Kalliojärven kierros

Kävimme pari päivää sitten kiertämässä Kalliojärven kierros– nimisen reitin, joka nimensä mukaisesti kulkee Kalliojärven ympäri. En yleensä hirveästi harrasta tällaisia luontopolkuja, ihan jo sen vuoksi että on mukavampaa kun lenkillä ollessä ei tule kokonaista pataljoonaa ihmisiä vastaan. Tällä kertaa kuitenkin saimme olla lähes keskenämme, vain muutama muu retkeilijä oli paikalla uhmaamassa sateista säätä.

Pitkulainen Kalliojärvi muistuttaa jokea kapeimmissa kohdissaan.

Reitin alkupään löytäminen vaati kartan tarkkaa tutkimista, sillä paikan löytäminen oli tehty vähän haastavammaksi jättämällä osoitetiedot pois paikasta kertovilla sivustoilla. Tiedoksi siis seuraaville menijöille, että lähtöpaikka sijaitsee Kalliojärventiellä (loogista). Paikalle on myös opastekyltit Rasikummuntieltä.
Polkun on merkitty sinisellä maalilla merkatuilla puilla, joten eksymistä ei tarvitse pelätä. Reitin varrelta löytyy kivoja paikkoja piknikille ja hifistelijöille löytyy laavu, jos tekee mieli sytyttää nuotio.

Vaikka reitti on aika paikoitellen aika haastava, se ei ollut fyysisesti niin raskas kuin kuvittelin. Hankalakulkuisissa kohdissa kun oli pakko mennä hitaasti :D Jätin sitten suosiolla kuntoilun Kisulle ja keskityin itse valokuvaamiseen.

Ei hullumpi tapa viettää sitä viikon ainoaa vapaapäivää ;) 

4 Comments

 1. 6 elokuun, 2016 / 8:56 am

  Vautsi mitä kuvia! :) Meillä on tapana sunnuntaisin lähteä kiertelemään erilaisia luontopolkuja, mukava tapa päättää viikko :)

 2. 6 elokuun, 2016 / 1:09 pm

  Kuulostaa ihanalta :) Ehkä kopioin tuon joskus kun en (toivottavasti) enää tee vuorotyötä. Tällä hetkellä kun viikkojen alut ja loput tahtoo mennä vähän sekaisin :D

 3. 6 elokuun, 2016 / 1:14 pm

  Mulla kanssa noi vuorotyöt sekoittaa pahasti kuvioita, mutta aina kun vaan pystyy niin lähdemme luontoon :) Yleiseti ottaen sunnuntaisin on jopa ollu ihan hyviä säitäkin! :D

 4. 6 elokuun, 2016 / 1:34 pm

  Joo on se ulkoilu huomattavasti mukavampaa jos ei sada kaatamalla :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *