Nyt on kova: Schmidt’s Natural Deodorant

Nyt voisi vaikka pärisyttää vähän rumpuja, sillä esittelen löydön, joka on kiistatta yksi vuoden huikeimmista luonnonkosmetiikkauutuuksista! :) Kyseessä on amerikkalainen Schmidt’s Natural Deodorant.

Taustaa

Sarja on nimetty kehittäjänsä, Jaime Schmidtin mukaan. Sarjan kotisivuilla kerrotaan Jaimen alkaneen kehitella omatekoista deodoranttia ollessaan raskaana. Sopivan koostumuksen löydyttyä hän antoi sitä sitten muillekin kokeiltavaksi. Ihmiset tykkäsivät, innostuivat ja loppu on historiaa ;) Deodorantit tulivat kotimaansa markkinoille vuonna 2010 ja tänä vuonna Ekovista alkoi tuoda sarjaa Suomeen. Scmidt’s on löytänyt tiensä jo useampaan verkkokauppaan, sitä saa ainakin Biodellystä ja  Ecco-Verdeltä, ja kivijalkakaupoista ainakin Ruohonjuuri on jälleenmyyjä. Säästeliäs ostaa purkkinsa iHerbista ja säästää noin puolet Suomen hintoihin verrattuna, jos jätetään toimituskulut huomiotta.

Schmidt´s Natural Deodorant

Schmidt’s Natural Deodorant

Minä tilasin oman matkakokoisen testipakkaukseni Biodellystä (niin moneen deodoranttiin olen tähän mennessä pettynyt, etten halunnut isoa pakkausta nurkkiin pyörimään). Lisäksi olin vähän epävarma siitä, minkä tuoksun valitsisin, kun suoraan sanoen mikään vaihtoehdoista ei kuulostanut kovin houkuttelevalta (tuoksutonkin siellä oli, mutta se kuulosti jotenkin tehottomalta). Ostoskoriin päätyi lopulta laventeli-salvia.

Eikä tämä laventelikaan mitenkään kukkea ole, mutta onneksi yrttinen tuoksu haihtuu nopeasti iholta ja se jää tuoksumaan ei millekään. Aivan loistavaa! Purkkiin pakatun tuotteen koostumus ei ole niin voidemainen kuin voisi kuvien perusteella aavistella, koitin havainnoillistaa sitä allaolevassa kuvassa. Koostumus onkin oikeastaan ainoa asia mistä täytyy vähän napista; kovaa, vasta ihon lämmössä sulavaa ainetta on hankala annostella varsinkin tästä pienestä purkista. Deodorantti täytyy kaivaa parilla sormella eteenpäin työntäen, muuten kynnenaluset menevät täyteen :D

Tässä vaiheessa voidekokkare tippuu helposti lattialle :D

Purkista iholle päästyään voidekökkö sulaa ja palkitsee vaivannäön. Voin rehellisesti sanoa, että se pitää hienhajun poissa tehokkaammin kuin moni perus-antiperspirantti! Voide tuntuu iholla erikoiselta, aivan kuin hieroisi kainaloihinsa savea tai muuta karheaa. Mitään hiekkamaista en ole kuitenkaan löytänyt vaatteistani tai iholtani pyörimästä, joten jonnekin se näyttäisi haihtuvan.

Deodorantin ainesosalista on mukavan lyhyt: sheavoita, ruokasoodaa, arrowjuurijauhetta, kaakaovoita, eteerisiä salvia- ja laventeliöljyjä, e-vitamiinia sekä humalauutetta. Ehkäpä siis tuo ruokasooda tuntuu levitettäessa karhealta?

Deodorantti on myös erittäin riittoisaa. Mitättömän kokoinen purkki on ollut aktiivikäytössä jo kohta kaksi kuukautta, ja siitä on kulunut noin puolet. Mielestäni tämän deodorantin voi laittaa kylpyhuoneessa sinne unisex-hyllylle, ja luulen että tuotteiden tuoksumailmaa on mietittykin juuri siitä näkökulmasta. Purkkien kaivelua vierastaville löytyy vaihtoehdoksi puikkomallinen pakkaus. Suuremman pakkauksen (ja puikon) hinta on Suomessa edullisimmillaan Ecco Verden verkkokaupassa (11,39 euroa), pikkupurkin saa hieman päälle kuudella eurolla.

On se vaan hienoa saada toimivia uutuuksia näillekin leveyksille! :)

6 Comments

 1. 5 huhtikuun, 2016 / 10:34 am

  Ostin omani iherbistä puikko muodossa ja se on kyllä paras dödö ikinä! Omani on se vihreä Bergamot + Lime ja vaikka en yleensä tykkää tuoksuvista dödöistä niin tuo toimii tuoksunsakin puolesta erittäin hyvin. :)

 2. 5 huhtikuun, 2016 / 11:07 am

  Kuulostaa jännitävältä ja kokeilemisen arvoiselta tuotteelta!

 3. 5 huhtikuun, 2016 / 12:28 pm

  Tilasin juuri saman tuoksun, mutta purkissa :) Kotikäytössä toimii hyvin niinkin, mutta pitää ehkä ostaa matkaversioksi puikko kunhan tuo minikokoinen loppuu :D

 4. 5 huhtikuun, 2016 / 12:30 pm

  Suosittelen kokeilemaan :) En ole tämän jälkeen tarttunut Biothermiini!

 5. 5 huhtikuun, 2016 / 4:14 pm

  Voisiko tämä olla Se Oikea minulle. Tällä hetkellä mulla on ollut kategoriassa "menettelee" luonnonkosmetiikkadeodorantteja. Se Born to Bion vanilja oli oikein hyvä, mutta sitten alkutalvesta se vaan lakkasi pitämästä. :( Nyt käytän Laveran Orange Feelingiä ja sillä sinnitellään toistaiseksi. Pitäiskö uskaltaa kokeilla tuota?

 6. 6 huhtikuun, 2016 / 7:47 pm

  Testaa tuota pikkupurkkia niin ei harmita jos meneekin pieleen tai jos vaikka tuoksu tökkii :) Onkohan minulla viallinen tuote vai nenässä vikaa, kun moni muukin on kehunut tuota BtB:n vaniljaa ja minun nenääni se haisee aivan karmealle :P :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *