Kauneushoitola Pinni & Puuterista saa timanttista ihonhoitoa

Kosmetologilla käymättömyys kuuluu helmasynteihini. Tähän asti olen aina ajatellut, että maksan mielummin itse tuotteesta, kuin siitä, että joku levittelee sitä iholleni. Aiemmin ihoni olikin niin hyvässä kunnossa, ettei minulla ollut tarvetta kyseenalaistaa mielipidettäni. Ennen tätä syksyä olin kuitenkin jo puolitoista vuotta taistellut hormonaalisen aknen kanssa, joka laukesi luovuttuani e-pillereiden käytöstä (voit lukea aiheesta lisää täältä). Kuluneen ajan jälkeen olin toisin sanoen jo valmis myöntämään, että A: ongelma ei ratkea muutamassa kuukaudessa, ja B: omat keinot alkoivat olla vähissä. Kun sitten kauneushoitola Pinni & Puuterista otettiin minuun yhteyttä ja ehdotettiin blogiyhteistyötä, lähdin mukaan suurella mielenkiinnolla.

Pinni & Puuteri sijaitsee Lehmossa. Sijainti on asiakkaan kannalta erinomainen: parkkipaikan etsimiseen ei tarvitse käyttää aikaa kun auton saa suoraan liikkeen eteen. Kilometrien päässä kaupungin vilinästä mieli alkaa rauhoittua jo ennen kuin edes kävelee hoitolan ovesta sisään.

Hoitolan omistaja, kosmetologi-maskeeraaja-kampaaja Niina Vattulaisen ihonhoitofilosofia on hyvin samanlainen kuin omani: luonnollisuus on plussaa, mutta sen varjolla ei tehdä asioita tehottomammin. Hoitolassa on käytössä neljä tuotesarjaa: kotimaiset ekologinen hoitolasarja Anumati Naturals ja myös kuluttajamyynnissä oleva Frantsila sekä luonnollisen ja synteettisen välimaastoon asettuvat Olos ja Thalasso. Meikit Niina toteuttaa muunmuassa Bohon tuotteilla, joita voi myös ostaa hoitolasta – erittäin kilpailukykyisin hinnoin!

Keskustelimme Niinan kanssa ihoni tilanteesta, ja tulimme siihen tulokseen, että paras hoito testattavaksi olisi timanttihionta. Minulle tuli siitä mieleen lähinnä kovaakin kovempi laikka, joka hioisi ihoni pintakerroksen kokonaan pois :D Olin siis hieman kauhuissani! Niina kuitenkin lupasi, ettei hoidostä jäisi mitään päivien mittaisia punoituksia.

Timanttihionta

Hoidon alussa minut käärittiin peiton alle, ja kasvojeni iho puhdistettiin. Tämän jälkeen Niina otti käyttöön itse hiomakoneen, joka näytti vähän kuin tylppäkärkiseltä kynältä, jonka päässä oli reikä. Vähän kuin monnin suu :D Vekotin siis samanaikaisesti kuorii ihoa, ja imee kuolleen ihosolukon pois eli tekee alipainetta iholle. Alipaine puolestaan stimuloi ihon lymfa- ja pintaverenkiertoa. Hoito tuntui tehokkaalta, etenkin tuon alipaineen vuoksi, muttei sattunut. Ei siis mitään hiekkapaperifiilistä ;) Koko kasvot korvia myöten käytiin tarkasti läpi, minkä jälkeen päästiin vaiheeseen, jota en ollut ennakoinut. Luvassa oli mekaaninen puhdistus. Valehtelisin jos väittäisin, että se oli rentouttavaa. Jokainen joskus naamaansa puristellut tietää miltä se tuntuu. Onneksi puhdistuksen apuna käytetty huokosia supistava viilennys vei kivun nopeasti pois. Lopuksi iholle laitettiin hoitava naamio, jonka vaikuttaessa pääsi taas rentoutumaan.

Tulos

Olin vähän jännittynyt mennessäni ensimmäistä kertaa peilin eteen. Luonnollisesti iho punoitteli sieltä, mistä sitä oli eniten puristeltu, mutta muuten iho näytti heti todella kuulaalta! Ensimmäinen viikko hoidon jälkeen oli vähän tuskainen: tuntui siltä kuin kaikki uinuneet ihohuokoset olisi herätetty eloon, ja muutama näppylä nousikin kiitokseksi. Tästä minua kyllä varoitettiinkin. Ilmeisesti kyseisestä syystä kosmetologikäyntiä suositellaan varattavaksi muutamaa viikkoa ennen tärkeitä menoja, ainakin jos on tarkoitus tehdä muutakin kuin vain hemmotella. Nyt hionnasta on aikaa kaksi viikkoa, ja olen tulokseen todella tyytyväinen. Tietenkin hormonaalinen sykli on tässä ajassa muistuttanut itsestään, mutta iho on aivan järjettömän paljon tasaisempi kuin ennen. Tunnen sen jokaisella kerralla, kun puhdistan kasvojani tai levitän voiteita. Aion ehdottomasti käydä suositellulla jatkokäynnillä kuukausi edellisestä – se ajoittuukin sopivasti lomaviikolleni :)

Mietiskelin hoidon aikana, kuinka hassua on, etten ole hyödyntänyt kosmetologin palveluja aiemmin. Aivan kuin kasvoista huolehtiminen olisi jotenkin vähemmän tärkeää kuin vaikkapa hiuksista? Ja kuitenkin lähes jokaisella meistä on vakiokampaaja ^_^ Mitenkään siis kampaajien tärkeyttä väheksymättä. Jatkossa taidan laittaa kalenteriin muistutuksen, milloin on aika varata seuraava käynti :D

Käytkö sinä kosmetologilla säännöllisesti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *