Luonnonkaunis-messujen parhaat palat

Viime viikonloppuna Helsingissä järjestettiin jo perinteeksi muodostuneet Luonnonkaunis-messut. Messuilla oli tänäkin vuonna oikein kiitettävästi näytteilleasettajia, kovia tarjouksia ja tietysti mielenkiintoisia uutuuksia. En ikävä kyllä päässyt osallistumaaan molempina päivinä, joten messuohjelmaan kuuluneet luennot jouduin jättämään välistä. Onneksi ainakin Katja Kokon luennosta on tiivistelmä hänen blogissaan :) Kyseessä on muuten erinomainen postaus, kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa!

Flow luonnonkosmetiikka

Urtekram

Uutuustuotteista itseäni kiinnosti eniten Urtekramin apteekkisarja, joka olikin messuilla näyttävästi esillä. Esittelen tuotteita, kunhan ehdin testailla niitä hetken aikaa :) Ainakin ulkonäöllisesti kyseessä on täysosuma, erinomainen esimerkki siitä ettei edullisen tarvitse näyttää halvalta ;)

Lavera Hydro effect serum

Lavera

Laveralta on tullut uusi seerumi nimeltään Hydro Effect Serum, jonka tehot perustuvat superkosteuttavaan hyaluronihappoon ja antioksidantteihin, kuten luomulevään. Nimensä mukaisesti kosteuttavan seerumin juju on sen tarjoama suoja ympäristön haittavaikutuksia vastaan. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille.

Zuii

Zuii

Zuiin osastolta löytyi aivan ihania jauhemaisia poskipunan ja korostustuotteen hybridejä, jotka ovat kuulemma olleet myynnissä jo pitkään, mutta ilmeisesti hyvin valikoiduissa paikoissa, koska en ole niihin aiemmin törmännyt.

House of Organic

House of Organicin verkkokaupassa oli kaksikin uutuustuotetta: ekologinen Berlin Biobrush hammasharja, ja deodorantteja, jotka muistuttivät hämmästyttävän paljon Schmidt’sejä. Hammasharjan toimivuudesta ei voi sanoa paljoakaan ennen kuin sitä on kokeillut, mutta jotain kyllä: harjan muotoilu on kaunis ja pelkistetyn yksinkertainen, jopa siinä määrin että se tekee harjasta tehottoman näköisen. En tajua, miksi ekohammasharjoja valmistavat eivät voi röyhkeästi katsoa mallia muoviharjoja valmistavien isojen firmojen muotoilusta. Suu kun on harvalla pelkistetyn yksinkertainen, elleivät kaikki hampaat ole jo tippuneet. Harjan materiaali on huippuunsa mietitty: varsi on tehty ylijäämäpuusta valmistetusta biohajoavasta muovista, ja harjakset risiiniöljystä (..!). Väritkin ovat luonnollisia pigmenttejä, mitä ei heti värikirjon perusteella arvaisi.

Ben & Anna deodorant

Uusi deodoranttisarja on, vaikka monelta osin tosiaan muita soodadödöjä muistuttaakin, koostumukseltaan jotain mihin en ole aiemmin törmännyt. Siinä missä Schmidt’s (pakko verrata siihen kun minulla on niitä kotona niin monta) on vähän kokkareista ja kovaa, mikä tekee laitosta vähän hitaampaa, niin Ben & Anna on yllättävän pehmeää, eikä ollenkaan rakeista. Jos olet siis vältellyt soodadödöjä niiden ikävän koostumuksen vuoksi, kannattaa kokeilla tätä! Suosikkituoksuni näistä oli ylang-ylang & kehäkukka, joka nimestään huolimatta tuoksuu viehkeästi vaniljaiselle olematta ollenkaan tunkkainen. Lisäksi B&A on lähes puolet edullisempi hinnaltaan, joten se houkuttelee varmasti myös ihmisiä, joiden mielestä parikymppiä on deodorantista liikaa.

Naturellement

Florame

Florame

Naturellementin pisteellä kävin tutustumassa Floramen uutuuksiin. Uudistuneissa kasvotuotteissa on menty nyt aiempaa selvemmin ihotyyppi edellä, ja uutuustuotteista löytyy apu niin herkälle (ylempi kuva) kuin epäpuhtaallekin iholle.

Helixium

Helixium

Helixiumilta oli tullut uusi silmanympärysvoide, joka tuntui ainakin käteen aivan huikealta <3 Onneksi muutama entinen alkaa sopivasti vedellä viimeisiään :`D

Flow Cosmetics

Flow kosmetiikka
Flow vastasi messujen herkullisimmasta tuotteiden esillepanosta. Nam! <3

Lilly's Eco Clean käsitiskiaine

Lilly´s

Laveran maahantuojan, NHS:n osastolla keskustelin myös viime viikkoina puhuttaneesta aiheesta: ekopesuaineiden sisällöistä. Minulta löytyy kotoa mikrobiologi Mirja Salkinoja-Salosen Ilta-Sanomissa roustaama Lilly’s käsitiskiaine, joten minua kiinnosti kovasti mitä asian suhteen oli tapahtumassa. Tiskiaine tosiaankin sisältää kahta säilöntäainetta, joita ei ole sallittu luonnonkosmetiikassa. Kehitystyötä näistä eroonpääsemiseksi tehdään parhaillaan, joten toivottavasti pian kaupoissa nähdään tuote, jota voi aidosti markkinoida ihmis- ja luontoystävällisenä.

Anumati Naturals

Anumati Naturals

Messuilla oli ilahduttavan näyttävästi esillä myös hoitolasarja Anumati Naturals, jonka pakkausten ulkoasu oli uudistunut täysin ja erittäin positiiviseen suuntaan! Sarjan tuotteita saa hankittua itselleen vain kosmetologeilta, ja ainakin täällä Joensuun seudulla tämä onnistuu helpoiten käymällä Ninan ihanassa Pinni & Puuterissa Lehmossa.

Mielenkiintoisimpia tuotteita olivat näin putsarihörhölle pumppupulloon pakattu puhdistusemulsio sekä entsyymipitoinen kuorintavoide.

Antistress-voide on kokeilemisen arvoinen, jos etsii mattapinnan jättävää voidetta. Olen testaillut sitä muutaman kerran itsekin, mutta talvella en kokenut sitä tarpeeksi kosteuttavaksi. Kosmetologini Nina kertoi muiden asiakkaiden saaneen sillä hyviä tuloksia epäpuhtaalla iholla, joten ehkä se toimii parhaiten, jos iho on selkeästi rasvoittuva, eikä tämmöinen jotain-siltä-väliltä.

Kaiken kaikkiaan messut olivat erittäin onnistuneet, suuri kiitos Pro Luonnonkosmetiikka Ry:lle tapahtuman järjestämisestä ja kutsusta <3

Kävitkö sinä messuilla, tai hyödynsitkö messuviikonlopun tarjouksia verkkokaupoissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *