssinsävy on todella kaunis. Ja nyt mietit, että miksei pronssia messingin tilalle kodinhoitohuoneeseen? Olen kyllä ajatellut sitäkin, mutta jotenkin en vain -ainakaan vielä- innostu siitä.

Kuva täältä.

Tänä aamuna katselin kuvia tilosta, joissa vihreää oli käytetty kaappien sijaan seinissä. Kauniita nekin olivat, mutta en ainakaan vielä saanut sellaista ”lamppu syttyi päässä” -tunnetta. Onneksi tässä on vielä aikaa (jahkailla) ennen lopullisia päätöksiä.

Onko tää muillekin yhtä vaikeaa? 😂

Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *