Aurinkoloman tärppituotteet

Yritän kovasti poissulkea ajatuksen siitä, että Suomessa on somefiidin perusteella kymmenisen astetta lämmintä ja suunnilleen ensilumen merkit jo nurkan takana. Kesäloman jemmaaminen elokuun loppuun ja sateisen Joensuun vaihtaminen Rodoksen paahteeseen on jälleen osoittautunut erittäin viisaaksi päätökseksi ;)

Kokosin muutamia matkalla testaamiani tuotteita, mukaanlukien Algamariksen aurinkotuotteet, joita olin tähän saakka kokeillut lähinnä kämmenselkään. Nyt nekin ovat päässeet tositoimiin!

Aurinkotuotteet

Vartalo

Vartalonsuojaksi valitsin Algamarikselta aurinkovoiteen suojakertoimella 30 (ovh 24,90/100 ml). Voide poikkeaa täydellisesti siitä, mihin olen luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa tottunut: paksun ja ikuisuuksia vaativan työstettävyyden sijaan koostumus on fluidimainen, levittyy nopeasti eikä jätä minkäänalaista valkoista kalvoa iholle. Täydellistä! Omalle iholleni riittää näillä Välimeren korkeuksilla kerran päivässä huolellinen levitys (jos en ui). Perinteisempien ainesosien lisäksi Algamariksen aurinkovoide sisältää patentoitua punalevästä uutettua Alga-Gorria-yhdistettä, joka tuo iholle myös voimakasta antioksidanttisuojaa.

Vegaaninen voide tuoksuu miedosti kookokselle.

Kasvot

Kasvoille valitsin tänä keväänä markkinoille tulleen Algamariksen sävyttävän aurinkovoiteen (ovh 21,90/50 ml), jossa on myös suojakerroin 30. Voide on aivan loistava! Siinä on enemmän pigmenttiä kuin monissa meikkivoiteissa, se kosteuttaa niin hyvin, että alle riittää pelkkä seerumi (tällä reissulla hommansa on erinomaiesti hoitanut Laveran Hydro Effect, josta löytyy aiempi postaus täältä) ja tuoksu on pehmeä, hyvin miedosti vaniljainen. Kosteutuskyvyssä huomaan merkittävän eron viime vuonna käyttämääni Juice Beautyyn verrattuna: se oli pakko pestä pois jo ennen illallisaikaa ja tehdä kasvomeikki uusiksi. Mikäs siinä, mutta lomalla en viitsisi viettää yhtään ylimääräistä aikaa peilin edessä :D

Eikä unohdeta huulia ;)

Huulien suojana on toiminut Algamariksen huulivoide (10,90 euroa), joka jatkaa suojakertoimen osalta samaa linjaa yllämainittujen kanssa. Korkea suojakerroin on kuitenkin ainoa yhtäläisyys, tai no, ei tämäkään haise pahalle. Mutta yksinään käytettynä voide jättää huulet sen näköiseksi kuin olisi pussannut Pingviinituuttia. Naiskäyttäjälle tämä ei ole varsinainen ongelma, koska luonnollisesti huulipunalla voi korjata moiset kauneusvirheet – miehille suosittelen edelleen vanhaa suosikkiani Hurrawin Sun Balmia :) Algamariksen huulivoiteen puolustukseksi on sanottava, etten oikein keksi miten koostumusta saisi paranneltua ilman kompromisseja suojaavuuden suhteen.

Huulivoide on todella valkoista.

Viimeinen, muttei ollenkaan vähäisin testaamistani Algamariksen tuotteista on tietenkin After Sun-emulsio (19,90/150 ml), jota voi halutessaan käyttää myös kasvoille. Ehkä tämän vuoksi voiteen koostumuksesta on tehty niin kevyt. Se on nimittäin todella ohutta, aivan kuin seerumia vartalolle..! Tämän vuoksi onkin vähän harmi, että voiteen pohjana on käytetty vettä, koska tällaisessa koostumuksessa sitä on paljon ja se tietenkin laimentaa vaikuttavien aineiden pitoisuuksia. Veden lisäksi ainesosista löytyy muunmuassa sheavoita, glyseriiniä, aloemehujauhetta, ruskean ja punaisen (jälleen Alga Gorria!) levän uutteita, bisabololia ja linolihappoa.

Voide tuo iholle nopeaa helpotusta kosteudenkaipuuseen, muttei kovin pitkäksi aikaa (olisi sittenkin pitänyt pakata mukaan toinenkin vartaloide :D). Olen ratkaissut ongelman käyttämällä tätä myös aamulla ennen aurinkovoiteen levitystä, koska varsinkin sääret tuntuvat yön jälkeen todella kuivilta.

Kätevät putsarit

Minun teki hirveästi mieli ottaa matkalle mukaan joku kasvojenpuhdistusliina, mutta (tietenkin) unohdin tilata NYR:n liinat ja ehdin jo luopua koko ajatuksesta, kunnes matkalla lentokentälle tehdessäni viime hetken paniikkiostoksia Jumbosta huomasin YA:n Ego.myymälässä ainakin minulle entuudestaan vieraan merkin Yes to. Kuulostaako tutulta? Tutkin hyllyltä löytyneitä kolmea tuotetta, kunnes päässäni syttyi vihreä valo ja ostin matkaani merkin hiilipuhdistuspyyhkeet. Oikeasti, nämä ovat mustia..! :D Kirjoittelen tuotteista varmasti tulevaisuudessa lisää, kunhan ensin selvitän kuka näitä tuo maahan ja millaisella voluumilla, koska merkin omien sivujen perusteella kyseessä on todella iso brändi.

Itse puhdistuspyyhkeet ovat oikein hauskat: pelkäsin aluksi, että niistä tarttuisi mustaa väriä kasvoille, mutta onneksi näin ei käynyt :) Sen verran ”kuivia” liinat kuitenkin ovat, että olen pyöritellyt kasvot aluksi maitomaisella putsarilla ja pyyhkinyt vasta sen jälkeen tällä… hiililapulla :D Hiilijauheen lisäksi pyyhkeitä on kostutettu tärkeimmät ainesosat mainitakseni vedellä, aloemehulla, glyseriinillä ja tomaattiuutteella, ja löytyypä listan loppusijoilta myös rooibosuutettakin. Oikein kelpo tuote.

Yleispesuaineen virkaa on toimittanut ehkä minut kaikkein positiivisimmin yllättänyt Nurmen hamppupalashampoo*, joka todellakin toimii myös pitkien hiusten pesussa (toki testiaikaa on takana vasta viikko). Tällä kokemuksella testaan sitä ehdottomasti myös kotona! Minulla vuosia sitten ollut melkoisen klähmäisiä kokemuksia palashampoista, mutta jälleen kerran taisi käydä niin, että joudun syömään sanani Nurmen kohdalla ;) Tarkka analyysi kyseisestä shampoosta löytyy Tuubitoleranssista!

Sisäisesti nautittavat

Jokaisella matkalla täytyy olla mukana maitohappobakteereja (ei varmaan tarvitse selittää enempää? :D), ja tällä kertaa mukaan pääsivät Puhdas+:n hinta-laatu-suhteeltaan erinomaiset kapselit. Yhdessä kapselissa on yhteensä 5 miljardia maitohappobakteeria ja neljä eri kantaa, joista eniten L. Rhamnosusta (2,5 miljarsia), toiseksi eniten L. Caseita ja B. Lactista (molempia 1 miljardi), sekä vähiten L. Reuteria, jota on puoli miljardia yhdessä kapselissa. Lisäksi kapselissa on kymmenen milligrammaa sinkkisitraattia tukemassa immuunijärjestelmän toimintaa. Erittäin hyvä matkakumppani, jonka saa edullisimmin (nopealla googletuksella) sinunapteekki.fi-verkkokaupasta.

Viherjauheeksi mukaan pääsi Puhdistamon (15,95 euroa/50 g) pikkuinen, mutta sitäkin vahvempi kuuden eri jauheen seos, jota riittää vain teelusikallinen päivässä. Jauhe sisältää spirulinaa, chlorellaa, vehnän- ja ohranoraita, lehtikaalia ja sinimailasta sekä pienen määrän steviaa (niin pienen, että maku on ainakin minun aistieni ulottumattomissa).

Halusin viherjauheiden tuoman antioksidanttisuojan lisäksi pakata laukkuun myös astaksantiinia, jota on tällä kertaa mukana Natura Median valmistamassa Suncaroten-kapseleissa (25,90 euroa/ 40 kaps.), joista löytyi myös lykopeenia ja betakaroteenia. Astaksantiini, kuten myös lykopeeni ja betakaroteenikin ovat, on voimakas antioksidantti, joka antaa iholle eväitä suojautua auringolta sisältäpäin. Vaikka tällaisia tuotteita markkinoidaankin usein ”rusketuskapseleina”, on mielestäni tärkeämpää huomioda niiden rooli ihon suojaamisessa, etenkin jos iho on herkästi palavaa sorttia. Suncaroten-kapselit ovat tällä hetkellä tarjouksessa Ecoteekin uudessa verkkokaupassa.

*Tuote saatu

Hei ja tiedätkö mitä! Tänään on blogini virallinen 2-vuotissynttäripäivä! Synttäreitä juhlitaan kivan arvonnan merkeissä kunhan palailen kotiin reilun viikon päästä ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *