Täydellistä lauantairuokaa – taivaallisen hyvä kukkakaalipitsa!

Mies sanoi eilisaamuna, että tänään voisit tehdä jotain gurmeeta. Yes, dear ;) Mieleeni tuli heti yksi tämän vuoden suurimmista ruokahiteistä, joka oli syystä tai toisesta jäänyt vielä kokeilematta – nimittäin kukkakaalipitsa. Jälkijunassa tulemisen hyvä puoli on se, että koska kaikki muut ovat tätä jo kokeilleet, löytää google heti kymmenen variaatiota kyseisestä hittipitsasta. Yksinkertaisin ohje oli sekoittaa vain munia ja kukkakaalia keskenään ja paistaa siitä pohja, mutta… Silloinhan se olisi kukkakaalimunakas uunissa?

Halusin lisätä pohjaan juustoa tuomaan makua (oikeasti pelkäsin, että se maistuu pahalle :D ) ja lisäksi laitoin vähän (en mitannut) mantelijauhoja ja suolaa. Ja kyllähän siitä tuli ihan järjettömän hyvää!

Pohjan ohje:

1 kukkakaali
2 kananmunaa
n. 150 g vahvaa goudaa raastettuna
n. 0,5 dl mantelijauhoa
1 tl suolaa

Kukkakaali kuuluu ensin hajottaa atomeiksi eli ”kukkakaaliriisiksi”. Tehosekoitinkin kuulemma käy, itse käytin raastinrautaa ja sain haavan sormeeni, joten ehkä ensi kerralla kokeilen ensiksi mainittua. Silvottu kukkakaali laitetaan kattilaan veden kanssa ja laitetaan levy päälle. Piti kypsentää pehmeäksi. Minun kaalisilppuni oli niin pientä, että pehmeyden arviointi oli mahdotonta, joten annoin sen kiehua hiljaa 20 minuuttia, ja toivoin että se riitti. Sitten kukkakaali valutetaan, pyrkimyksenä saada mahdollisimman paljon vettä pois. Laitoin siivilän alle pinon talouspaperia nopeuttamaan prosessia, ja se toimi oikein hyvin. Tämän jälkeen tehdään kaalimassa sekoitetaan muiden ainesten kanssa ja levitetään uunipellille leivinpaperin päälle (muistithan laittaa uunin päälle? 200 astetta on passeli). Paista pitsapohjaa, kunnes se näyttää hyvältä. Aikaa menee 20-30 minuuttia uunista riippuen.

Ennen uunia. Jälkeenkin olisi voinut ottaa, mutta oli niin nälkä, että unohdin.

Sitten täytteet! Koska käsky oli tehdä gurmeeta, niin mitään kinkkuananasta ei nyt käytetty. Laitoin siis lätyn päälle seuraavanlaisen setin:

Ennen uunia

Mutti pitsakastiketta (reipas tekee tämän tietenkin itse kasvattamistaan luomutomaateista)
Ilmakuivattua kinkkua
Aurinkokuivattua tomaattia
Puhvelimozzarellaa

10 minuuttia uunissa.

Uunin jälkeen

Puntti rucolaa
Oliiveja

kukkakaalipitsa
kukkakaalipitsa
Oi! 

Tämän kanssa paras juoma on punaviini, josta saa vapautuksen vain jos on lapsi tai raskaana ;)

Hienoin kattaus ikinä.

Ruokailu toteutettiin sivistyneesti olohuonelattiapiknikkinä, koska a: Jason Statham oli telkkarissa ja b: meillä ei edelleenkään ole sitä sohvapöytää.

Ai niin. Viini oli tätä. Oikein hyvää, kannattaa etsiä jostain muualta kuin Pilkon Cittarin Alkosta, koska vein hyllystä viimeisen pullon.

8 Comments

 1. 4 lokakuun, 2015 / 1:43 pm

  Miun on kans pitäny kokeilla tätä, ehkä nyt kokeilen!

 2. 4 lokakuun, 2015 / 5:08 pm

  Kokeile ihmeessä! :) Suosittelen laittamaan ennemmin kokonaisen kuin puoli desiä mantelijauhetta, ja ehkä kolmannen kananmunankin, varsinkin jos on iso kukkakaali. Tuo oli muuten hyvä, mutta käsinsyöntiä pohja ei kestänyt :D

 3. 5 joulukuun, 2015 / 12:10 am

  Mä olen kasvissyöjä, joten kinkun jättäisin pois, mutta muuten näyttää tosi herkulliselta! :) Taidankin kokeilla jossain vaiheessa ;)

 4. 5 joulukuun, 2015 / 12:27 am

  Kokeile ja kerro mitä laitoit päälle :) Minä koitan kovasti lisätä kasvisruokien määrää meidän ruokavaliossa, joten hyvät ideat on aina tervetulleita :D

 5. 5 joulukuun, 2015 / 8:47 pm

  Katsotaan, josko aloittaisin blogiin ihan oman kasvisruoka-osuuden jossain vaiheessa ;) Mielessä on ollut, vaikka konkari-kokki en olekaan :D (Kaukana siitä!) Kosmetiikka ja kauneudenhoito on edelleen se vahvin osa-alue ;)

 6. 5 joulukuun, 2015 / 8:49 pm

  Rohkeasti vain! ;) En minäkään mikään mestari ole (todellakaan), mutta luotan omaan makuaistiini ;)

 7. 6 tammikuun, 2016 / 5:40 pm

  Kannattaa kokeilla, on kyllä hyvää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *