Millainen talo meille tulee, osa 2: Pohjakuva

Ylpeydellä (ja pienellä jännityksellä!) olkaa hyvät: Villa Hyttilä! Pohjakuva, jota piirsimme viime talvena tuntikausia välillä kaikessa rauhassa päiväuniaikaan ja välillä lasten riekkuessa vieressä. Pieniä väliseinien senttimuutoksia tuli vielä tänä syksynä, mutta nyt voi sanoa tämän olevan lopullinen versio, koska väliseinärungot ovat jo paikoillaan!

Aiemman postauksen meidän julkisivusta löydät täältä.

Mietin sitäkin vaihtoehtoa, että emme julkaisisi pohjaa, mutta muistaen, kuinka suuri apu meille oli muiden pohjakuvista, halusin laittaa hyvän kiertämään.

Suunnittelun lähtökohdat:

  • Yksi kerros
  • Neljä makuuhuonetta
  • Keittiö-olohuone, jossa toiminnot eivät ole ”putkessa”
  • Keittiöön saareke, aamiaiskaappi sekä integroidut kodinkoneet
  • Master bedroomiin oma kylpyhuone ja vaatehuone (arjen luksus!)
  • Iso kodinhoitohuone
  • Kylpytilat niin, että niihin ei olisi käynti kodinhoitohuoneen kautta
  • Arkieteinen, joka rajattavissa koirien ”kuivattelutilaksi”
  • Reilusti säilytystilaa eteiseen

Kokosin tähän pohjaan kaiken kokemukseni, niin hyvät kuin huonotkin, omakotiasumisesta viimeisen parinkymmenen vuoden ajalta. Ajatuksena on asua tässä talossa se ”loppuelämä” tai ainakin köppänävanhuuteen asti, joten pohjan suunnittelussa täytyi ottaa huomioon erilaiset elämänvaiheet, kuten lasten kasvaminen teini-ikäisiksi.

Valkoista, puuta ja ripaus mustaa. Kuva täältä.

Talon pohja on L-mallinen, ja sen keskiössä on suuri keittiö-olohuonetila, jonka ympärillä on neljä makuuhuonetta. Kylpytilat ja kodinhoitohuone jakautuvat omaan lohkoonsa.

Pääsisäänkäynnin vieressä on toinen ulko-ovi, jota kautta kuljetaan sisälle arkieteisen läpi. Arkieteinen oli yksi suunnittelun lähtökohdista: tässä koira- ja pikkulapsiarjessa sen tarpeellisuutta ei tarvinne sen enempää perustella? 😁

Kuva täältä.

Eteisen yhteydessä olevaan vaatehuoneeseen tulee sekä lasku- että kaappitilaa. Opin suunnittelun myötä tällaisen ”drop-zone”-käsitteen, joka on kyllä hyvin kuvaava: aina pitää laskea jotain pois käsistä eikä lattia yleensä ole kovin mielekäs vaihtoehto.

Talon pohjoispuolella on lasten nukkumahuoneet ja eteläpuolella meidän makuuhuone sekä leikkihuone kätevästi tv-tilan vieressä. Saa nähdä, lisääkö tämä ratkaisu leikkien rajautumista sinne huoneen puolelle!

Raksalla tehdään tällä hetkellä väliseiniä. Kipsilevyjä odotellaan saapuvaksi ensi viikolla, ja eilen kuulin sanan maalaus. Tuntuu hurjalta, että ollaan pian jo niin pitkällä..!

Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *