Morning Haze by Urtekram

Urtekram toi keväällä markkinoille kaksi uutta sarjaa, Nordic Berriesin ja Morning Hazen, joista jälkimmäiseen pureudutaan nyt. Merkin muista tuotesarjoista poiketen Morning Hazea ei myydä ollenkaan päivittäistavarakaupoissa, vaan ainakin aluksi pelkästään apteekeissa. Tästä huolimatta hinnoittelu on onneksi pysynyt järkevänä: kaikki tuotteet irtoavat alle kympillä!

Myös tuotteiden ulkonäkö poikkeaa totutusta Urtekramista hillityllä ja tyylikkäällä pakkausdesignilla (ei sillä, että muut Urtekramin pakkaukset nyt erityisen tyylittömiä olisivat, mutta kuitenkin). Itseäni pakkaukset viehättivät heti ensisilmäyksellä, ja hamstrasin kokeiluun hiustenhoitotuotteet sekä käsisaippuan*.

Käsisaippua* (inci linkin takana) on onneksi muutakin kuin pelkkä kaunis pullo lavuaarin vieressä. Sen koostumus on riittävän tehokas (ainesosista löytyy sinkkirisiinioleaattia, jonka mainostetaan purevan esim. sipulin tuoksuun), muttei kuintekaan niin tehokas, että kädet huutaisivat kosteusvoidetta heti pesun jälkeen. Aavistuksen helmiäismäisen vaalean saippuan koostumus on juuri sopiva: ei ollenkaan samanlaista luirua kuin viime vuoden megapettymys kookossuihkugeeli. Tuoksu on samanlainen kaikissa linjan tuotteissa. On ilmiselvää, että nyt kosiskellaan ei-niin-vannoutuneita luonnonkosmetiikan käyttäjiä. Morning Haze tuoksun takana on seljanmarjakukkaisuute, sellainen kepeän kukkainen ilman minkäänlaista ruohofiilistä. Tykkään. Hintaa käsisaippualla on 8,80 euroa/ 380 ml:n pullo.

Shampoo nousi kokeilemistani tuotteista ykköseksi. Alle kymmenen euron tuotteeksi se on aivan loistava, ja verrattuna moneen muuhun luonnonkosmetiikan shampooseen se ei tee tyveä takkuiseksi, mitä ominaisuutta ei voi pitkähiuksisena liikaa korostaa..! Incistä nostaisin mielenkiintoisimpina ainesosina maitohapon ja pajunkuoriuutteen, joista etenkin jälkimmäisen luvataan uudistavan päänahkaa yhdessä auringonkukkaproteiinin kanssa. Maitohappo taas huolehtii, ettei shampoon pH karkaa liian korkeaksi. Shampoossa on myös, kuten käsisaippuassakin, superkosteuttaja hyaluronihappoa. Verkkoapteekissa tällä on hintaa 8,30 euroa.

Hoitoaine (8,30 euroa/245 ml) sen sijaan oli koko joukon suurin pettymys. Koostumus on hyvin ohutta, mikä käy ilmi jo ainesosia vilkuillessa: veden ja aloeuutteen jälkeen tulee emulgaattoreita, vasta sitten glyseriini, jonka jälkeen vähän lisää kasviuutteita. Apua..! :D Hoitoaine soveltuu kyllä erinomaisesti kuivan päänahan hoitoon ilman pelkoa liiasta klähmäisyydestä. Halusin kuitenkin tietää, millaisella annostelulla siitä saisi tehoja irti myös latvojen hoidossa, ja kuules: 15 painallusta aina ylimääräisen veden poispuristellen oli riittävä määrä! ^_^

Hoitosuihkeen suhteen minulla ei ollut juuri minkäänlaisia odotuksia, koska en ole tähän päivään mennessä vielä törmännyt oikeasti toimivaan luonnonkosmetiikan suihkutettavaan hoitsikkaan (voidemaiset tuotteet ovat sitten asia erikseen). Sisällöltään hoitosuihke muistuttaa hyvin paljon hoitoainetta. Kasviuutteiden ja hyaluronihapon luvataan tuovan hiuksille ravinteita ja kosteutta, ja glyseriinin tehtävä on hoitaa vaurioituneita hiuksia.

Mutta ei tämä nyt aivan kamala tuote ole: käyttäessä sentään huomaa eron pelkällä vedellä kasteltuihin hiuksiin ;) Tässä kohtaa on hyvä muistuttaa, että minulla on pitkät ja erittäin paksut, latvaosistaan puhkivaalennetut hiukset, joten vaatimukset hoitotuotteille ovat aika kovat. Ohuemmille hiuksille tämä voi olla ihan kivakin :)

Kaiken kaikkian Morning Hazesta jäi erittäin positiivinen vaikutelma, haluaisin vielä kokeilla ainakin sarjan vartalo- ja käsivoidetta.

Joko sinä olet ehtinyt saada tuntumaa näihin? 

*PR-näyte

2 Comments

 1. Pro
  20 toukokuun, 2020 / 10:03 pm

  Mielipiteeni Urtekram Morning Haze shampoosta. Käytetty yli 2 vuoden aikana. On liiankin pesevä shampoo, kesällä helteiden aikana tämä shampoo on jees. En ostaisi uudelleen.

  Ps. Morning Haze shampoon parasta ennen jälkeen voi käyttää vielä 6 kuukautta, mutta sitten tuli stoppi kun haisi oudolta, siis vanhaksi mennyt.

  • Elina
   Kirjoittaja
   30 kesäkuun, 2020 / 12:39 pm

   Hei, ja kiitos kun kerroit kokemuksestasi :) Itsehän testasin tuota shampoota juurikin kesäaikaan, joten on mahdollista, että se vaikutti kokemukseen. Toinen (ja todennäköisempi) syy voi olla se, etten pese hiuksia päivittäin, joten päänahkani kaipaakin vähän topakampaa ainetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *