Kuinka suunnitella kaunis ja toimiva kodinhoitohuone?

Jos keittiö piti kiintokalusteiden suunnittelussa prioriteettilistan kärkipaikkaa, niin kodinhoitohuone tuli heti sen perässä (monen muun kanssa 😄). Kodinhoitohuoneessa vierähtää arjessa paljon aikaa, ja arjen toiminnoissa korostuvat etenkin ne kohdat, jotka ovat menneet suunnittelussa jollain tavalla pieleen. Tämän vuoksi halusin käyttää kodinhoitohuoneen suunnitteluun reilusti aikaa.

Kodinhoitohuone sijoittuu L:n lyhyelle sivulle

Pohjapiirros kodinhoitohuoneeseen oli jo valmiina: nähtyäni vajaat kaksi vuotta sitten Miia Metson upean kodinhoitohuoneen totesin ääneen, että jos joskus rakennetaan niin haluan juuri tuollaisen. No, ei tästä aivan samanlaista tule, mutta inspiraation lähde ei jää epäselväksi – kiitokset siis Miialle!

Kodinhoitohuoneen toiminnot ja suunnittelun ohjenuorat

  • Riittävästi tasotilaa pyykkien viikkausta yms varten (jos vielä jonain päivänä toteutan haaveeni ompeluharrastuksesta, niin isolla tasolla on hyvä leikata kankaita!). Tähän tarpeeseen tuo saareke on loistava!
  • Kaksi siivouskomeroa, joista toisessa sähköpistoke varsi-imuria varten.
  • Korkea kaappi pyykkikoreille: kaappiin tulee kolme isoa pyykkikoria ja yksi pieni. Tämä nopeuttaa pyykinpesua huomattavasti!
  • Ylösnostetut kodinkoneet. Tätä odotan to-del-la paljon!
  • Säilytystilaa liinavaatteille, pyyhkeille, kausikankaille (onko se sana?!) ja esimerkiksi sellaisille autonpesuaineille, joita ei saa säilyttää kylmässä 😅
  • Erillinen pyykinkuivaustila.
  • Tanko henkarikuivausta varten.

Kodinhoitohuoneen värimaailmasta avauduin tässä postauksessa, ja niinhän siinä kävi, että lopulta luovuin vihreästä väristä. Suurin syy tähän oli kuitenkin hinta: kalusteissa olisi ollut paljon tarvetta värillisille peitelevyille, jotka ovat yllättävän kalliita! Valkoisten ovien kanssa rungon näkyminen ei ole ongelma.

Saarekkeesta löytyy pieni yllätys..!

Seinien sävyä vielä mietin: ehdin jo ajatella, että käytän vihreää ovien sijaan seinissä, mutta sitten alkoi taas empiminen. Tuleeko valkoisen ja vihreän yhdistelmästä mieleen leikkaussali? Myös vetimet ovat vielä mietinnän alla. Tiedän vain sen, että sellaiset laitetaan. Noista 3D-kuvista puuttuu hana, joka on Tapwellin ARM887 kromin värisenä. Kromi on kylmänsävyinen metalli, ja rajaa tietenkin vetimistä esimerkiksi kullansävyn pois.

Tätä asiaa en ehdi loputtomiin vatvoa, sillä seinät on pian levytetty… Kohta ne maalisävyt täytyy oikeasti tietää!

Elina

3D-kuvat: Puustelli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *