Helppo siemennäkkäri ja avokadolevite (tai -dippi)

Tein eilen pitkästä aikaa siemennäkkäriä. Ohje on alunperin Jaakkolan Kaisalta bongattu, aikaa tästä on jo vuosia, joten en muista oliko kyseessä blogipostaus vai lehtijuttu… Joka tapauksessa, tätä kannattaa kokeilla jos tekee mieli leipää ja ajatus leipomisesta tuntuu vaivalloiselta. Näkkäritaikinan tekoon kun ei mene kuin muutama minuutti. Jos haluat tehdä koko pellillisen, määrät kannattaa tuplata :)

Tarvitset:

  • 2 dl mantelijauhetta
  • 2 dl siemeniä (voit laittaa useampia siemeniä sekaisin, tällä kertaa käytin pellavan- ja auringonkukansiemeniä)
  • 2 kananmunaa
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
Kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta. Tällä saisi pikkulinnut villiintymään :D

Menossa uuniin

Sekoita aineet keskenään ja muotoile taikinasta leivinpaperille sopivanpaksuinen kiekko. Itse tavoittelen yleensä noin puolen sentin paksuista levyä. Paista 180-200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Melkein ehdin ottaa kuvan ennen kuin joku nälkäinen saapui paikalle :D

Odotellessa voit tehdä näkkärille levitteen, joka toimii mainiosti myös vaikkapa kasvisten dippikastikkeena:

Käytin levitteeseen kaksi avokadoa, jotka pyöräytin sauvasekoittimella sileäksi. Maustoin tahnan suolalla, bruschettamausteella ja tilkalla sitruunamehua. Hitsi miten tuli hyvää!

Juustohiiren oli pakko laittaa päälle vähän cheddaria ;)
Ääntä kohti <3

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *