I love me 2019 – pieni selviytymisopas

Alle kaksi viikkoa jäljellä syksyn odotetuimpaan tapahtumaan, eli I love me-messuihin! Kokosin alle muutamia vinkkejä, joilla teet messupäivästäsi mukavamman, ja säästät niin aikaa kuin hermojasi ;). Ja muistutan samalla ARVONNASTA, joka on käynnissä Instagramissa: Voit voittaa lipun sinulle ja ystävällesi, joten kannattaa käydä osallistumassa! Aiempien vuosien I love me-postaukset löydät täältä.

Ole ajoissa

Messut starttaavat jo aamulla, ja ne pari tuntia ennen pahinta ruuhkaa kannattaa todellakin hyödyntää. Saat katsella tuotteita rauhassa ilman, että joudut kurkkimaan muiden selän takaa.

I love me -messut
Kuva: Messukeskus

Unohda korkokengät

Tämä asia minun piti opetella kantapään (tai järkyttävän kipeiden päkiöiden) kautta. Tennarit tai muut matalat jalkineet toimivat tuntikausien seisoskelussa ja hitaassa vaeltamisessa parhaiten.

Reppu voittaa olkalaukun

Syyllistyn itsekin tähän, mutta joka vuosi manaan käsilaukkuni alimpaan helvettiin sen olkainten pureutuessa hartioideni läpi. Laukkuun kertyy väkisin painoa, joten reppu on ehdottomasti selkäystävällisempi vaihtoehto!

Hyödynnä hierojan/kiropraktikon/osteopaatin palveluja

Messuilla on paljon ”minihoitoja” tarjoavia ammattilaisia, joiden luota lähdet uudestisyntyneenä <3 Jaksat sitten paremmin kantaa laukkuasi, koska viittasit kintaalla edelliselle neuvolle ;)

Jätä vaatteet autoon

Narikkaan jonottaminen on ehkä tylsintä ikinä. Tullessa se syö sinun arvokasta messuaikaasi, ja poislähtiessä haluat nopeasti liikkeelle. Joten jos mukanasi on auto, hyödynnä sitä!

Päätä budjetti etukäteen

Messuilta on helppo lähteä kotiin pari tonnia köyhempänä, kun olet kosmetiikkaövereiden jälkeen pyörähtänyt myös Tempurin ja Kultajousen kautta. Mieti siis etukäteen, mitä tarvitset, ja mitä oikeasti kannattaa hankkia messuilta, niin vältät maanantaimorkkiksen.

I love me -messut

Muista syödä (muutakin kuin raakasuklaata)

Itse syyllistyn helposti siihen, että unohdan käydä ajoissa syömässä kun ei vain malta. Kuitenkin hyvin ajoitettu lounas takaa kevyemmän askeleen loppupäiväksi, joten siitä ei kannata tinkiä.

Tutustu ohjelmaan etukäteen

Päiväsi rytmittyy helpommin ja vältät kiireisen säntäilyn kun tutustut messujen antiin ajoissa. Ohjelman löydät täältä. Ainakin perjantaina on pakko päästä kuuntelemaan unilääkäri Henri Tuomilehdon luento Nukkumalla menestykseen. Etenkin näin kolmivuorotyölaisenä asiaan on pakko kiinnittää erityistä huomiota ja ”pelastaa mitä voi”…
Myös Kaisa Jaakkolan sunnuntainen luento Uni on supervoimasi on varmasti mielenkiintoinen! Harmi, etten enää sunnuntaina pääse paikalle.

Kommenttiboksiin voit jakaa omat vinkkisi <3 Oletko tulossa messuille? Minä olen siellä ainakin perjantaina, ja lauantainakin varmasti osan päivästä. Nähdään siellä!

9 Comments

 1. 4 lokakuun, 2019 / 7:43 pm

  Mun on ehdottomasti paneuduttava kunnolla ohjelmaan ja tehtävä listaus missä on pakko käydä, koska messuilla on niin rajallisesti aikaa käytettävänä – kunhan vaan ehtisin ajatusta pidemmälle tässä asiassa :D

 2. tuulanneli
  5 lokakuun, 2019 / 11:12 am

  Minulla on vakkaripaikat ja näytökset, jotka käyn katsomassa. Minulle riittää yksi päivä messuilla ihan hyvin!

 3. Helena
  7 lokakuun, 2019 / 10:18 am

  Kiitos vinkeistä. Mene itse töihin meikkaamaan malleja messuille, mutta varmasti ehdin messutärpeillä käymään :).

  • Elina
   Kirjoittaja
   10 lokakuun, 2019 / 10:12 am

   Hyvä, että ehdit töiden ohessa kiertää tärkeimmät osastot :)

 4. 8 lokakuun, 2019 / 9:40 am

  Kiitos vinkeistä. Olen tulossa pikkusiskoni kanssa yhdeksi päiväksi messuille. Olisi kiva kuulla vielä parhaista messutarjouksista :)

  • Elina
   Kirjoittaja
   10 lokakuun, 2019 / 10:11 am

   Messutärppeja on vielä tulossa! ;)

 5. 11 lokakuun, 2019 / 4:12 pm

  Kiitos vinkeistä! Painan ne mieleeni ilolla, sillä olen tulossa messuille ensimmäistä kertaa ikinä. :) Harmi, kun en pääse heti aamulla paikalle, kun asun niin kaukana. Osaatko sanoa onko perjantaina pahin ruuhka?

  Ps. Kiva kun kävit jättämässä jäljen blogiini. Löysin näin tieni tänne. :)

  • Päivi / Rouva Kameleontti
   11 lokakuun, 2019 / 4:14 pm

   ..lisäyksenä vielä, että löysin tieni tänne uudestaan. Olenhan mä lukenut ennenkin blogiasi ja muistaakseni kommentoinutkin. :D

  • Elina
   Kirjoittaja
   15 lokakuun, 2019 / 9:00 am

   Olepa hyvä! :) Pahin ryysis on kyllä lauantaina, elleivät ihmiset ole jo ”oppineet” sitä ja keskitä käyntiä muille päiville :D Väkeä riittää kyllä puolen päivän jälkeen jokaisena päivänä, ennen kuin sitten illaksi rauhoittuu. Kiva kun löysit (takaisin :D )! Olen yrittänyt nyt skarpata tuon kommentoinnin kanssa, näitä on niin kiva saadakin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *