Unique Haircaren pinkki kolmikko

Jos joku tuoteryhmä (kynsilakkojen lisäksi) on vaikea tehdä luonnollisemmin ja silti hyvin, niin se on kyllä hiustenmuotoilutuotteet. Ostin UH:n hiuslakan jo joskus viime keväänä ja olen käyttänyt sitä satunnaisesti (olen vähän laiska muotoilutuotteiden käyttäjä). Olin jo aikeissa tehdä siitä oman postauksensa, mutta kun satuin Tallinnan reissullani löytämään sarjan muitakin tuotteita edullisesti, ajattelin lyödä kolme kärpästä yhdellä iskulla :)

Unique Haircare on tanskalainen luonnonkosmetiikkasarja, jonkä näkyvimmin mainostettu raaka-aine on juustoteollisuudesta ylijäävä luomuhera. Merkin kotisivuilla kerrotaan heran tuovan tuotteisiin vitamiineja, mineraaleja, proteiineja (yllätys!) ja lipidejä, jotka sitten tekevät ihmeitä sekä hiuksille, että iholle. Valmistuksen käytettävä energia tulee tuulimyllyistä, ja kaikissa tuotannon vaiheissa on kiinnitetty ympäristöseikkoihin huomiota. Tuotteilla on Ecosert-sertifikaatti ja niillä on Suomessa kohtalaisen laaja myyntiverkosto. En tiedä kuuluvatko ne Life-myymälöiden perusvalikoimaan, mutta ainakin Joensuun Life myy merkkiä. Verkkokaupoista ainakin Biodelly on jälleenmyyjä. Sarjan valikoimaan kuuluu hiustuotteiden lisäksi myös suihkusaippuoita ja vartalovoiteita, mutta näitä ei tietääkseni myydä Suomessa.

Kuinka tuotteet sitten toimivat?

Unique Tuoksuton hiuslakka 18 euroa

Hiuslakka on mielestäni kolmikon heikoin tuote, ainakin jos tuotetta haluaa oikeana hiuslakkana ajatella. Pitoa aineessa on todella, siis todella vähän. Edes itsepäiset vauvahiukset eivät pysy koko päivää ruodussa. Ja tuoksu… Kuvittele, että laitat nenäsi Fast-pussin sisään. Jep. Heraa tässä on, sitä ei tarvitse inci-listasta tavata. Kiharoiden kiinnitykseen tämä ei myöskään sovi, sillä pullosta tuleva suihkaus on niin terävä ja märkä, että se tahtoo latistaa kiharan. Onko tämä nyt sitten aivan täysi floppi? Hiuslakkana kyllä, mutta sen sijaan suolasuihkeen tapaisena karhentajana tätä voi käyttää vaikka letityksen apuna, jos tuoksu ei ällötä liikaa.

Unique Strong Styling Mousse 17,50 euroa

Muotovaahtoja on kahta vahvuutta, ja ostin niistä vahvemman hiuslakan tehot mielessäni. Tuotteen luvataan antavan hiuksille ”volyymia, pitkäkestoista rakennetta ja kiiltoa”. Erikseen myös mainitaan, että sen ei pitäisi tahmata hiuksia.
Olen käyttänyt vaahtoa pyyhekuiviin hiuksiin ja töhötellyt sitten hiustenkuivaajalla kuivaksi. Lupaus volyymistä pitää kutinsa, siitä pisteet. Mutta: Vaahto tuntuu vähän samalta kuin levittäisi hiuksiin sulatettua sokeria. Tahmaiset kädet on pakko pestä heti vaahdon levittämisen jälkeen. Tahmaisuus tuo tullessaan myös mattaisen efektin, eli se luvattu kiilto jää saamatta. Tässä ei onneksi ole samanlaista proteiinijauheen tuoksua kuin hiuslakassa. Hiusten kuivaaminen ei ole mikään nautinto, sillä tahmaisuus tarkoittaa tietenkin myös takkuamista, ja tuntuukin siltä kuin yrittäisi vetää harjaa läpi tupeeratusta tukasta. Kuiviin hiuksiin jää kevyt karheuden tuntu. Käytän tämän kyllä loppuun (eli siirrän vaivihkaa mieheni hyllylle), mutta lisää en todellakaan osta.

Unique Hiuksiin jätettävä hoitoaine 14 euroa

Kolmas tuote, hiuksiin jätettävä hoitoaine on tuotteista paras, muttei sekään aivan sitä mitä odotin. Haen tällaiselta hiuksiin suihkutettavalta hoitoaineelta ensisijaisesti selvitystehoa ja silottavuutta. Tämä tuote kyllä kastelee hiukset, mutta silottavuus on suunnilleen samaa luokkaa veden kanssa.

Lopputulos on kyllä takuton, mutta kaukana sileästä.

Mitä iloa tästä sitten on? Yllättäen olen kokenut, että hoitosuihke toimii kevyen pidon antavana kampausnesteenä. Olen suihkuttanut sitä latvoihin ennen kuivausta, ja esimerkiksi nutturalla tehdyt kiharat tuntuvat pysyvän pidempään. Suihke on myös tuoksultaan kolmikon paras; sellainen kevyen raikas, heraa en havaitse ollenkaan vaikka se heti ainesosalistan toisena onkin.

Hyvä hiuksiin jätettävä hoitosuihke on kuitenkin edelleen löytymättä, joten vinkkejä otetaan vastaan :) Pitkä, vaalennettu hius kaipaa vähän erityishuomiota, varsinkin kun talvi saapui viimein tänne itäänkin.

6 Comments

 1. 13 tammikuun, 2016 / 8:25 pm

  Apua tuoksuton hiuslakka joka tuoksuu pahalta, hmm mielenkiintoista. :D

 2. 14 tammikuun, 2016 / 9:29 am

  Se on ollut minulla mielessä, mutta toistaiseksi tuo lakka saa toimittaa suolasuihkeen virkaa :D

 3. Johanna
  4 huhtikuun, 2016 / 1:10 pm

  Olen tykännyt tuosta hiuslakasta, tuoksukaan ei ole mielestäni mitenkään ihmeellinen :D Yksi huono puoli siinä itselleni on ja se on juurikin tuo märkyys. Suihke saisi olla paljon hienompaa.

  Sitten suositus hiuksinjätettävästä hoitoaineesta. Se ei ole suihke, mutta on aivan huippu suojaamaan, selvittämään ja ravitsemaan latvoja, nimittäin John Mastersin Rose & Apricot hiuksiinjätettävä hoitoaine. Ihan huippu! Ainakin Biodellystä saa. Hinta tuntuu korkealta, mutta omiin pitkiin märkiin hiuksiin menee sellainen mantelin kokoinen määrä.

 4. 4 huhtikuun, 2016 / 1:12 pm

  Joo tuolla on ihan turha lähteä kiharoita kiinnittämään, ne suoristuvat hetkessä :D Minulla on juurikin tuon korkeamman hinnan vuoksi jäänyt JMO:n testaus vähän väliin, mutta laitan vinkin korvan taa ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *