Porealtaan puhdistus

Vuodenajan vaihtuminen tuo mukanaan kaikennäköistä pesua ja puunausta, ja porealtaan puhdistus otettiin tehtäväksi tänään. Ikkunanpesu jää odottamaan pilvisempiä säitä 😄

Meidän porealtaaseen (Novitek Salla) vaihdetaan vesi kolme kertaa vuodessa. Edellisen kerran urakoitiin ennen itsenäisyyspäivää, ja seuraava kerta ajoittuu alkusyksyyn. Käytämme allasta 1-2 kertaa viikossa. Jos käyttökertoja olisi enemmän tai allasbileitä useammin, pitäisi pesukertoja tihentää.

Tyhjennys ja puhdistus

Ensin allas tyhjennetään tyhjennyspumpulla. Sillä on vähän hankalaa saada allasta aivan tyhjäksi, joten viimeiset vedet altaan pohjalta otetaan pois tekstiilipesurilla.

Porealtaan puhdistus ei vaadi vahvoja pesuaineita. Pesin altaan miedolla yleispesuaineseoksella ja pesusienellä, lopuksi huuhtelu ja kuivaus mikrokuituliinalla. Etenkin suuttimien ympäryksille kannattaa antaa sekä pestessä että kuivatessa erityishuomiota, koska pieniin koloihin jää helposti likaa.

Täyttö, lämmitys ja veden optimointi

Allas täyttyy uudelleen noin kolmessa tunnissa ja sen jälkeen sitä voi alkaa lämmittää. Me pidetään veden lämpötila yleensä 36-37 asteessa riippuen ulkolämpötilasta. En ole seurannut kauanko tavoitelämpötilan saavuttaminen vaatii, huomenna se ainakin on jo lämmintä 😅

Lopuksi altaan pH mitataan ja tarvittaessa korjataan sekä lisätään sekaan desinfiointiaine (meillä on käytössä aktiivihappi). Aktiivihappi on loistava keksintö! Meillä on koko perhe enemmän tai vähemmän herkkä- ja kuivaihoisia, joten en tiedä oltaisiinko ostettu koko allasta jos ainoa vaihtoehto sen puhtaanapitoon olisi kloorin käyttö.

Altaan jälkeen pesulle pääsi tänään myös grillin sisäosat, joten huomenna taitaa olla vuorossa grillikauden avaus!

Ihanaa lauantai-iltaa ❤️

Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *