Kaikkein paras gluteeniton pitsapohja

Yrityksen ja erehdyksen kautta, vuosien testailujen jälkeen voin nyt laskea jauhopussin käsistä ja todeta löytäneeni reseptin, jolla syntyy kaikista paras gluteeniton pitsapohja!

Paras gluteeniton pitsapohja
Paras gluteeniton pitsapohja, päällä jauhelihaa, pepperonia, ananasmurskaa (kyllä!) ja aurajuustoa.

Ohje on mukailtu tästä ohjeesta, ja vaikka omani onkin hyvin lähellä sitä niin aivan identtiset ne eivät ole – sen vuoksi haluan tämän muistiin jo itseänikin varten, nykyisessä hektisessä arjessa unohtuu kaikki mitä ei kirjoita ylös.

Matka tähän pisteeseen kesti kauan, koska halusin pitkään kokeilla erilaisia kuitupitoisempia ratkaisuja (tattari, tummat jauhoseokset), mutta lopulta niissä tuli aina ongelmaksi jokin ominaismaku, joka vei liikaa huomiota pitsatäytteiltä. Joten takaisin vaaleisiin jauhoihin: eilen kokeilin ensimmäistä kertaa Pirkan vaaleaa jauhoseosta ja se oli siinä!

Pirkan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta hehkuttaa moni someleipuri, eikä turhaan! Tästä lähtien pidän sitä aina kuivakaapissa 😁

Suosittelen käyttämään leivontaan yleiskonetta, mutta jos se ei ole mahdollista niin käsivatkaimen taikinakoukut sopivat myös.

Paras gluteeniton pitsapohja

  • 4 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 vajaa ruokalusikallinen psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
  • 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Lämmitä vesi mikrossa tai vedenkeittimessä (lämmönsäätö!), lisää tarvittaessa kylmää vettä sekaan jos menee liian kuumaksi – kuivahiiva ei toimi yli 42 asteessa.

Lisää veden joukkoon kuivahiiva, psyllium, suola ja hunaja ja sekoita. Anna turvota sen aikaa kun hörppäät kokkausjuomaa ja etsit sopivaa mittaa jauhoille. Lisää 3 dl jauhoja ja vaivaa taikinaa pari minuuttia, lisää sitten loput jauhot ja viimeisenä öljy.

Kaulitse taikina leivinpaperille, lisää haluamasi täytteet ja paista 215 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tässä voi olla suurtakin vaihtelua, mutta kokemus kertoo, että gluteeniton pohja jää helposti raa’aksi jos sen kanssa hätäilee.

Suosikitäytteeni pitsan päälle ovat joko yhdistelmä jauhelihaa, pepperonia, ananasta ja aurajuustoa tai sitten valitsen klassisen kana-bbq:n TAI kana-vuohenjuuston paholaisenhillolla ja rucolalla. Testasin viimeksi vuohenjuuston kanssa viikunahilloa ja se oli kyllä, niin oudolta kuin ajatus hillosta pitsassa kuulostaakin, ihan todella hyvää!

Olisi kiva kuulla sinun suosikkiyhdistelmät pitsan päälle ❤️

Ihanaa sunnuntaita!

Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *