Valmispestokastikkeet vertailussa

Blogini lukijat (niin, te kaikki!) tulevat huomaamaan, että olen erinomaisen taitava kauppajumittaja. Nautin kiireettömistä kauppareissuista, koska silloin ehdin perehtyä ostoskoriini päätyviin tuotteisiin tarkemmin – tällä kertaa vertailussa olivat valmispestokastikkeet lähikaupan valikoimasta. Puntaroin kolmen vaihtoehdon välillä, ja tutkin etikettien pientä tekstiä tarkemmin. Pirkan lisäksi vertailuun pääsivät Saclan ja Barillan valmispestokastikkeet.

Ensivaikutelma

Saclan purkki on ylivoimaisesti kauneimman ja houkuttelevimman (toisin sanoen arvokkaimman) näköinen.

Barillan purkki taas on turvallista välimaastoa, ei herätä tunteita oikein kumpaankaan suuntaan.

Pirkka tietenkin pitää tässä kohtaa perää. Joskus tuntuu, että kun kerran tehdään edullinen tuote niin tehdään siitä halvan näköinen :/
Tässä olisi vielä Keskolla parantamisen varaa.

Tarkempi analyysi

Sitten kuitenkin tärkein eli purkit ympäri:

Kas, sekä Sacla, että Barilla ovat molemmat auringonkukkaöljyyn tehtyjä. Laatutuotteen leima alkaa murentua. Barillassa on lisäksi sekoiteltuna jos jonkinlaista lisäainetta, joten se jää tämän vertailun hännille. Lisäksi se on oudon väristä. Ei jatkoon.

Sacla eroaa muista siten, että siinä on basilikan sijaan rucolaa. Varmasti hyvää, mutta  pohjana käytetty halpisöljy laskee pisteitä. Muuten ainesosalista on siistimpi. Tällä suorituksella irtoaa kakkossija.

Ja niinhän siinä kävi, että Pirkka Vihreä Pesto veti pisimmän korren blogini ensimmäisessä tuotevertailussa! Elintarvikkeissahan on (kuten myös kosmetiikassa) ainesosat lueteltu suuruusjärjestyksessä suurimmasta pienimpään. Esimerkiksi hilloa ostaessa kannattaa aina tarkistaa, että ensimmäisenä lukee se mitä olet ostamassa, marja tai hedelmä, ja vasta sitten vesi ja sokeri.

Mutta palataanpa takaisin pestoon :) Siinä on lähes puolet basilikaa, ja seuraavaksi oliiviöljyä. Aika hyvä veto! Ei se tietenkään kylmäpuristettua ole, mutta hakkaa silti auringonkukkaöljyn 6-0. Ja tietenkin se kolmas ainesosa on edellä mainittu ruokateollisuuden omega-6-pommi. Huoh. Ainesosalistan loppupäästä löytyy myös pahis fruktoosi, mutta koska kukaan tuskin kerralla koko purkillista vetää niin annan tällä kertaa armon käydä oikeudesta. Sitä paitsi basilika oli ekana.

Tarkkasilmäinen huomaa, että myös Saclan tuoteselosteessa on oliiviöljyä, ja vieläpä kylmäpuristettua. Se on kuitenkin listan häntäpäässä, käytetty lähinnä vaikuttamaan tuotteen makuun ennemmin kuin rasvahappojen lähteeksi. Joten siitä ei heru säälipisteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *