Ihana, säteilevä aurinko

Viimeisen viikon ajan ollaan ainakin täällä Itä-Suomessa saatu nautiskella aurinkoisista säistä (myönnän, en ole katsonut koko Suomen sääennustetta päiväkausiin). Huomasin facebook-syötteestäni, että joku jo kiroili pilkkimisen jälkeen punoittavia kasvojaan.

Siitä tuli sitten mieleeni, että olisi hyvä aika muistuttaa aurinkosuojan käytöstä kasvojen iholla :) Nyt on siis hyvä aika vilkaista päivittäistä ihonhoitorutiinia; sisältääkö päivävoide tai meikkivoide suojakertoimen?

Mineraalimeikkipuuteria käyttävien ei tarvitse näillä leveyksillä huolehtia asiasta kovinkaan maanisesti, koska puuterin mineraalit toimivat fysikaalisena aurinkosuojana. Päivävoiteissa (ja mutuilun perusteella tämä koskee etenkin luonnonkosmetiikkaa) on kuitenkin usein puutteita tässä kohtaa. Itse asiassa pikaisella kierroksella verkkokauppojen valikoimaan totesin saman kuin ennenkin: ainoastaan Juice Beautylla on kattava valikoima erilaisia suojakertoimellisia päivävoiteita, joko sävyllä tai ilman. JB:a saa ainakin Naturellen verkkokaupasta.

BB-voiteissa löytyy sitten jo laajempi valikoima vaihtoehtoja, niissä on lähes poikkeuksetta kohtalainen tai hyvä suojakerroin.Vertailin kolmea suosittua voidetta syksyllä, ja kuvassa näkyvä Melvita on pysytellyt vakiokäytössä koko talven.

Päivävoide kannattaa siis päivittää suojakertoimelliseen, tai lisätä sen päälle vastaavalla ominaisuudella varustettua meikkiä. Vinkeistä ensimmäinen lienee miehille mieluisampi. Tottakai voi myös hankkia erikseen kasvoille tarkoitetun aurinkovoiteen. Suosittelen fysikaalisen suojan sisältäviä voiteita niin kasvoille kuin vartalollekin :)

2 Comments

  1. 30 maaliskuun, 2016 / 12:12 pm

    Käytän itse melko paljon Zuiin meikkipuuteria. Se ei ymmärtääkseni ole varsinaisesti mineraalipuuteri, mutta sisältää jonkin asteisen aurinkosuojan. Sillä varmasti pärjää kevään ajan. Yleensä käytän meikkipuuterin alla BB-voidetta. Kesällä alle vaikka Iroisieta (suojakerroin 25) ja tätä, niin aika hyvin on nassu turvassa. :) -Mulan

  2. 4 huhtikuun, 2016 / 1:03 pm

    Kuulostaa että olet suojautunut hyvin :) Pilkkimiehet tarvii vähän paksummat suojat :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *