Kosmetiikkaostoksilla Joensuussa, osa 1.

Kuten kaikki tietävät, kaikki uutuudet rantautuvat Suomeen aina viimeisenä. Ihan varmasti ovat Virossakin meitä edellä. No, eteläsuomalaisia lohduttanee se tieto, että tänne itään kaikki tulee vielä paljon sen jälkeen kun Helsingissä on jo kyllästytty koko asiaan. Tai ei ehkä tässä tapauksessa, koska luonnonkosmetiikka hakee vielä paikkaansa ainakin Stockmannilla… Voi olla että avaudun tästä aiheesta joskus toiste.

Mutta tosiaan, minne täällä Joensuussa sitten mennään kun halutaan meikkiostoksille? Tietenkin Sokokselle. Sokos ei kuitenkaan ansaitse olla listauksen ensimmäinen paikka, koska siellä homma voitaisiin hoitaa vielä paljon paremmin…

Joensuussa on yksi kauneushoitola, jonka yhteydessä on kosmetiikkamyymälä, eli asiakkaan ei tarvitse ostaa kauneushoitolan palveluja ostaakseen tuotteita. Sen sijainti on hieman piilossa, ja jos ei ole paikkakuntalainen niin pitää melkein kysyä ohikulkijalta neuvoa että paikan löytää. Kyseessä on tietenkin Eco Beauty, vuonna 2009 perustettu ekokauneushoitola. Pieneen kokoonsa nähden liikkeessä on laaja valikoima ihonhoitotuotteita ja värikosmetiikkaa eri hintaluokissa. Merkkejä, joita Joensuusta ei löydä mistään muualta, on useita. Cattier on niistä ehkä paras esimerkki, koska valikoima on hyvin laaja ja merkki on saanut Suomessa mukavasti jalansijaa edullisempien tuotesarjojen joukossa. Lisäksi myynnissä on ilahduttavan hyvä valikoima Kure Bazaarin kynsilakkoja, joita sai aiemmin ihastella vain verkkokauppojen sivuilla. Värikosmetiikan osalta ykkösmerkki on kiistattomasti Zuii, mutta harmillisesti hoitola ei ole merkin ainoa jälleenmyyjä Joensuussa.

Eco Beautyssa on mittava valikoima erilaisia hoitoja, jopa niinkin paljon, että nopeasti vilkaisemalla tulee mieleen, että vähempikin riittäisi. Hoitoja esittelevällä sivulla ei ole kovin tarkkaan kerrottu, mitä tuotteita missäkin hoidossa käytetään, mutta erikseen ovat nimettyinä ainakin Dr. Hauschka, Atelier, Phyt’s ja Charme d’Orient.

Kauneushoitolan yhteydessä toimii myös verkkokauppa, mikä on järkevä ratkaisu lisäämään toiminnan kannattavuutta varsinkin näin harvaan asutuilla seuduilla. Verkkokauppojen välillä käykin sitten kova kilpailu asiakkaista.

Kävin vierailemassa Eco Beautyssa ja esitin luonnollisesti myös tiukkoja kysymyksiä aiheeseen liittyen ;)

Millainen on tyypillinen asiakkaanne?

Kauneushoitolassa käy hyvin monenlaisia asiakkaita, koska moni tulee hoitoihin lahjakortin saatuaan. Myös vakioasiakkaita on paljon, heistä suurin osa on keski-ikäisiä naisia (tämä pätee varmaan kaikkiin kauneushoitoloihin, harvalla nuorella on varaa juosta kasvohoidoissa joka kuukausi). Myymälän puolella asioivat ovat nuorempia, ja hyvin tietoisia kosmetiikkavalinnoistaan.

Mitä tuotteita käytätte hoidoissa (osassa hoitojahan ne olivat mainittuina)?

Hoidot rakennetaan asiakkaan ihon tarpeiden perusteella, eli niissä ei ole ennalta määriteltyjä hoitotuotteita (fiksua). Yllä mainittujen sarjojen lisäksi käytössä on hoitolasarja Esse sekä Frantsilan öljyjä.

Mitä myyntivaltteja teillä on kilpailijoihinne verrattuna?

Asiantuntemus, asiakaslähtöisyys ja kattava valikoima.

Kuka päättää valikoimaanne tulevista tuotteista?

Tiimi päättää niistä yhdessä. Yrityksessä työskentelee yrittäjän lisäksi viisi työntekijää.

Millaisena näette luonnonkosmetiikan osuuden tulevaisuuden kosmetiikkakentässä?

Kehitys on nousujohteista, mutta viherpesu ja kuluttajien harjaanjohtaminen mietityttää.

Haastattelun lopuksi katselin vähän ympärilleni. Kuvien laatu on nyt vähän niin ja näin, laajakuvalinssi olisi ollut erittäin näppärä (huom. joulupukki..!) työväline pienessä tilassa

Cattier

Myymälä on sisustettu kauniisti ja tuotteet esillä siististi. Tällä on mielestäni jopa yllättävän suuri vaikutus tuotteiden houkuttelevuuteen.

Kure Bazaar
Kure Bazaar

Apua, miten ihania sävyjä on tullut syksyyn! Kure Bazaar on erinomainen vaihtoehto perinteisille kynsilakoille. Vaikka se ei täysin luonnonkosmetiikan kriteerejä täytäkään, niin pahimmat myrkyt on saatu karsittua ainesosalistalta pois laadusta tinkimättä.

Coleur Caramel

Käsittääkseni näitäkään ei saa Joensuusta muualta. CC:n pakkaukset ovat kyllä sieviä, mutta en ole aivan vakuuttunut niiden kätevyydestä.

Zuii

Zuiin ihanat luomivärinelikot. Minulla ei ole vielä yhtäkään, koska en ole osannut päättää minkä haluaisin ensimmäisenä :D

Aubrey Organics
Aubrey Organics

Aubrey Organicsin hiustuotteista on kattava valikoima. Huomasin maahantuojan nettisivuilta, että muotoilutuotteet olivat tänä kesänä uudistuneet, onko joku jo ehtinyt kokeilla? Erityisesti kiinnostaisi sarjan selvityssuihke, jonka edellistä versiota Juille’s:ssa kehuttiin kovasti. Tietenkään sitä ei saa enää mistään, mutta jospa päivitetty versio olisi myös parempi?

Honore Dés Prés

Honoré Des Présin hajuvedet ovat olleet Suomessakin hitti, ja EcoBeautyssä niitä pääsee tuoksuttelemaan :) Itse en ole ehdotonta suosikkia niistä löytänyt, ja yllättäen tällä kertaa tuo vasemman reunimmainen kookostuoksu tuoksui parhaimmalle vielä illalla. Yllättävää siksi, että yleensä en pidä kookoksen tuoksusta. Ehkä poikkeus vahvistaa säännön?

Sophie La Giraffe

Lapsiperheille ja herkkänenäisillekin löytyy lempeät vartalotuotteet. Jo pullot ovat niin suloisia että tekisi mieli napata pari mukaan :)

Lakshmi

Lopuksi minut taas yllätettiin: uusi sarjatuttavuus Lakshmi. Tähän ehkä palataan vielä, jos pääsen tekemään tuotteiden kanssa lähempää tuttavuutta ;)

Lopuksi hyvä uutinen! Sain tingittyä lukijoilleni 15% alennuksen myymälän tuotteista kahden viikon ajaksi alkaen maanantaina 5.10. Alennuksen saa koodilla ElinaK ja se toimii seka verkkokaupassa, että myymälän kassalla :)

Lämmin kiitos Eco Beautyn väelle kurkistuksesta :)

5 Comments

 1. Anonyymi
  9 lokakuun, 2015 / 12:15 pm

  Heip, koodi ei toimi verkkokaupassa :(

 2. 9 lokakuun, 2015 / 12:20 pm

  Voi ei! Laitoin viestiä asiasta, ilmoitan tänne kommenttikenttään heti kun asia on kunnossa.

 3. 9 lokakuun, 2015 / 12:20 pm

  Voi ei! Laitoin viestiä asiasta, ilmoitan tänne kommenttikenttään heti kun asia on kunnossa.

 4. 9 lokakuun, 2015 / 12:51 pm

  Nyt toimii! :)

 5. 9 lokakuun, 2015 / 12:51 pm

  Nyt toimii! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *