Palanen Tallinnaa :)

Pakko myöntää, että ihastuin vähäsen. Vaikka olen kuullut ihmisten kehuvan Tallinnaa matkakohteena, piti se nähdä ja kokea itse. Tallinna teki vaikutuksen, vaikka sää oli surkea, ja laivamatka menosuuntaan tuulinen (seuraukset voi päätellä jokainen…). Onneksi itse vältyin pahimmalta pahoinvoinnilta :D

Hotellimme L’Ermitage sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä satamasta, tavallisella taksilla matka maksoi viitisentoista euroa. Hotelli on ulkoisesti mainoskuviensa mukainen: siisti ja valoisa. Huoneet ovat viihtyisiä ja sisustettu kauniisti. Minä majoituin mieheni kanssa hotellin sviitissä, vaikka olimme varanneet superior-huoneet koko ryhmälle. Jostain syystä niitä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi, ja minä sitten matkanjärjestäjänä sain kunnian vastaanottaa paremman huoneen – voi harmi…! :D Sviitti eroaa muista huoneista lähinnä siten, että siinä on erillinen makuuhuone ja vähän enemmän tilaa istuskella. Kylpyhuone on suuri, ja siitä avautuu pieni parveke kattomaisemalla, tai no näkyi siitä myös vähän puita ja taivastakin.

Kaupungille lähdössä :)

Aamupala oli rehellisesti sanoen pettymys. Koska en ole aamuisin eineslihapullien ja nakkien ystävä, vaihtoehdokseni jäi riisikakku juuston, jäävuorisalaatin ja tomaattisiivujen kanssa. Onneksi oli edes noita appelsiinilohkoja. Toisena aamuna löysin lisäksi maustamatonta jugurttia, johon sekoitin purkistatulleennäköistä hedelmäsalaattia. Tervetuloa 80-luvulle.

Siinä kaikki..?

Tämä hieman laskee hotellin arvosanaa, ja ikävä kyllä riittää tiputtamaan L’Ermitagen jatkossa pois majoitusvaihtoehdoista. Jos laadukas aamupala ei ole tärkeä kriteeri hotellivalinnassa, niin suosittelen L’Emitagea lämpimästi.

Perjantai-iltana kävimme illallisella ravintola Mix:ssä, joka ei tuottanut pettymystä. Ruoka ja palvelu olivat erittäin hyviä. Suurin osa meistä otti neljän ruokalajin maistelumenun, jonka sai valita joko liha- tai kalavaihtoehdolla. Olin ainoa, joka otti kalaa ja tästä olen edelleen hieman katkera, koska lihamenun pääruokan tarjottu peura on kevyesti yksi parhaista maistamistani pihveistä – täyden kympin annos. Oman kuhani jouduin palauttamaan keittiöön, koska se oli unohdettu maustaa (hups). Tilalle saamani lohi oli sitten napakampi, ei sen peuran tasoinen tietenkään, mutta hyvä kala-ateria kuitenkin.

Keittiön tervehdys oli ikävä kyllä tehty ulkonäkö edellä. Maku oli aika mitätön.

Alkuruuaksi tarjoiltu lohi oli maukasta :)

Aterian jälkeen kiertelimme ympäri vanhaa kaupunkia, ja hetken tuntui siltä kuin olisimme hypänneet jonnekin 1800-luvulle, alueen tunnelma on todella voimakas. Varjoisat kapeat kujat ovat kuin suoraan jostain kauhuelokuvasta :D

Lauantaipäivän vietimme kiertämällä tehokkaasti ostoskeskuksia. Tiukan aikataulun vuoksi vanhakaupunki jäi nyt päivänvalossa näkemättä, mikä vähän harmittaa – ensi kerralla sitten :) Kävimme Kaubamajassa ja Solariksessa, niinkuin olin suunnitellut, ja lisäksi Kristiinekeskuksessa. Shoppailin oikeastaan aika maltillisesti, yllätin itsenikin :D Muutamia paikallisia tuotteita lähti mukaan, sekä pari vanhaa tuttua selvästi Suomen hintoja edullisemmin… Ainoa outous, joka pisti silmääni, oli luonnonkosmetiikan meikkien totaalinen puuttuminen. Yhdessä kaupassa myytiin mineraalimeikkejä, mutta muuten en nähnyt niitä missään. Kummallista..!

Joik oli tyylikkäästi esillä Kaubamajassa

Natura Siberica ei käsittääkseni tuoda Suomeen, kyseessä on venäläinen luonnonkosmetiikkamerkki.
Patykan hinnat olivat hieman alhaisempia kuin Suomessa.

Solariksesta löytyi jotain herkullista ;) Näistä tulossa oma postaus myöhemmin!

Lauantain illallispaikaksi valikoitui Noa. Ravintola on upealla paikalla meren rannalla, mutta tietenkään pimeässä siitä ei koitunut muuta kuin karmea tuuli ravintolan edustalla. Ruoka oli odotuksiin nähden keskinkertaista. Ei pahaa, muttei missään nimessä erinomaista. Ainoastaan alkuruokani saa mausta täyden kympin, mutta annos oli sen verran ruma etteivät kokonaispisteet kunnaria tee. Pääruuaksi suurin osa seurueestamme valitsi lampaankareen. Annos oli hyvä, muttei mikään mullistava kokemus. Jälkiruuaksi syömäni uunissa paistettu banaani oli jo suorastaan vitsikäs – olisin itsekin tehnyt paremman.

Eikö tästä ikään kuin puutu jotain? 

Banaaniparka.

Illallisen päätteeksi tuli harrastettua hieman kulttuurimatkailua. En ollut koskaan aiemmin käynyt tissibaarissa (onko sellaiselle jokin korrektimpi nimitys? ”Aikuisviihderavintola?”), joten tulipahan sekin once-in-a-lifetime- kokemus koettua :’D

Kaiken kaikkiaan Tallinnasta jäi erittäin positiivinen mielikuva. Se sopii erinomaisesti niin isommille porukoille kuin pariskunnillekin. Taksilla matkustamiseen kannattaan käyttää Uber-sovellusta (niin kauan kuin sitä ei ole lailla kielletty). Rahaa säästyy reilusti, eikä kuljettajan kanssa tarvitse neuvotella matkojen hinnasta. Alussa mainitsemani matka hotellin ja sataman välillä maksoi Uber-taksilla 3,70 euroa :D

Kerro kommenttiboksiin parhaat tai karmeimmat Tallinnakokemuksesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *