Syksyn paras omenapiirakka (gluteeniton)

Omenapiirakka on syksyn klassikkoherkku. Sen tekoa harjoiteltiin jo yläasteen kotsantunneilla (tätä en olisi kyllä muistanut ellei ystäväni olisi postannut vanhaa ohjetta Instagram-tililleen). Itsekin tein omenapiirakan aina suunnilleen samalla tavalla kuin tuossa ystäväni reseptissä, kunnes kerran juhlissa maistoin tällä tavalla tehtyä leivonnaista! Ohje on tietenkin gluteeniton, mutta sen voi yhtä hyvin tehdä myös vehnäjauhoilla.

Omenapiirakka

Ohje

5-6 keskikokoista omenaa
sokeria
kanelia
vaniljasokeria
voita vuoan voiteluun

Murotaikina:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl jauhoja (käytin tällä kertaa kaurajauhoja ja vaaleaa jauhoseosta sekaisin)
1 tl leivinjauhetta

Voitele uunivuoka. Pilko pestyt omenat kuorineen vuokaan, suhteuta omenoiden määrä siten, että vuoka tulee melkein täyteen. Lisää lohkojen sekaan sokeria, kanelia ja vaniljasokeria.

En laittanut tarkkoja määriä sen vuoksi, että sokerin määrä riippuu omenoiden happamuudesta ja muutenkin nämä on vähän sellaisia tunteella tehtäviä juttuja 😄 Mutta sanoisin, että laitoin sokeria noin puoli desiä. Käyttämäni omenat olivat aika kirpeitä.

Valmista taikina: Vatkaa voi ja sokeri keskenään ja lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.

Levitä taikina omenoiden päälle. Pyri siihen, että ne peittyvät kokonaan (tiedän, on vähän hankalaa).

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

omenapiirakka gluteeniton
Rapean kuoren alta paljastuu mehevä omenakerros.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa ja ihmettele, kuinka nopeasti saat laittaa vuoan pesukoneeseen ❤

Otan kauniimman kuvan sitten ensi kerralla 😆

Mikä on sinun omenapiirakkasuosikkisi? Vai tykkäätkö kokeilla aina uusia reseptejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.