Hiihtoloman bucket list

Jäin tänään lomalle <3

Viimeisen ulosleimauksen jälkeen on aina samanlainen vapaudentunne. Vähän niinkuin lapsena, kun pyöräili tukka putkella todistus repussa kohti kotia ja loputtoman pitkältä tuntuvaa kesälomaa. Tällä kertaa kulkuneuvona oli auto, ja lomakin mitoiltaan rajallinen (miksi pitää ollakin niin, että vanhetessa aika menee koko ajan nopeammin?!). Fiilis oli silti yhtä loistava kuin aina ennenkin – melkein teki mieli jättää nukkuminen kokonaan väliin, mutta väsymys vei lopulta voiton.

Rentoutumisen ja rehellisen laiskottelun lisäksi ajattelin listata muutamia tavoitteita seuraavalle kahdelle viikolle. Saa nähdä, kuinka ne toteutuvat :D

Ensimmäinen tavoite on uni.

Vähintään kahdeksan, mielellään yhdeksän tuntia unta jokaisena yönä (ja tässä kohtaa haaste jakautuu kahteen osaan, koska unirytmi täytyy ensin kääntää…).

Säännöllisen unirytmin myötä myös liikunnan harrastaminen helpottuu. Tavallisten arkirutiinien (=Kisun kanssa lenkkeily) lisäksi ajattelin kolkutella pitkästä aikaa kuntosalin ovia. Ajoitusta täytyy tosin miettiä, koska sitä seuraa pomminvarma kokovartalokipuilu, vaikka tekisin kuinka pienillä painoilla ja välttelisin isoja moninivelliikkeitä.

Ja sitten se to do-lista…

Sitten kun kääntää sen katseen pois omasta navasta, on pakko huomioida myös tietyt kodinhoitoon liittyvät seikat. Kaappien siivous tuntuu olevan päättymätön projekti, joten ainakin yhden vuoroaan odottaneen ajattelin korkata. Ulkovarasto odottakoon kesää. Ja jos viime vuonna lintsasin ikkunoinen pesusta, niin ehkä nyt olisi aika tarttua ”uutta vastaavassa kunnossa” olevaan Siniin?

Vessa remontoidaan, jos joku ostaa ensin vanhan allaskaluste/peilikaappisetin alta pois. Ensin se myynti-ilmoitus pitäisi kuitenkin laittaa Toriin. Teen sen tänään, lupaan! :D

Tärkein tavoite on perheen ja ystävien kanssa vietetty aika. Tämän kohdalla olen tosin tuomittu epäonnistumaan, joten yritän olla stressaantumatta asiasta etukäteen. Yksi kaksiviikkoinen ei riittäisi, vaikka käyttäisin sen pelkästään vuorotyön tuhoaman sosiaalisen elämän paikkailuun. Onneksi kuitenkin jotain suunnitelmia on jo tehty <3

Ja lopuksi haaveet

Luetko sinä kirjoja? Minä luen nolostuttavan vähän nykyisin. Jos sitten eläkkeellä :D Yöpöydällä on ollut jo kuukausitolkulla itsestään muistuttamassa Biohakkerin käsikirja, jota ajattelin ainakin selailla, jos en aivan kannesta kanteen lukemaan ehdi. Lehtipinokin on taas muutamassa viikossa ehtinyt kasvaa huolestuttaviin mittoihin, joten se on pakko käydä läpi.

Olikohan siinä tarpeeksi? Nälkähän tunnetusti kasvaa syödessä :D Ainakin minulla on lomalle jäädessä kamala houkutus tarttua kaikkeen siihen, mihin normiarjessa ei rahkeet riitä (tämän vuoksi ulkomailla vietetty loma on aina enemmän loma). Yritän kuitenkin malttaa mieleni, etten löytäisi itseäni loman lopussa harmittelemasta kaikkea sitä, mitä en saanutkaan tehtyä. Vähemmän on siis tässäkin tapauksessa enemmän.

Hei, tähän ei ole enää pitkä aika!

Joko sinä olet viettänyt talvilomasi? Maltoitko löysätä tahtia, vai tuliko aikataulutettua liikaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *