Novexpert – niin että mikä?

Luonnonkosmetiikkamarkkinoille ilmestyi viime vuonna vähin äänin brändi, jonka itsekin huomasin vasta tänä kesänä. Novexpert-nimeä kantava merkki on ranskalainen, Ecocert-sertifioitu ja kunnianhimoinen. Tuotteiden taustalla on neljän lääkärin/tutkijan ajatus yhdistää luonnolliset ainesosat moderniin teknologiaosaamiseen kosmetiikan valmistuksessa, ja nimenomaan ikääntymisen merkkien ehkäisyä ajatellen. Merkillä on neljä tuotelinjaa: Hyaluronihappo-, Vitamin C-, Pro-Collagen– ja Magnesiumlinja. Tutustuttuani sarjan filosofiaan nappasin Sokokselta mukaani puhdistusmaidon ja miselliveden, jotka toisiaan tukevasta funktiosta huolimatta ovat eri tuotelinjoista (puhdistusmaito Magnesium- ja misellivesi Hyaluronihappolinjasta).

Ennen noiden putsareiden tarkempaa analysontia on kyllä pakko sanoa sananen pakkausten ulkonäöstä. Niissähän ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta tuleeko sinullekin semmoinen tunne, että tässä nyt vähän peitellään tuotteiden luonnonkosmetiikkastatusta? Pakkausten L’Orealmaisuuden lisäksi purkit olivat ainakin Sokoksella sijoiteltu kummallisesti oman onnensa nojaan samaan hyllyyn Clarinsien kanssa (alapuolelle tietenkin), josta niitä ei löydä kukaan luonnonkosmetiikan ystävä ellei tietoisesti etsi juuri kyseisiä tuotteita. Vähän surullista, koska nämä oikeasti ansaitsisivat vähän enemmän näkyvyyttä!

Puhdistusmaito

Puhdistusmaito eli Milky Cleanser Hydro-Biotic (19,90/200 ml) on lyhyesti sanottuna erinomainen puhdistusmaito. Sen tehoaineina ovat magnesium ja prebiootit, joiden tehtävä on suojata ihon normaaliflooraa. Hienoa, että tällainen ajattelu leviää! Putsarin koostumus hipoo täydellisyyttä: ei liian voidemainen, eikä liian luirukaan. Milky Cleanser on syrjäyttänyt kaappini puhdistusöljyt kokonaan kesän aikana, rakastan sitä viilentävää tunnetta kasvoilla (johtuu ihan siitä, että tuotteessa on vettä, ei sisällä mitään oikeasti viilentävää) pitkän päivän päätteeksi. Konjac-sienen kanssa puhdistustulos on todella hyvä, tietenkin jos kasvoilla on meikkiä monessa kerroksessa niin yksi kierros tuskin riittää.

Novexpert Milky Cleanser

Puhdistusmaidon inci on muutenkin mielenkiintoinen: vesi-auringonkukkaöljypohjassa on kosteuttavia ainesosia ja rasvahappoja toisensa perään, ja vaikka ”Parfum” on listassa aika korkealla niin tuoksu on erittäin mieto, vähän kuin puhdas pyykki (ilman Comfortilla lutrausta). Lisäksi listasta löytyy prebioottisten oligosakkaridien myös maitohappobakteerikanta, josta tarkemmin alla. Tähdet 5/5!

Misellivesi

Misellivesi eli kavereiden kesken Micellar Water with Hyaluronic Acid (19,90/200 ml) kuuluu hyaluronihappotuotteiden linjaan, kuten nimestäkin voi päätellä. Tämä ei kuitenkaan tee Novexpertin misellivedestä mitenkään mullistavaa tuotetta kilpailijoihinsa verrattuna, hyaluronihappoa työnnetään varmasti pian jo vessapapereihinkin. Sen sijaan incissä on, kuten puhdistusmaidossakin, Lactobacillus Ferment-kanta, jonka tehtävänä on toimia niin antimikrobisena säilöntäaineena kuin probioottinakin – johan nyt!

En koskaan käytä misellivettä meikinpuhdistukseen yksinään, joten en ole testannyt tuotteen ”meikinpoistokykyä”. Aamuputsailussa se on ollut oikein hyvä, aivan samanlaista ihofiilistä en kuitenkaan siitä saa kuin kaikkien aikojen lempparistani, joten aivan täyttä kymppiä ei voi antaa. Mutta melkein :)

Tuoksultaan misellivesi on puhdistusmaidon tapaan mieto, kepeästi kukkainen. Tähdet 4/5 :)

Sokoksen lisäksi Novexpertiä myydään ainakin Stockmannilla ja Yliopiston Apteekeissa.

Oletko sinä jo ehtinyt kokeilla Novexpertin tuotteita vai onko koko sarja jäänyt huomaamatta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *