Vihreää pastaa :)

Tämä pasta kuuluu suosikkiresepteihini. En ollut tehnyt sitä pitkään aikaan, koska siirryttyäni gluteenittomalle ruokavaliolle jouduin luopumaan reseptiin alunperin kuuluneesta Barillan pinaattipastasta – tavallisen väriseen tehtynä ei näytä yhtä hyvältä :D

Innostuinkin kovasti, kun törmäsin vieläpä lähikaupassamme vihreistä soijapavuista tehtyyn spagettiin! Voisiko tässä olla korvaaja höttöhiilaribarillalle? Tämä spagetti on paitsi väriltään vihreä, myös täynnä proteiinia ja kuituja :) Täydellistä – jos vain maku on hyvä. Papupastan hinta pyöri jossain neljän euron tuntumassa, eli perusmakaroniin verrattuna todella korkealla – mutta samassa suhteessa nousee myös ravintosisällön taso.

Tämä resepti on nopeutensa vuoksi erinomaista arkiruokaa, mutta hintansa vuoksi toimii viikonloppunakin ;)

Pinaatti-fetapasta

Babypinaattia reilusti, 1-2 rasiaa
Vihreää pestoa (noin puoli purkkia)
Fetajuustoa (on oikeasti myös ruokia, joihin en laita sitä)
Pinjansiemeniä
Vihreää spagettia
Suolaa
Pippuria

Laita kattilaan vettä ja levy päälle. Odotellessa huuhtele pinaatit ja laita pinjansiemenet paistinpannulle paahtumaan. Laita spagetti kattilaan. Paloittele fetajuusto. Kun spagetti on lähes kypsää, laita sekaan pinaatti. Nopea kiehautus riittää pinaatille, valuta vesi pois. Sekoira joukkoon pesto, fetajuusto ja pinjansiemenet. Mausta suolalla ja pippurilla, maista välillä ettei mene liikaa, sekä pestossa, että fetajuustossa on suolaa jo valmiiksi.

Pasta on siellä jossain alla :D

Kuinkas tämä papupasta sitten selviytyi? Erittäin hyvin, se sai hyväksynnän jopa perheen ei-ruokavammaiselta :D Loistavaa kasvisruokaa, kun ei tarvitse erikseen miettiä mistä ne proteiinit ottaa :)

On hyvää, lupaan!

Mikä on sinun kasvisruokasuosikkisi?

2 Comments

  1. 6 tammikuun, 2016 / 9:11 am

    Oi, nam nam! Pestopasta on yksi mun suosikeista ja tämä versio näyttää todella hyvältä. Aion kyllä varmasti kokeilla tuota soijapavuista tehtyä vihreää spagettia! Varmasti sitä löytyy ainakin Prismasta, jos ei lähikaupasta :) Kiitos tästä reseptistä! ;)

  2. 6 tammikuun, 2016 / 5:41 pm

    Ole hyvä :) En ole meidän (Joensuun) Prismassa tuota nähnyt, mutta luulen että muissakin K-kaupoissa on kuin vain tuossa meidän lähikaupassa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *