Ecoteekki on terveystietoisen aarrearkku keskellä Joensuuta

Joensuun terveyskauppojen keskuudessa tapahtui suuri muutos viime vuonna, kun Joensuun Luontaistuote siirtyi pois Life-ketjusta ja nimi vaihtui Ecoteekiksi. Vaikka jo pelkästään muutos myymälöiden ulkonäössä oli erittäin positiivinen, niin ilahduttavinta oli huomata entisestään laajentunut valikoima. Kävin Metropolin myymälässä tutkimassa valikoimaa tarkemmin, ja ajattelin nostaa sieltä esille muutamia tärppituotteita ;)

Ravintolisät

Ravintolisähyllyille on ilmestynyt kaksi brändiä, joita olen aiemmin tilannut iHerbista: Now Foods ja Thorne Research. Molemmat ovat atlantin toiselta puolelta, ja ehdottomasti tutustumisen arvoisia! Now on kuitenkin merkeistä se, jonka veikkaisin nousevan Suomessa hitiksi loistavan hinta-laatu-suhteensa takia. Esimerkiksi merkin D-vitamiini on ollut jo vuosia yksi luottotuotteistani. Now on paketoinut D-vitamiininsa kylmäpuristettua oliiviöljyä sisältävään öljykapseliin, mikä osoittaa minusta arvostusta asiakasta kohtaan (moni valmistaja käyttää auringonkukkaöljyä tai jotain muuta halpistuotetta).  Jos siis D-vitamiinipurkissa alkaa pohja häämöttää, niin suosittelen lämpimästi etsimään oranssia etikettiä ;) Jos kapaat lisää tietoa D-vitamiinista, kurkkaa vanha, mutta edelleen ajankohtainen postaukseni aiheesta.

Hinta-laatu-suhteeltaan fiksua proteiinilisää etsivälle nostaisin esille Nutri Worksin. Vaikka itse yleensä ostankin mielelläni luomutuotettua heraa, ymmärrän täysin miksi satakiloinen Puntti-Pate ei tee niin. Kova kulutus kiinnittää väistämättä huomion tuotteiden kilohintoihin, ja luomuhera on ainakin tuplasti ellei jopa kolme kertaa kalliimpaa kuin tavallinen hera.

Oli ilahduttavaa huomata, että Nutri Worksin tuotteissa on jätetty nykyisin joka toisessa ainesosaluettelossa vastaan tuleva sukraloosi pois reseptiikasta, ja makeutukseen on sen sijaan käytetty steviaa. Arvostan!

Yritys valmistaa myös vitamiineja, joista kiinnitin huomioni yllättävän fiksuihin (tiedän, olen joskus vähän ennakkoluuloinen) sinkki- ja magnesiumvalmisteisiin. Vahvoja ja tehokkaasti imeytyviä –> oli pakko ostaa testiin :D Magnesiumstearaattikammoiset jättävät nämä välistä, muut säästävät euroja ;)

Kosmetiikka

Sokerina pohjalla on luonnonkosmetiikkavalikoiman uudistuminen! Ecoteekista saa huippuhyviä Schmidtsin deodorantteja ja iki-ihanaa Helixiumia <3 Meikkivalikoima (Zuii ja Boho) on täydentynyt huippusuositulla amerikkalaisella mineraalimeikkisarjalla Everyday Mineralsilla. Minulla ei ole itselläni sarjan meikkituotteista omakohtaista kokemusta, koska päätin käyttää Lily Loloni loppuun etten hukkuisi noihin purkkeihin ;) Siveltimiä sen sijaan olen ehtinyt jo testaamaan, ja niistä olen tykännyt kovasti.

Sitten osuus, joka kiinnostanee sinua eniten! Ilokseni saan arpoa yhdelle onnekkaalle paketin Now Foodsin tuotteita :) Arvontaan voit osallistua seuraavasti:

Saat yhden arvan, kun kerrot kommenttiboksissa, mikä on mielestäsi parasta uudessa Ecoteekissa. Toisen saat kirjautumalla Facebookiin ja tykkäämällä Ecoteekin ja tämän blogin facebook-sivuista ja kolmannen tekemällä saman tempun Instagramissa. Kerro kommentissasi, monellako arvalla osallistut ja jos kommentoit anonyyminä, niin muista jättää yhteystietosi! Aikaa osallistua on 15.2. saakka.

Jos arpaonni ei suosi, niin koodilla NOW10 saat 10% alennuksen Now Foodsin tuotteista helmikuun loppuun saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *