Wilfa (not so) raw fuel blender

Kauniisti pyysin ja sain joululahjaksi uuden blenderin, koska vanhan Philipsini työnjälki ei miellyttänyt enää silmääni. Toisin sanoen olin kyllästynyt pureskelemaan pirtelöitäni. En millään voinut sivuuttaa Wilfan uutuutta Raw Fuelia, jota hehkutettiin pitkin syksyä milloin missäkin. Kohtuuhintainen ja tehokas samassa paketissa… Voisiko se olla mahdollista?

Pakkauksen kuvitus on vähintään mielenkiintoinen.

Tehoja Wilfan blenderissä kyllä on. Se kuulostaa käynnissä ollessaan veneen perämoottorilta, joten samalla voi laittaa silmät kiinni ja kuvitella olevansa veneilemässä. Kevyestä työstä (tarpeeksi nestettä) se suoriutuukin mainiosti, eli aivan surkeasta tapauksesta ei ole kysymys.

Kaikki on hyvin, kun matkassa ei ole liikaa sattumia

Mutta minä pidän tuorepuuroista, ja varsinkin viime aikoina niitä on tullut pyöräyteltyä lähes joka päivä. Ensimmäinen raakalainen selviytyi käytössäni pari viikkoa, kunnes ei enää käynnistynyt. Vein sen takaisin Giganttiin, ja odottelin muutaman päivän uutta tilalle. Wilfalta olivat epäilleet, että olisin käyttänyt laitetta yli kymmenen minuuttia yhteen menoon. Enpä ollut. Toiveikkaana otin kuitenkin uuden raakalaiseni käyttöön, ja aluksi näyttikin hyvältä. Puuro tuli valmiiksi neljässä minuutissa (kellotin) ja tapani mukaan täytin kannun uudelleen kuumalla vedellä ja pesuaineella puhdistusta varten. Ja se oli sitten siinä. Ei pihaustakaan. Tuli sitten kerralla selväksi, ettei minua ja Wilfaa ole tarkoitettu samaan keittiöön :D

Plussat:

 • Kevyt, PBA-vapaa muovikannu
 • 2,5 heppaa tehoja
 • Tekee hyvää jälkeä helpoilla aineksilla, eli pirtelöntekijälle oivallinen peli

Miinukset:

 • Ei kestä pitkää blendausta (vaikka pakkauksessa lukee, että voi käyttää 10 minuuttia täydellä teholla)
 • Käytön aikana keittiöön leviää palaneen muovin haju
 • Kuumuu nopeasti
 • Täydellä teholla pyöriessään meinaa karata pöydältä, eli ei voi jättää yksin keittiöön
 • Nostaa mahdollisesti verenpainetta lyhytpinnaisilla käyttäjillä

Osaatko arvata mikä tulee Wilfan tilalle? ;)

4 Comments

 1. 31 tammikuun, 2016 / 8:40 am

  Ohhoh! On kyllä aika surkea jos ei jaksa mitään vähänkään paksumpaa pyörittää. Meidän lidlin tehosekoitin on toiminut hyvin, sauvasekoitin sitten taas paksummille jutuille. Seuraavaksi haaveilen vitamixista tai rawmixista, kumpi teille on tulossa? ;)

 2. 31 tammikuun, 2016 / 4:33 pm

  Vitamixia olin jo melkein tilaamassa, kun huomasin australialaisen Optimumin. Nuo kaikki (Rawmix mukaanlukien) ovat kyllä ulkonäöllisesti toistensa kopioita, mutta paperilla Optimum menee Vitamixista jopa ohi. Vitamix vaan maksaa tuplasti enemmän niin kauan kuin Optimumista on nykyinen tarjous voimassa :) Rawmix olisi myös mielenkiintoinen, jos siinä olisi pidempi takuu.

 3. Anonyymi
  15 maaliskuun, 2017 / 6:31 pm

  mistä aineksista teit puuroa?kokeilen paraillaan wilfan raw ta ja se tuntuu vähän huonosti sekottavan smoothieta esim parsakaalia ja keräkaalia. wilfan lasikannuinen testivoittaja saattoi olla parempi mutta siinä painava kannu

 4. 15 maaliskuun, 2017 / 6:34 pm

  Taisi olla kyseessä tämä puuro: http://so-up.fi/elinak/marjapuuro-vol-2
  Linkki vie uudelle blogialustalle, josta löydät myös viimeisimmät postaukset :) Wilfa toimi kyllä hyvin kun mukana oli tarpeeksi nestettä, mutta kiinteämpää massaa se pyöritti huonommin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *