Vallankumouksellinen Esse – testissä Cocoa Exfoliator

Tällä kertaa tutustutaan yhteen mielenkiintoisimmista markkinoilla olevista luonnonkosmetiikkasarjoista!

Esse valmistaa Ecocert-sertifioitua, ensisijaisesti kauneushoitoloihin suunnattua luonnonkosmetiikkaa, jonka johtoajatus on tukea ihossa asuvien bakteerien toimntaa ja sitä kautta ihon hyvinvointia. Merkki on perustettu (jo!) vuonna 2002, ja Suomeen se rantautui muutama vuosi sitten. Merkin perustaja, biokemisti Trevor Steyn inspiroitui afrikkalaisista kasveista, joihin Essen raaka-aineet tänäkin päivänä vahvasti pohjaavat. Esse on täysin vegaaninen ja eläinkokeeton sarja, ja raaka-aineiden hankinnassa noudatetaan reilun kaupan periaatteita. Lisää sarjan taustoista voit lukea täältä.

Mistä on kyse?

Olet ehkä aiemmin kuullut bakteeritasapainosta ja sen hoidosta suolistoon liittyvissä asioissa, joten termit pre- ja probiootti ovat tuttuja? Prebiootit ovat hyvien bakteerien ravintoa, ja probiootit kyseisiä bakteereja. Molempia nimittäin löytyy Essen tuotteista, jälkimmäisiä tosin vain Esse Plus-linjasta. Essen filosofian takana on ajatus ihmisestä ja ihosta ekosysteeminä, jossa ihmisen omat solut ja mikrobit elävät symbioosissa keskenään. Molemmat siis tarvitsevat toisiaan. Löysin Natcos Nordicin sivuilta luentotiivistelmän, joka saa kyllä pohtimaan vielä uudelleen, mitä iholleen levittää.

Essen tuotteiden incejä vilkuillessa silminpistävintä on niiden helppo luettavuus – sen sijaan, että joutuisi suomentamaan hirmuisen röykkiön tuotteen koostumukseen vaikuttavia aineita.  Kuten yleensä selektiivisten luonnonkosmetiikkatuotteiden kohdalla, Essen tuotteissa ei käytetä vettä emulsioiden pohjana, vaan erilaisia kasviuutteita, kuten rooibosta tai aloeveraa. Toisin sanoen lähes kaikki ainesosat ovat vaikuttavia ainesosia.

Ensivaikutelma

Erilaisten kasvonaamioiden ja -kuorintojen suurkuluttajana (sekä tunnettuna suklaan ystävänä) minun oli pakko saada käsiini Essen Cocoa Exfoliator-nimellä kulkeva kuorintanaamio. Essen sivuilla kuvaillaan tuotetta näin:

  • ”poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia ja kuolleita ihosoluja”
  • ”runsaasti kaakaota sisältävä koostumus tekee ihosta pehmeän ja sileän”
  • ”ihon pintaverenkierto ja kunto paranee”

Naamion koostumus on sekin vedetön, ensimmäisenä ainesosana keikkuu glyseriini, jonka jälkeen tulee sokeri, kaakaojauhe, seesaminsiemen- ja kookosöljy, pari emulgaattoria, joiden jälkeen lista jatkuu arvokkaammilla marula-, manketti-, ja ruusunsiemenöljyillä. Jo kokeilematta voi sanoa, että tuote ei missään nimessä ole huono.

 Tuomio

Ensimmäisen kerran purkkia avatessani mietin, että ainehan tuoksuu niin autenttiselle, että sitä tekisi mieli lusikoida suuhun :D Tyydyin kuitenkin annostelemaan tuotetta vain iholle, ja annoin sen vaikuttaa viitisentoista minuuttia. Tämä on muuten tärkeä huomio näiden rakeisten kuorintojen kanssa: moni käyttää niitä vain kasvojen hieromiseen, eli ”pikaiseen” kuorintaan. Tällaisessa menettelyssä ei ole varsinaisesti mitään vikaa, mutta aikamoista tuhlausta se on, varsinkin näin laadukkaiden tuotteiden kohdalla. Itsehän kuorin kasvojen ihoa aika usein, 3-4 kertaa viikossa, ja kiireisinä päivinä homma hoituu helpoiten suihkussa, jolloin naamio ehtii vaikuttaa muun peseytymisen aikana. Multi-tasking kunniaan :D

Kuten jo arvailinkin, ei Essen kuorinnasta oikein keksi mitään kriittistä sanottavaa. Muuta kuin sen laukaiseman suklaanhimon. Kaikki yllä olevat lupaukset kävivät toteen, tosin tuo ihon pintaverenkierron paraneminen jäi minulle vähän hämäräksi. Sehän paranee ihan hieromallakin..? Omakseen kuorinnan saa hintaan 37,90 euroa (ainakin Jolie, NGC ja Pur-kauppa).

Millaisia ajatuksia sinulle heräsi? Itse aloin miettiä, että mitähän iho tykkäisi, jos avaisin yhden LGG-kapselin ja sekoittaisin sen vaikka johonkin seerumiin (en siis sinne pakkaukseen, vaan kämmenellä). Täytyy ehkä kokeilla! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *